Swinging – Mai mult decât o practică sexuală, un stil de viață

Swinging
Timp de citit: 8 minute

În ultimii ani, mulți oameni au descoperit noi stiluri de viață și au ajuns să le aleagă pe cele care se potrivesc mai mult cu ceea ce simt și cu valorile lor. Aceste principii se aplică nu doar în viața de zi cu zi, ci și în cea privată, în care fiecare persoană își poate exprima sexualitatea cum dorește.

Un astfel de stil de viață este swinging-ul care presupune cupluri care fac schimb de parteneri în cadrul unor petreceri sau cluburi cu reguli bine stabilite de la început. Acest mod de a trăi și de a experimenta noi plăceri se practică de cei care nu au inhibiții, sunt deschiși și știu care sunt limitele relațiilor lor.

Dar ce presupune viața de swinger în România? Exact ca în alte țări, și aici există anumite reguli care trebuie respectate de către toți participanții, astfel încât să nu intervină neclarități. Despre tipurile de swing și beneficiile sale, poți citi mai multe în articolul de mai jos.

1. Swinging-ul – Când și cum a apărut

Swinging

Swinging-ul a devenit mai mult decât o practică. Este un stil de viață adoptat de persoane aflate în relații deschise și fără inhibiții. Cu toate că la origine acesta presupune întreținerea de relații sexuale, în ziua de azi, swingerii pot organiza tot felul de alte activități plăcute care să nu aibă legătură strict cu sexul.

Swingul a apărut în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca mai târziu să fie practicat peste tot în lume. Un grup de piloți de avioane americani sunt cei care au acceptat ideea ca soțiile lor să poată întreține relații sexuale cu alți piloți, având în vedere rata mare a mortalității din acele timpuri. Cu toate că nu s-a aflat despre acest stil de viață până în 1957, au început să apară mai multe reviste în care era tratat acest subiect.

La vremea respectivă, termenul folosit era ,,wife-swapping’’, iar mai târziu a căpătat denumirea de swinging. În ziua de azi, swingerii sunt persoane casătorite sau în relații stabile care fac schimb de parteneri, însă există și posibilitatea de a fi acceptate persoane singure.

În România, swingul a apărut în 2010 atunci când a fost înființat și primul club pentru adepții acestui stil de viață. Dar ce înseamnă să fii swinger și presupune acest lucru să faci ceva special? În primul rând, trebuie să fii o persoană deschisă atât cu tine însuți său însăți, dar și cu partenerul tău de viață.

1.1. Ce înseamnă cupluri de swingeri

Termenul swinger are ca definiție o persoană care acceptă să facă schimb de partener într-un cadru cu reguli bine stabilite și care întreține raporturi sexuale cu oameni aflați în alte relații. Atât femeile, cât și bărbații open-minded practică swingul.

Pentru a putea adera la acest stil de viață trebuie ții cont de anumite reguli care se aplică atât la nivel individual, cât și de cuplu. Printre acestea:

  • swinging-ul este o activitate de cuplu, așadar, amândoi partenerii trebuie să o consimtă;
  • această activitate se bazează pe deschidere și pe acceptarea faptului că relația de bază nu se deteriorează;
  • sinceritatea față de partener este o altă caracteristică a celor care practică swingul;
  • activitățile desfășurate se bazează pe consimțământul tuturor persoanelor implicate.

Pentru multe cupluri, aceste activități fie că implică sau nu întreținerea de relații intime funcționează ca stimulente sexuale, precum și ca metodă de evitare sau combatere a blazării relației de cuplu sau chiar de revigorare a acesteia.

Cu toate acestea, swinger nu înseamnă să îți înșeli partenerul, acest stil de viață nefiind unul secret față de jumătatea ta.

Swingerii se întâlnesc, de obicei, în cluburi sau alte locuri special amenajate, însă în ziua de azi prima variantă este cel mai des întâlnită datorită deschiderii oamenilor la acest stil de viață.

1.2. Ce înseamnă swinger club

Întâlnirile între swingeri au loc în spații intime, special amenajate pentru a crea o atmosferă intimă și relaxantă, astfel încât participanții să se detașeze și să se desfășoare în siguranță deplină. În acest scop există și reguli pe care toți membrii trebuie să le respecte.

Și în România există swinger clubs, informații despre acestea putând fi accesate fie pe internet, fie prin reviste speciale sau, acolo unde există încredere și deschidere, de la alte cupluri.

Atunci când nu știi prea multe despre acest subiect sau mai bine zis despre acest stil de viață, te poți întreba de ce merg oamenii într-un club de swingeri. La această întrebare există mai multe răspunsuri, printre care:

  • este o modalitate de a alunga plictiseala și rutina din cuplu;
  • activitățile se vor desfășura doar cu acordul partenerului de viață;
  • relaxarea și cunoașterea unor oameni noi este un alt motiv pentru care oamenii fac swinging;
  • activitățile se desfășoară în siguranță și după reguli stricte pentru toți participanții;
  • swinging-ul înseamnă încredere și intimitate.

Nu în ultimul rând, siwnging-ul nu înseamnă înșelat, mai ales că totul se petrecere cu voia și știința partenerului de cuplu. De asemenea, aceste activități se desfășoară mult mai în siguranță și din punct de vedere al sănătății, mai ales că igiena sexuală este un lucru de care se ține cont în orice relație, participanții fiind responsabili și acceptând să poarte prezervativ, în cazul bărbaților.

1.3. Întâlnirile între swingeri – cum decurg

Atunci când vine vorba despre activități sexuale și explorarea sexualității, se creează tot felul de mituri legate de ele, iar swingul este una dintre acele practici despre care pot apărea zvonuri în cazul unei imaginații prea bogate.

Ce se întâmplă la întâlnirile între swingeri? Cu siguranță, oamenii care se văd acolo nu încep să facă sex direct. Pentru cei care merg prima dată într-un club de swing, experiența este una relaxantă, având ocazia să cunoască membrii, să aibă conversații și să observe ce se întâmplă pentru a putea intra în atmosferă.

Într-o întâlnire de acest fel nu este nevoie să se facă sex, existând și alte activități care pot fi desfășurate, mai ales că există mai multe tipuri de swinging. Cu toate acestea, ca femeie, te poți pune în valoare purtând o lenjerie sexy sau o pereche de bikini îndrăzneți, astfel încât să îți testezi limitele și să vezi cât de confortabil te simți în jurul unor persoane pe care le cunoști mai puțin. Pentru cupluri, aceasta poate fi o experiență prin care vedeți cât de solidă și deschisă este relația voastră.

Clasificarea petrecerilor de swing se face în funcție de tipul acestei practici, existând nu mai puțin de 3 moduri în care aceste întâlniri se pot desfășura.

2. Tipuri de swing

Swinging

Iată care sunt principalele tipuri de swing care practică atât în România, cât și în alte țări:

  1. soft swing care presupune schimbul de parteneri pentru diverse jocuri;
  2. closed swing care în care partenerul alege să nu fie în aceeași cameră cu soțul/soția, iubitul/iubita în timpul actului sexual;
  3. open swing care înseamnă că unul dintre parteneri alege să îl vadă pe celălalt făcând sex cu o altă persoană.

Trebuie înțeles că swinging-ul este pentru cuplurile deschise, care nu au probleme în relație, care se simt bine în pielea lor și sunt siguri de ceea ce își doresc.

2.1. Soft swinging

După cum îi spune și numele, soft swingul presupune participarea la anumite jocuri erotice, fără acte sexuale cu penetrare. Acesta este unul dintre modurile în care cuplurile pot alege să își condimenteze viața sexuală, precum să își consolideze și relația fără riscul înșelatului și fără gelozie.

În timpul unei întâlniri de tip soft swing:

  • o pereche poate petrece timpul cu un alt cuplu:
  • poate face sex sau îi poate privi pe ceilalți doi făcând dragoste, fără schimb de parteneri însă;
  • pot organiza diverse tipuri de jocuri erotice în timpul cărora se pot tachina, săruta sau atinge.

Așadar, soft swingul presupune participarea la petreceri alături de soț/soție sau iubit/iubită fără a întreține raporturi sexuale cu alte perechi, ceea ce pentru multe cupluri are destul de multe beneficii.

Pentru cei care își doresc mai mult, există celelalte două tipuri de swing.

2.2. Closed swinging

În comparație cu tipul soft, closed swinging presupune și întreținerea de relații sexuale cu o altă persoană, însă în altă cameră decât în cea în care se află partenerul de viață. Această practică este de obicei îmbrățișată de cuplurile fără inhibiții și care își doresc să se bucure de experiențe noi fără nicio rușine sau limită.

Dintre toate tipurile de swing, acesta oferă cea mai multă libertate și intimitate, precum și plăcerea de a savura aceste momente la maxim. De asemenea, fiecare partener se poate bucura de înțelegerea și aprobarea celuilalt.

2.3. Open swinging

Open swingul, pe de altă parte, este cel mai lipsit de inhibiții tip de swinging, acesta presupunând ca cei 4 participanți la întâlnire să facă sex în aceeași cameră. Cuplurile vor face schimb de parteneri, astfel încât să se poată privi.

Deși acestea sunt principii general agreate după care se desfășoară întâlnirile este bine să știi că aceste informații nu reprezintă totul despre swing, cu atât mai mult cu cât fiecare cuplu își știe limitele. Mai mult, petrecerile se pot desfășura și după alte reguli stabilite dinainte.

Întâlnirile se bazează, în același timp, pe confortul celor care participă, astfel încât nimeni nu este obligat să întrețină relații sexuale, ci poate alege să privească sau să participe la anumite jocuri, în funcție de ce simt și cum se pun de acord cu partenerii cu care au venit.

Cu siguranță, swinging-ul nu este pentru toate cuplurile, însă pentru cei care au ales acest stil de viață, el aduce destul de multe beneficii.

3. Cuplurile de swingeri și beneficiile pe care le experimentează

Swinging

Despre viața de swinger în România nu se știu prea multe, mai ales că persoanele care aleg acest stil de a trăi sunt foarte discrete. Pe de altă parte, sunt oameni normali cu căsnicii obișnuite, dar care aleg să își petreacă o parte din timp alături de alte cupluri la fel ca ei.

În ziua de azi, înșelatul, posibilitatea și probabilitatea de a avea mai mulți parteneri sunt mult mai răspândite, însă swingul propune altceva: ca orice dorință ai avea să îți fie îndeplinită cu aprobarea partenerului de viață.

Printre beneficiile de care se pot bucura cuplurile de swingări sunt:

  • deschiderea în relație;
  • încrederea crescută în partener;
  • posibilitate de a-și îndeplini anumite fantezii sexuale sau dorințe;
  • consolidarea relației de cuplu;

Pe lângă acestea, cluburile de swing sunt locurile perfecte în care oamenii își pot explora sexualitatea fără prejudecăți. Acest aspect vizează, în special, femeile bisexuale sau care au anumite curiozități legate de a face sex cu alte femei. Așadar, această practică ajută și la nivel individual, nu doar de cuplu.

Pentru a fi swinger nu trebuie să faci ceva anume, ci trebuie să fii deschis, atât tu cât și partenerul/partenera de viață și să respectați regulile acestui stil de viață.

Printre aceste reguli se numără și cele de mai jos:

  • discreția – se aplică nu doar în viața privată, ci și în swinging;
  • respectul față de soț, soție, iubit sau iubită, precum și de partenerul întâlnit la o petrecere;
  • să ai o minte deschisă la ce înseamnă acest concept;
  • să fii sociabil și responsabil față de toți participanții la întâlniri.

La fel ca și în viața privată, și în timpul petrecerilor de swinging sunt permise jucăriile sexuale, lubrifianții, lenjeria sexy și orice alte lucruri care îi ajută pe participanți să se bucure de această experiență.

Swinging-ul are mai multe definiți, toate însemnând același lucru: schimbarea partenerilor sexuali într-un cadru bine delimitat. Dacă în anul 1957 când a început această practică, era văzută ca ceva neobișnuit și negativ, în ziua de azi lucrurile s-au schimbat total. Acum există cluburi și petreceri pentru persoanele care aleg acest stil de viață și care sunt cunoscute drept swingeri.

 

Așadar există mai multe tipuri de swinging, cuplurile putând să aleagă ce li se potrivește mai bine. Printre beneficiile acestui stil de viață se numără deschiderea în relație, posibilitatea de îndeplinire a dorințelor și fanteziilor sexuale, precum și încrederea în partenerul de viață. În afara acestora, probabil că unul dintre cele mai importante avantaje este că totul se desfășoară în deplină siguranță, fără ca participanții să se înșele unul pe celălalt.

Sursa foto: Unsplash.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *