VIAȚA SEXUALĂ – Tot ce trebuie să știi pentru ca experiențele erotice să fie de neuitat la orice vârstă

Diferența dintre sex și dragoste
Timp de citit: 8 minute

Sexul în relație este foarte important, indiferent dacă ai 20 de ani sau 40, deoarece experiențele erotice au menirea de a uni doi oameni, de a face ca legătura dintre cei doi să fie tot mai puternică. Din acest motiv, ai nevoie de o viață sexuală activă, dar și de empatie și dorință din partea partenerului, pentru ca acea conexiune dintre voi doi să fie una perfectă.

1. Viața sexuală – Importanța sexului în cuplu

Există câteva aspecte extrem de importante într-o relație de cuplu puternică: încredere, înțelegere, iubire și sex de calitate. Chiar dacă pare greu de crezut, relațiile sexuale reprezintă o piatră de temelie în legătura emoțională, afectivă și fizică dintre doi iubiți.

Sexul contribuie la bunăstarea relației de cuplu din mai multe privințe.

Pe lângă faptul că intensifică cele mai frumoase sentimente și trăiri dintre parteneri, relațiile sexuale joacă un rol esențial în durabilitatea legăturii create. Este cunoscut faptul că persoanele care fac sex în mod regulat și sunt satisfăcute pe deplin de relația sexuală de cuplu, sunt mult mai fericite și împlinite. Astfel, lipsa actelor intime poate conduce cu ușurință la o distanțare afectivă și la pierderea interesului față de cel de lângă tine. Prin urmare, întotdeauna trebuie să încerci să ai o viață sexuală cât mai normală, mai ales dacă îți dorești să-ți petreci tot restul vieții lângă jumătatea ta.

În plus, confortul regăsit în relațiile longevive, capacitatea partenerilor de a se comporta cât mai natural unul cu celălalt este dobândită doar prin intermediul intimității.

Cu toate acestea, nu sexul este cel care contează cel mai mult, ci acesta contribuie în mod substanțial la obținerea legăturii de cuplu mult visate.

Viata sexuala

2. Viața sexuală în căsnicie – Sfaturi pentru sex satisfăcător, chiar și după mulți ani de la mariaj

Toată lumea cunoaște faptul că după mai mulți ani de mariaj, poate interveni monotonia în viața sexuală de cuplu. Acest lucru se întâmplă adesea din cauza inversării priorităților. Dacă, la început, cuplurile pun pe primul loc sexul și conexiunea intimă, după mai mulți ani, oamenii tind să lase pe locul doi sentimentele față de partener, atracția fizică și dorința, din cauza problemelor cotidiene de zi cu zi.

Acest lucru este complet greșit. Specialiștii recomandă sexul piperat cu tot felul de jucării sexuale sau jocuri de roluri, astfel încât niciunul dintre parteneri să nu se plictisească de aceste momente atât de frumoase.

Câteva sfaturi care conduc la îmbunătățirea viețiii sexuale de cuplu chiar și după 20 de ani de la data căsătoriei:

  • Realizează un calendar cu zile destinate sexului

Dacă ați încetat să mai faceți sex la fel ca la început, nu trebuie să te îngrijorezi, ci poți realiza un calendar în care să bifezi zilele în care îți dorești foarte mult să ai parte de atingeri intime. Este recomandat să faceți sex de circa două ori pe săptămână, fapt pentru care poți „încercui” ziua de miercuri și cea de sâmbătă, de exemplu. În acest fel, vei reuși să ai parte de o viață sexuală regulată, exact ca la început.

  • Fă sex spontan

În momentele în care hormonii sunt la cote înalte, iar soțul se plimbă dezbrăcat prin casă, nu te mai gândi la câte treburi casnice ai de făcut, ci sărută-l ușor pe spate și lasă-te purtată de val. Majoritatea oamenilor căsătoriți fac greșeala de a nu profita de anumite momente cheie, fapt pentru care sexul spontan lipsește cu desăvârșire. Specialiștii susțin faptul că acest tip de conexiune este cea mai puternică, iar actul intim este de o intensitate ieșită din comun. Din acest motiv, este benefic să amâni spălatul vaselor sau călcatul hainelor pe mai târziu și să-i arăți partenerului exact ceea ce îți dorești.

  • Comunică cu soțul/soția despre faptul că relația sexuală nu mai merge

Este indicat ca de fiecare dată când te simți nesatisfăcut/ă, neîmplinit/ă din punct de vedere intim, să discuți deschis cu partenerul despre toate aceste lucruri, mai ales dacă îți dorești să rămâi în acea relație. Astfel, în momentele în care se pierde conexiunea erotică, așază-te la masă și adu-i în vedere tot ceea ce te deranjează.

  • „Condimentează” momentele pasionale cu diferite jucării sexuale

Chiar dacă unii oamenii sunt de părere că jucăriile sexuale sunt concepute doar pentru tinerii dornici de aventură și de experiențe cât mai nonconformiste, trebuie să știi că aceste obiecte sunt destinate și persoanelor care își doresc să retrăiască clipele intense alături de omul drag. Prin urmare, dacă monotonia s-a instalat în relația voastră, alege câteva accesorii care să vă facă nerăbdători să mergeți în pat.

Viata sexuala

  • Îmbracă lenjerie sexy

Unele probleme din viața sexuală pot fi rezolvate doar prin intermediul unor „artificii” care reușesc să stârnească libidoul partenerilor. Bărbații adoră să fie stimulați din punct de vedere vizual, fapt pentru care poți să îmbraci un furou sexy sau o pereche de bikini din dantelă, care să stârnească cele mai ascunse fantezii. Pune-ți în evidență formele corpului cu ajutorul unor lenjerii sexy și arată-te plină de încredere, pentru a-ți copleși soțul cu aspectul fizic.

  • Jocuri de roluri în pat

După mai mulți ani de relații sexuale cu aceeași persoană, momentele intime nu mai sunt la fel de palpitante, mai ales dacă creativitatea nu este la cote minime. Astfel, îți poți provoca partenerul ca într-o seară să jucați rolul polițistei rele și a șoferului umil sau rolul asistentei medicale sexy și a pacientului pervers. Acest lucru va aduce noutate în relație și dorință acerbă de a întreține relații sexuale regulate.

  • Schimbă locația

După mai mulți ani de mariaj, sexul se rezumă doar la pat, lucru care este total greșit. În cazul în care ești o persoană timidă, pudică și inhibată, nu trebuie să faci dragoste pe capota mașinii, într-o parcare, ci poți înlocui salteaua cu biroul sau masa din bucătărie. În acest fel, reușești să eviți o parte din problemele sexuale care pot apărea o dată cu înaintarea în vârstă și în căsnicie.

Dacă pui în aplicare toate aceste sfaturi despre viața sexuală, vei reuși să te bucuri din nou de contactele intime reușite, exact așa cum erau la începutul relației. Pentru o viață sexuală sănătoasă, atât la bărbați, cât și la femei, trebuie depus efort, perseverență, dorință și o doză zdravănă de implicare din partea ambilor parteneri.

3. Viața sexuală nesatisfăcătoare și neregulată – Efecte care pot apărea în timp

Mulți oameni consideră sexul ca fiind doar un lucru carnal, doar o plăcere de moment, însă, dacă aprofundezi subiectul și afli totul despre viața și relațiile sexuale, poți afla că lipsa unor contacte intime de calitate pot avea anumite efecte de nedorit.

Printre acestea se numără:

  • Stări de nervozitate

O viață sexuală nesatisfăcătoare te poate face să experimentezi stări de nervozitate acute la intervale foarte scurte de timp. Sexul are capacitatea de a destresa, de a elimina gândurile negative și stările de agitație, iar lipsa actelor pasionale te poate face mai agitat decât poți fi în mod normal.

  • Risc de cancer de prostată

Bărbații care nu sunt mulțumiți pe planul sexual au un risc major de a dezvolta cancer de prostată, iar cei care întrețin acte intime în mod regulat au cu 20% mai puține șanse de a suferi de această boală. Acest lucru este cauzat de faptul că, în momentul ejaculării, se eliberează și substanțe ce cauzează acest tip de cancer.

  • Depresie

Lipsa unor contacte sexuale regulate poate conduce la depresie, stări de anxietate. Potrivit cercetătorilor, femeile pot fi cu mult mai deprimate decât bărbații dacă nu au experimentat atingeri pasionale de foarte mult timp.

Viata sexuala

  • Deficit de atenție

Crezi că ai aflat tot ce trebuie să știi despre viața sexuală? Știai că lipsa sexului poate conduce la scăderea nivelul de concentrare și la un deficit de atenție alarmant? Astfel, dacă nu-ți dorești să ai probleme la locul de muncă, arată-i partenerului cât de mult îl dorești și dă frâu liber sentimentelor.

  • Scăderea libidoului

Ai simțit vreodată că nu mai vrei să ai activitate sexuală după mai mult timp în care nu ai avut un partener? Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că orice pauză de acest fel afectează libidoul. Specialiștii recomandă utilizarea unui vibrator în momentele de abstinență, pentru ca atunci când se reîncepe activitatea intimă, să poată fi atins orgasmul într-un mod rapid.

  • Apariția incontinenței urinare

Momentele intime foarte pasionale ajută femeile să-și întărească mușchii pelvieni, care au control asupra vezicii urinare. În lipsa contactelor intime regulate, acești mușchi își pierd din abilități, motiv pentru care se declanșează incontinența urinară.

  • Modificări menstruale

Una dintre curiozitățile legate de lipsa unei vieți sexuale active constă în faptul că menstruația suferă anumite modificări majore. Pot apărea dureri abdominale de mare intensitate, care pot fi atenuate prin intermediul contactelor intime.

  • Risc major de atac de cord

După cum poate știi deja, este indicat să întreții relații sexuale de aproximativ 2-3 ori pe săptămână. În cazul în care nu faci acest lucru, riști să faci atac de cord. Persoanele care se bucură de un plan sexual împlinit stau cât mai departe de această afecțiune și de alte boli hormonale, care pot apărea în timp.

Prin urmare, dacă ai un partener de viață și ai posibilitatea să te eliberezi din punct de vedere sexual oricând simți nevoia, nu mai amâna actele intime, mai ales dacă nu-ți dorești să ai probleme de sănătate.

Chiar dacă depresia, stările de nervozitate și puterea mica de concentrare par a fi trecătoare, trebuie să știi că toate acestea pot conduce treptat la boli severe.

Astfel, este indicat ca de fiecare dată când te simți nesatisfăcut, să vorbești deschis cu partenerul despre sentimentele pe care le ai și să încerci să găsești împreună cu acesta soluții care să țină cât mai departe efectele devastatoare ale lipsei sexului sau ale unei vieți sexuale de proastă calitate. În plus, nu uita ca neîmplinirea din acest punct de vedere poate conduce cu ușurință la destrămarea relației.

Viata sexuala

În cele din urmă, pune întotdeauna fericirea ta pe primul loc, însă reține că este esențial ca în pat să ții cont și de ceea ce simte partenerul, mai ales dacă îți dorești să fiți fericiți împreună.

Sursa foto: Unsplash.com

4. Întrebări și răspunsuri frecvente despre viața sexuală

De la ce vârstă este indicat să-ți începi viața sexuală?

Este recomandat să-ți începi viața sexuală de la vârsta de 18 ani, atunci când devii major și poți lua decizii pe cont propriu, atunci când mentalitatea este una mai formată, fiind și o vârstă la care corpul ajunge la maturitate.

Vaginul devine mai uscat dacă nu faci sex în mod constant?

Da. În momentul în care nu ai mai întreținut relații sexuale de mai mult timp și vrei să faci acest lucru, ar fi bine să folosești un lubrifiant, deoarece vaginul are tendința de a rămâne uscat.

Toate femeile pot ajunge la orgasm?

Nu, există femei care nu pot ajunge o viață întreagă la orgasm, la fel cum sunt reprezentate ale sexului feminin care pot ajunge la fiecare act sexual la extaz.

Care sunt factorii care pot conduce la acte sexuale de proastă calitate?

În primul rând, lipsa preludiului. În al doilea rând, oboseala, grijile și starea proastă de dispoziție pot fi la fel de dăunătoare vieții sexuale. Toate acestea pot conduce la acte intime nesatisfăcătoare.

O viață sexuală nesatisfăcătoare și neregulată poate fi întâlnită doar după căsnicie sau și în tinerețe?

Această problemă poate fi întâlnită și în tinerețe, mai ales dacă nu ai parte de un partener cu care să fii compatibil din acest punct de vedere. În cazul în care te confrunți cu această problemă, încearcă să rezolvi situația prin intermediul comunicării.

Poți fi nesatisfăcut și dacă ai o viață sexuală regulată?

Da, în momentul în care nu simți plăcere în timpul activității sexuale, poți fi nesatisfăcut. Prin urmare, nu este suficient să faci sex de mai multe ori pe săpătămână, ci să te simți și iubit, apreciat și dorit de către cel de lângă tine.

 

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *