Pierderea virginității – cum transformați experiența primei dăți într-una de neuitat

Pierderea virginitatii
Timp de citit: 8 minute

Sexul este una dintre cele mai plăcute activități, dacă îi întrebi pe cei experimentați, însă complet necunoscută pentru cei care nu au trecut prin această experiență, indiferent că este vorba despre fete, femei, băieți sau bărbați. Ceea ce se știe este că pierderea virginității este un moment important pentru ambele sexe.

Dezvirginarea la fete și băieți se simte în mod diferit, însă ,,prima dată’’ este înconjurată de diverse mituri, care îi fac să se teamă de acest moment și să îl amâne, în timp ce pe alții îi determină să o facă repede pentru a ,,scăpa de problemă’’. Adevărul este că prima partidă de sex trebuie trăită exact așa cum este: o ocazie pe care o ai o singură dată în viață și de care ar trebui să te bucuri. De aceea, mai jos, vei descoperi ce înseamnă pierderea virginității pentru fete și băieți, precum și câteva trucuri care să transforme dezvirginarea într-un moment plăcut și de neuitat.

1. Pierderea virginității din punct de vedere medical

Ce este virginitatea, iată o întrebare foarte comună printre preadolescenți. Ea presupune lipsa oricărei activități sexuale atât în cazul băieților cât și al fetelor.

Despre virginitate se poate vorbi și în termeni medicali, aceasta fiind și cea mai bună cale de a afla mai multe despre acest subiect atunci când te pregătești să faci sex pentru prima dată, mai ales că doar un medic specialist ginecolog, îți poate clarifica toate nelămuririle. Ce trebuie să știi din acest punct de vedere? Iată doar câteva aspecte importante:

  • pierderea virginității unei fete presupune sângerarea în cazul fetelor și al femeilor, deși există și dezvirginare fără sânge, în cazul anumitor persoane;
  • în cazul femeilor, pierderea virginității poate presupune un anumit grad de durere sau disconfort;
  • începerea vieții intime presupune o igienă sexuală foarte riguroasă pentru a evita contactarea anumitor boli, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

De cele mai multe ori, fetele sunt cele cărora le este teamă de durerea simțită în timpul primului act sexual, de aceea acest subiect este dezbătut mai mult din punctul lor de vedere.

1.1. Dezvirginarea la fete

Dezvirginarea la fete

Dacă vrei să știi ce presupune dezvirginarea femeii, trebuie să știi mai întâi puțină anatomie. Mai precis, trebuie să știi că aceasta se naște cu o mică membrană, denumită himen, care se află în vagin. În momentul pierderii virginității, acesta se rupe, de aici apărând și sângerarea și disconfortul.

Există și excepții, astfel că dezvirginarea la fete poate avea loc și fără sângerare, fiind cazuri documentate în care acestea se născuseră fără himen, așadar, este posibilă și pierderea virginității fără sângerare, însă disconfortul poate fi același, acesta ținând mai mult de caracteristicile anatomice ale fiecărei femei în parte. Mai mult, sunt persoane care resimt o mică durere de fiecare dată când fac sex și de aceea folosesc lubrifianți și geluri care să le ajute.

Cum se produce dezvirginarea la femei? Este momentul în care un bărbat penetrează pentru prima dată femeia, introducându-și penisul în vaginul acesteia. Dacă îți este teamă de durere, trebuie să știi că trupul tău știe cum să se pregătească în mod natural pentru această experiență, vaginul având propriul sau lubrifiant care îl ajută să fie pregătit pentru ce urmează. Există și căi prin care poți fi stimulată astfel încât corpul tău să fie cât mai bine pregătit pentru această experiență, una dintre ele fiind cunilingusul sau sexul oral pe care ți-l poate oferi partenerul tău.

Ce alte detalii ar trebui să mai știi despre dezvirginare? Iată câteva lucruri care te vor ajuta mai ales din punct de vedere emoțional:

  • este bine să aștepți până când te simți pregătită, indiferent de vârstă;
  • trebuie să ai un partener pe care să-l iubești și care să te iubească;
  • poți plănui în avans data exactă sau una aproximativă în care vei face dragoste cu iubitul pentru prima dată pentru a avea timp să te simți pregătită.

Dacă te întrebi ce schimbări apar după pierderea virginității, nu trebuie să îți faci griji, deoarece din punct de vedere fizic nu se va schimba nimic. Din punct de vedere emoțional, însă, se poate să te simți mai matură.

Cu toate discuțiile despre dezvirginarea la fete, băieții sunt adeseori lăsați la o parte, însă și pentru ei acesta este un pas important în dezvoltarea lor emoțională.

1.2. Dezvirginarea la băieți

Dezvirginarea la baieti

Multe fete se întreabă cum se manifestă dezvirginarea la bărbați și dacă și ei trec prin schimbări fizice asemănătoare cu cele ale sexului opus. Ceea ce este important de știut este că ei se dezvoltă puțin mai greu decât fetele de vârstă asemănătoare, atât din punct de vedere fizic, dar si emoțional, ceea ce poate duce la întârzierea momentului începerii vieții sexuale.

La nivel fizic, pierderea virginității la bărbați nu vine cu schimbări evidente, aceștia neavând himen, așadar, nu vor experimenta sângerări, însă și ei pot simți un anumit grad de disconfort. De asemenea, cea mai des întâlnită manifestare în cazul lor este ejacularea precoce, însă este normal ca prima dată aceștia să nu se poată controla. De asemenea, este foarte important pentru amândoi să știți că lichidul seminal sau sperma conține o mulțime de spermatozoizi, astfel că mitul legat de faptul că la primul contact sexual o femeie nu poate rămâne însărcinată este unul complet fals. Așadar, este bine care oricare dintre voi să fie pregătit cu prezervative încă de la început.

Nici în cazul băieților sau bărbaților schimbările care apar după pierderea virginității nu sunt vizibile, însă și pentru aceștia este un moment destul de important, dar mai ales un prag psihologic peste care trec, mai ales că în cazul lor presiunea este mult mai mare.

Atât ca femeie, cât și ca bărbat, pierderea virginității este la fel de importantă, aceasta fiind una dintre cele mai semnificative experiențe din viața amândurora. Atunci când este și una plăcută, va deveni de neuitat.

2. Dezvirginarea la femei – cum te pregătești și ce trebuie să știi despre marele moment

Dezvirginarea la femei

Dacă te întrebi cum te poți pregăti pentru pierderea virginității, un răspuns bun este că te poți informa din diverse materiale, precum citind articole despre această experiență. Adevărul este însă că nimic se compară cu momentul în sine, deoarece fiecare femeie este ,,construită’’ în mod diferit nu doar din punct de vedere fizic, ci și psihic, astfel că și atunci când întrebi alte fete despre cum a fost pentru ele vei primi păreri subiective. În schimb, poți discuta cu un medic ginecolog care îți poate da sfaturi legate de:

  • așteptări;
  • cum ai putea diminua durerea plecând de la caracteristicile tale fizice;
  • produse posibile pe care le poți folosi și care să te ajute să simți cât mai puțin disconfort.

Tot cu medicul poți intra si în alte detalii despre pierderea virginității, precum sângerarea și la ce să te aștepți din acest punct de vedere sau ce urmează după acest moment atât de important din viața ta. De asemenea, un lucru esențial este folosirea metodelor de protecție contraceptive, așadar, dacă partenerul tău nu este pregătit, cel mai bine este să ai tu prezervative pe care să le puteți folosi.

Dar cât doare dezvirginarea și cum se simte? Gradul de durere nu este unul foarte mare, de cele mai mule ori simțindu-se ca o înțepătură sau împunsătură.

Un alt aspect important este experiența partenerului tău de viață, astfel că atunci când ai un iubit experimentat, acesta te poate ajuta prin diverse tehnici de stimulare a clitorisului, de exemplu. Un alt truc la care poți apela chiar tu este masturbarea care este una dintre cele mai sigure metode de a afla ce îți place în pat.

Dacă te întrebi ce schimbări apar după pierderea virginității, iată ce trebuie să știi:

  • odată ce îți începi viața intimă, trebuie să acorzi o atenție mult mai mare produselor de sănătate sexuală pe care le poți folosi, mai ales că există riscul bolilor cu transmitere sexuală;
  • dacă nu îți dorești un copil în acel moment, te poți orienta și către dispozitive sau pilule contraceptive;
  • trebuie să acorzi o mai mare atenție igienei intime, mai ales după fiecare contact sexual.

Dar aceste sfaturi sunt la fel de bune și în cazul pierderii virginității la băieți, mai ales că și aceștia trebuie să țină cont de anumite lucruri atât înainte, cât și după începerea vieții sexuale.

3. Pierderea virginității la bărbați – aspecte de care să ții cont

Piederea virginitatii

 

În comparație cu fetele, dezvirginarea la băieți vine cu o presiune mult mai mare pusă atât de apropiați, dar mai ales de ei înșiși, de aceea, primul sfat este să te relaxezi, dacă te afli în această ipostază. Dar dacă te întrebi cum se manifestă aceasta la bărbați, trebuie să știi că nu există un scenariu anume pe care trebuie să-l urmezi. Din contră, este bine să încerci să fii cât mai relaxat.

În cazul tău, dezvirginarea este fără sângerare și durere, așadar, deja ai scăpat de două probleme, iar dacă și prietena ta este virgină, nu trebuie să te sperii de sânge, deoarece este normal. Iată și alte lucruri care te vor ajuta în acest moment atât de important pentru tine:

  • în comparație cu fetele, masturbarea la băieți este mult mai apropiată că experiență de actul sexual, așadar, nu ezita să ,,exersezi’’;
  • este posibil ca exact în momentul cheie să nu ai erecție din cauza emoțiilor, însă cu răbdare, te vei putea bucura de partenera ta și ea de tine fără probleme, masturbarea putând să te ajute;
  • este posibil să experimentezi ejacularea precoce nu doar prima dată, ci și în următoarele, însă nu trebuie să-ți fie rușine de acest lucru, deoarece cu timpul vei învăța diverse tehnici de amânare;
  • și în cazul tău, lubrifiantul poate fi unul din produsele esențiale pe care le puteți folosi, acesta ajutându-te cu o alunecare mai ușoară în momentul penetrării.

Nu în ultimul rând, pregătește-te cu prezervative, deoarece protecția este și responsabilitatea ta.

4. Pierderea virginității – cum puteți să vă bucurați de această experiență

Dezvirginarea la fete, băieți, femei sau bărbați este un moment unic în primul rând, așadar, cel mai bine este să o tratezi ca atare. La ce să te aștepți în timpul său? Depinde dacă vreunul dintre voi a mai făcut sex până acum sau nu, avantajul atunci când unul dintre voi nu mai este virgin fiind că cel experimentat îl poate ajuta pe celălalt să se relaxeze. Dacă pentru amândoi este prima dată, se poate să aveți parte de anumite situații în care să pară că nu vă descurcați, dar pe care le puteți depăși cu puțin umor.

Iată și câteva sfaturi care să vă ajute pe amândoi să vă bucurați de această experiență:

  • purtați o discuție deschisă despre așteptările și experiențele fiecăruia de până acum, chiar și cu masturbarea;
  • puteți începe cu sexul oral care vă va ajuta să vă explorați și să vă cunoașteți unul pe celălalt din punct de vedere sexual;
  • puneți la cale un scenariu în care să vă folosiți de afrodisiace sau stimulente sexuale, mai ales că acum există o mulțime de produse pe piață;
  • ca fată, dacă vrei să te simți bine în pielea ta, o lenjerie babydoll sau orice altă lenjerie sexy îți poate oferi încrederea de care ai nevoie;
  • dacă sunteți curajoși, puteți încerca și anumite jucării sexuale, precum un vibrator sau un inel pentru penis care ajută la menținerea erecției;
  • folosiți poziții sexuale confortabile pentru amândoi, precum ea deasupra, aceasta permițând fetei să controleze momentul penetrării și să reducă senzația de durere;
  • nu săriți peste preludiu, mai ales în acest moment, deoarece el pregătește corpul fiecăruia dintre voi pentru sex.

O idee simplă, dar eficientă este să organizați o seară romantică doar pentru voi în care să nu grăbiți lucrurile, deoarece răbdarea este unul dintre secretele în transformarea acestei experiențe într-una de neuitat, mai ales că veți avea destul timp apoi pentru partide de sex rapide și intense.

În concluzie, pierderea virginității, la fete, dar și la băieți, deși înconjurată de multe mituri, este o experiență care trebuie trăită ca atare și transformată într-un moment frumos pentru ambele sexe. Ca fată, îți poți face griji din cauza durerii și a sângerării, însă în cazul primeia există tehnici care să te ajute să o reduci la un disconfort minim. Pentru băieți, ejacularea precoce poate fi una dintre problemele cu care se pot confrunta, însă cu răbdare, dezvirginarea va deveni una dintre amintirile de neuitat pentru amândoi.

Surse foto: Pexels.com, Unsplash.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *