Poziții sexuale după naștere: cum reveniți de la postura de noi părinți la cea de iubiți

Poziții sexuale după naștere
Timp de citit: 8 minute

Pentru majoritatea oamenilor, copiii sunt una dintre cele mai mari realizări din viață, aceștia devenind centrul universului lor și dându-le un nou sens existenței. În același timp, este recomandat ca noii părinți să nu uite nici de ei doi ca indivizi, nici ca vechiul cuplu pe care îl formau înainte de a-și întregi familia. Acest lucru ține de multe ori și de viața sexuală care mai ales după naștere poate fi o adevărată provocare, în special pentru proaspăta mămică.

Dacă urmează sau tocmai ați devenit părinți, cel mai probabil aveți destul de multe întrebări despre ce se va întâmpla odată ce vă veți vedea singuri cu un nou-născut acasă și cum va fi viața voastră intimă din acel moment înainte. Dacă pentru tătic este vorba mai mult de răbdare și înțelegere, pentru noua mamă mai există și problema refacerii după naștere, astfel că din acest articol puteți afla mai multe despre cum va puteți relua încet-încet momentele de tandrețe în doi, precum și care sunt pozițiile sexuale după naștere care vă vor ajuta să redeveniți un cuplu activ din acest punct de vedere.

1. Poziții sexuale după naștere: reluarea vieții intime

Poziții sexuale după naștere

Ca viitoare mamă, probabil că înainte sau imediat după ce îți ții bebelușul în brațe, ultimul lucru la care te gândești sunt relațiile sexuale după naștere și cum se vor desfășura acestea. La un timp după ce atât tu, cât și tăticul v-ați obișnuit cu noile roluri, încet-încet vor începe și gândurile legate de cât de bine era înainte de copil și cât de mult îți dorești să redevii femeia de dinainte. Vestea bună este că poți fi din nou tu, putând să te bucuri de sexualitatea ta, mai ales ca și bărbatul așteaptă același lucru.

Sexul după naștere este perceput diferit de femei și de bărbați, iar cele mai importante sunt legate de:

  • faptul că femeia este cea care naște, având nevoie de recuperare fizică;
  • această recuperare va decurge în mod diferit în funcție de tipul de naștere;
  • faptul că pentru bărbat este o stare emoțională nouă și un rol la fel de inedit, astfel că trebuie să aibă răbdare cu partenera de viață;
  • amândoi trebuie să își asume mai întâi rolul de părinți și abia apoi pe cel de parteneri sexuali.

Cum o femeie poate naște pe cale naturală sau prin cezariană, viața sexuală și pozițiile în care puteți face dragoste din nou pot fi destul de diferite. Din fericire, puteți apela la diverse trucuri și articole, precum lubrifianții care vor ușura lucrurile destul de mult. Dar cel mai important va fi cheful atunci când sunteți obosiți, epuizați chiar de îngrijirea unui nou-născut.

Dacă vă întrebați ce înseamnă sexul după naștere, indiferent ca a fost una naturală sau prin cezariană, cel mai importante aspecte țin de noua mămică.

1.1. Sexul după cezariană

Sexul după cezariană

Când vine vorba despre viața sexuală în sarcină și după naștere, aceasta nu este cea mai ușoară, fiind un lucru cu care toți viitorii și proaspeții părinți sunt de acord, însă cum trebuie să existe un echilibru, este foarte important să vă găsiți ,,drumul înapoi’’ unul către celălalt.

Dintre cele două, sexul după cezariană poate fi mai dificil din cauza faptului că este o intervenție destul de serioasă care presupune o perioadă de recuperare mai lungă decât în cazul nașterii naturale. Acest lucru înseamnă și limitare în mișcare și chiar și în pozițiile sexuale de care vă puteți bucura la început.

Iată de ce ar trebui să țineți cont atunci când vreți să reluați sexul după naștere:

  • ca proaspătă mămică, nu te grăbi și lasă-ți corpul să se vindece;
  • mergi la controlul de după naștere și sfătuiește-te cu medicul tău legat de relațiile după naștere și chiar pozițiile sexuale recomandate;
  • discută și cu partenerul tău de viață, astfel încât să vă puneți de acord cu când și cum vă puteți relua rolul de iubiți.

Pentru început, după primele 6 săptămâni în care ești în perioada de lăuzie, o variantă bună și rapidă prin care să-i arăți soțului tău că este la fel de important pentru ține ca și până acum este sexul oral, poate unul dintre cele mai apreciate de bărbați. În acest fel nu trebuie să vă străduiți nici cu poziții sexuale prea dificile după naștere.

În comparație cu nașterea prin cezariană, cea naturală poate presupune o recuperare mai ușoară din punct de vedere fizic, însă și în acest caz pozițiile sexuale pot avea puțin de suferit la început.

1.2. Sexul după nașterea naturală

Sexul dupa nasterea naturala

Este posibil să puteți relua mai repede sexul după nașterea naturală, mai ales dacă aceasta a fost una ușoară și fără epiziotomie care presupune o îngrijire mai atentă a zonei intime și dureri mai mari.

În comparație cu cezariana a cărei recuperare presupune vindecarea în zona abdominală, în cazul nașterii naturale, vaginul este cel care trebuie să-și revină la forma de dinainte, așadar, se poate să ai nevoie de o perioada mai lungă de recuperare.

Sexul după nașterea vaginală are și anumite avantaje, printre care:

  • o recuperare mai rapidă în ceea ce privește libertatea de mișcare;
  • ca mămică și starea ta emoțională poate fi mai bună după acest tip de naștere, deoarece te vei putea ocupa de bebe mai bine;
  • vă puteți bucura de mai multe poziții sexuale după o naștere naturală.

Indiferent de tipul de naștere, însă, multor femei le este teama de durere, cea normală trebuind să fie doar cea fizică, simțită la nivelul abdomenului în cazul cezarienei și în zona perianală pentru cea vaginală, primele dăți. În afara acestora, contactul sexual după cezariană și după cea naturală nu trebuie să fie dureroase dacă aștepți să te refaci complet. Din punct de vedere al timpului, această perioadă poate fi mai lungă sau mai scurtă, în funcție de organismul tău. De asemenea, când vine vorba de viața sexuală după naștere naturală sau după cezariană, așteaptă până ești pregătită din punct de vedere emoțional pentru a face trecerea de la rolul de mamă la cel de femeie sexy. Această ultimă parte este la fel de importantă și pentru noul tătic care trebuie să facă aceeași diferență.

2. Contactul sexual după cezariană: de ce trebuie să țineți cont la reluarea vieții intime

 

Contactul sexual după cezariană

Una dintre cele mai realiste așteptări după ce ați devenit proaspeți părinți este să nu credeți ca viața voastră sexuală după naștere va fi la fel ca înainte, deoarece se poate să nu mai fie așa pentru mai mult timp de acum încolo. Atunci când femeia a adus copilul pe lume prin cezariană, sunt mai multe precauții pe care ar trebui să le aveți în vedere.

Iată la ce ar trebui să vă așteptați în ceea ce privește sexul după cezariană:

  • cel mai probabil nu se va întâmpla atât de curând pe cât v-ați aștepta sau va doriți, neexistând reguli în această privință;
  • corpul uman, deși este miraculos și își poate reveni destul de repede, este unic, astfel că fiecare femeie se va vindeca diferit;
  • din punct de vedere al durerii în zona operației, aceasta poate persista de la primele zile și până la peste o lună;
  • trebuie să respectați și perioada de lăuzie, dar și indicațiile medicului;
  • oboseala va fi unul dintre principalii factori care pot duce la întârzierea sexului după naștere.

Pe lângă toate acestea, ajustarea la noul statut de părinți va avea și urmări emoționale, precum stările de oboseală și neputință pe care le veți simți amândoi, dar și cele de vină că pentru vă gândiți mai mult la voi decât la nevoile noului-născut. Aceste lucruri sunt absolut normale și vor trece.

Dar cum va decurge primul contact sexual după cezariană? Nu ar trebui să fie diferit de cum era până acum, doar că se poate să dureze mai puțin și să aveți nevoie de anumite poziții comode pentru tine ca femeie care a suferit o intervenție chirurgicală.

Iată și care sunt câteva dintre pozițiile sexuale după naștere de care vă puteți bucura:

  • ea deasupra este una dintre cele mai confortabile pentru o femeie care a născut prin cezariană;
  • poziția lingură poate fi și ea destul de comodă, aceasta bazându-se pe mișcări mai lente și mai controlate;
  • ea deasupra în timp ce el stă așezat pe un scaun este o poziție sexuală foarte potrivită după orice tip de naștere, inclusiv după cea naturală, având mai multe avantaje;
  • alte poziții sexuale în care nu se pune presiune pe zona abdominală, precum cea în care ea stă pe o masă sau pe un obiect mai înalt , iar el în picioare în fața ei sunt la fel de potrivite.

Unul dintre tipurile cele mai potrivite de sex care se pot practica mai repede este cel oral, în special cunilingusul pentru partenera de viață care se va putea bucura și relaxa fără niciun risc sau durere. De asemenea, masturbarea poate fi una dintre cele mai simple căi către orgasm pentru amândoi, mai ales când este practicată de unul dintre parteneri celuilalt.

Indiferent de modul de naștere, mai este bine să știți și că la început cheful vostru s-ar putea să fie la un nivel destul de scăzut, astfel că s-ar putea să aveți nevoie de anumite stimulente sexuale, precum anumite creme sau uleiuri și lubrifianți care vă vor ajuta să vă relaxați. De asemenea, atmosfera pe care o puteți crea chiar și pentru câteva momente vor contribui la confortul emoțional al amândurora. De asemenea, dacă aveți pe cineva care să poată sta cu bebe în timp ce va faceți puțin timp și pentru voi ar fi nemaipomenit.

Relațiile sexuale după naștere pot deveni mai rare, mai ales în primul an de viață al bebelușului, astfel că pentru a va reintra în rolul de iubiți, de el și ea, probabil ca veți avea nevoie și de anumite articole speciale.

3. Viața sexuală după naștere: articole care să vă ajute să vă redescoperiți

Viața sexuală după naștere

Atât viața, cât și pozițiile sexuale după naștere vor fi destul de diferite din postura de proaspeți părinți. Pentru multe cupluri acest rol vine cu elemente de noutate, însă cel mai important este să vă regăsiți unul pe celălalt așa cum erați înainte, mai ales că relația voastră nu ar trebui să fie afectată de apariția unui nou membru al familiei. Din contra, ar trebui să devină din ce în ce mai frumoasă.

Probabil că cel mai greu îi va fi mamei, care trebuie să își reia rolul de femeie care se simte frumoasă și dorită. Pentru acest lucru, lenjeria sexy fiind unul dintre cele mai simplu de achiziționat articole. De asemenea, jucăriile sexuale, precum vibratoarele, nu doar că o vor ajuta să se simtă bine și să se relaxeze, ci sunt și foarte blânde atunci când vine vorba despre primul contact după naștere care poate fi mai dureros.

Pentru că dorința s-ar putea nu fie cea mai puternică încă de la început, puteți miza direct pe lenjerie erotică în locul celei sexy, mai ales dacă simțiți nevoia de o conexiune mai puternica sau chiar un sentiment de normalitate. Jucăriile pentru el, precum inelele de penis sunt de asemenea articole care vă vor ajuta pe amândoi să vă intrați în rutină. Nu trebuie să uitați nici de preferințele voastre dinainte de a avea un copil, chiar dacă vor fi mai greu de pus în practică. Cu un pic efort totul se poate, chiar și în materie de poziții sexuale pe care le veți relua după naștere deși va trebui să așteptați puțin mai mult timp.

Nu doar că sexul după naștere, indiferent că aceasta a avut loc pe cale naturală sau prin cezariană, trebuie să existe, deoarece va ajuta pe fiecare în parte să vă recăpătați personalitatea individuală și de cuplu, dar este foarte important și pentru ca voi să fiți fericiți și împliniți pe toate planurile.

În concluzie, urmează sau tocmai ați devenit părinți? După ce așteptați perioada recomandata de medic pentru recuperare, puteți să vă regăsiți calea unul spre celălalt încet-încet, chiar dacă prin sex oral sau prin cele câteva poziții sexuale potrivite după orice tip de naștere. Chiar dacă acestea nu sunt multe, important este să vă folosiți de imaginație, de câteva articole și produse care să va ajute să vă recăpătați libidoul, dar mai ales de puținul timp liber pe care îl veți avea pentru a vă bucura unul de celălalt chiar și preț de câteva minute.

Surse foto: Unsplash.com, Pexels.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *