Orgasmul la femei – O fascinanta combinatie de emotie, context, atingere si abandon

Orgasmul la femei - O fascinanta combinatie de emotie, context, atingere si abandon

Sexul este una dintre placerile elementare ale vietii. Si daca aceasta placere poate fi denumita, orgasm, intr-un singur cuvant, lucrurile se complica putin in special, in ceea ce priveste femeile. Orgasmul la femei este un subiect pe cat de tabu, pe atat de intens dezbatut, existand o multime de teorii, mituri si pareri impartite legate de asa numita “pastila a fericirii”. In cele ce urmeaza, vom acoperi atat dimensiunea anatomica, fiziologica a acestui fenomen, cat si cateva dintre secretele si miturile asociate cu orgasmul feminin.  

1. Ce este orgasmul feminin?

Ce este orgasmul feminin?

Fiecare femeie este unica. Odata ce imbratisezi din capul locului aceasta afirmatie iti va fi mult mai usor sa personalizezi si sa asimilezi informatia in mod critic. Corpul tau este un mecanism atat de complex, atat de perfect, incat poate nu iti ajunge o viata intreaga ca sa ii deslusesti toate misterele. Una dintre cele mai mari provocari pentru fiecare doamna sau domnisoara este sa invete sa se cunoasca, sa se accepte si sa se iubeasca in frumusetea sa. 

Cand vine vorba de explorarea zonei intime, de experimentarea placereii sexuale si de atingere a orgasmului, exista atat de multa rusine, atat de multa reprimare transmisa din generatie in generatie incat multe reprezentante ale sexului feminin nu ajung o viata intreaga sa se bucure cu adevarat de corpul lor. 

Orgasmul feminin este, asadar, asociat in mod direct cu legatura pe care aceasta o are cu corpul ei, de stima sa de sine si, desigur, de calitatea relatiei cu partenerul.

Anatomic vorbind, calatoria spre orgasmul la femei incepe odata cu stimularea clitoridiana si vaginala. Printre specialisti, exista inca dezbateri intense in ceea ce priveste definirea si localizarea exacta a clitorisului. 

Vaginul, si implicit zona clitoridiana a fiecarei femei, are propria sa anatomie. Asadar, orgasmul la femei este o combinatie fascinanta de emotie, context, atingere fizica si abandon. 

Orgasmul este important pentru sanatatea zonei intime feminine, nu mai putin decat este folosirea atei dentare pentru sanatatea orala. Oricat de firesc si natural ar parea sa te poti bucura de corpul tau, lucrurile nu sunt tot timpul atat de simple. Inainte de a fi pregatita sa savurezi pe deplin o relatie intima, e important sa te cunosti si sa te accepti tu pe tine in toate aspectele fizice si emotionale. 

2. Specialistii dezvaluie 7 adevaruri despre orgasm

2.1. Orgasmul reduce durerea

Fie ca ai o durere de cap, de stomac sau de spate, primata tendinta e sa te bagi in pat si sa te odihnesti. Totusi, somnul nu este nici pe departe intr-atat de benefic precum este experimentarea placerii sexuale, a afectiunii si a calduri alaturi de persoana iubita. Orgasmul feminin, indus direct de contactul intre parteneri sau chiar de jucariile sexuale, este precum o pastiluta minune, care reduce toate tipurile de disconforturi, inclusiv cele de dupa nastere, post-operatorii, etc. Acest fenomen se datoreaza eliberarii de oxitocina, si anume hormonul atasamentului, al conexiunii si al relaxarii. 

2.2. Folosirea prezervativului nu diminueaza placerea sexuala

Un alt mit despre femeile care au orgasm este acela ca folosirea prezervativului ar afecta in vreun fel potentialul acestora de a atinge apogeul. Nu e nici pe departe cazul, deoarece ultimul stadiu al placerii este, in cea mai mare parte, influentat de stimularea clitoridiana. 

Ba mai mult, utilizarea acestei metode de contraceptive poate prelungi actul sexual, in asa fel incat si ea sa ajunga la aceasta cota maxima a bunastarii. Faptul ca partenerul nu se mai vede nevoit sa se retraga chiar inainte de ejaculare ii confera si femeii timpul si relaxarea necesara sa atinga acel nivel de placere. 

2.3. Nu e atat de usor pentru o femeie sa ajunga la orgasm

Un subiect tabu, pe care nici damele nu prea il discuta ele intre ele, este dificultatea de a atinge orgasmul. Daca si tu te confrunti cu aceasta problema, sa stii ca nu esti singura. Undeva intre 10 si 40% dintre femei au raportat ca intampina rezistenta in a savura pe deplin actul sexual si implicit de a avea orgasm. Unul dintre cele mai bune remedii in acest caz este ca, in primul rand, tu, ca femeie, sa iti explorezi corpul, sa stii ce iti place si ce te incomodeaza si abia apoi sa-ti ghidezi partenerul in consecinta. De asemenea, este foarte important atasamentul emotional, sentimentul de incredere reciproca si conexiune dintre voi doi, in asa fel incat sa te poti relaxa si abandona pe deplin placerii. 

2.4. Eterna enigma a punctului G

Stim deja ca zona genitala este extrem de senzitiva, fiind organul cu cele mai multe terminatii nervoase. Fiecare femeie este unica, asadar, familiarizarea cu propriul corp este esentiala inainte de a se putea bucura din plin de actul sexual. Parerile specialistilor in ceea ce priveste punctul G sunt controversate, existand voci care sustin ipoteza ca acesta este doar un mit. Totusi, mit sau nu, un aspect asupra caruia toti cad de acord este faptul ca nu exista o localizare precisa a acestuia, fiind sarcina si provocarea, in acelasi timp, a fiecareia sa il descopere. 

2.5. Frecventa si calitatea orgasmelor vaginale creste odata cu inaintarea in varsta

Contrar intuitiei, inaintarea in varsta are foarte multe aspecte pozitive, nu doar din perspectiva maturizarii si a acumularii de experienta, ci si din perspectiva relatiei pe care femeia o consolideaza cu corpul sau. Statisticile arata ca femeile intre de 18-24 de ani resimt orgasmul in proportie de 61%, in jurul varstei de 30 de ani – in proportie de 65% si, mai tarziu, intre 40-50 de ani – in proportie de 70%. 

Acest crescendo al placerii, odata cu inaintarea pe linia vietii, poate fi justificat de faptul ca ele devin tot mai increzatoare si confortabile in pielea lor, se cunosc tot mai bine, stiu deja ce le pace si ce nu, si, ca atare, ies din starea de pasivitate si devin mai active in timpul actului sexual. Asadar, experienta si maturizarea emotionala isi spun categoric cuvantul in gradul de satisfactie si placere din timpul contactului fizic, culminat cu orgasme puternice la femei. 

2.6. Cum stai cu stima de sine?

Studiile arata ca modul in care o dama isi percepe corpul, inclusiv zona intima, are o stransa corelatie cu nivelul de satisfactie pe care aceasta il experiemnteaza in timpul sexului. Asadar, frecventa, calitatea sau chiar lipsa orgasmului la femei isi are radacinile in relatia pe care aceasta o are cu ea insasi. Dincolo de considerentele medicale, la intrebarea „de ce exista femei care nu au orgasm?”, raspunsul frecvent este acela ca nu se simt suficient increzatoare in frumusetea si atractivitatea lor. Unul dintre ingredientele cheie pentru a savura din plin magia actului fizic este ca ea sa-si dea voie sa se bucure de atingerile partenerului, sa-si relaxeze si destinda fiecare muschi al corpului. 

2.7. Dureaza in medie 20 de minute ca o femeie sa ajunga la orgasm

Nu mai e un secret faptul ca o femeie are nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la apogeu decat un barbat si acest lucru este perfect normal. De fapt, majoritatea au nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a atinge acest prag. Asadar, fiecare femeie ar trebui sa fie creativa si sa creeze un context senzual, in care sa se destinda, sa se relaxeze si sa se conecteze la un nivel intim si profund cu partenerul.  Preludiul este, deci, foarte important pentru orgasmul feminin.

A te informa in legatura cu anatomia corpului tau, cu bioritmul si ciclurile tale naturale, dar si specific, referitor la ce inseamna, de fapt orgasmul, cum poti sa il atingi si ce se intampla cu corpul tau in cele cateva momente de apogeu, este un lucru foarte important. 

3. Preludiul emotional – Aprofundeaza experienta orgasmica

Orgasmul la femei este un proces fascinant de acceptare, constientizare si iubire de sine, dar care se aplica si pentru partener. 

Toate experientele timpurii din copilarie, adolescenta etc, fie ele pozitive sau negative, isi lasa puternic amprenta asupra deschiderii si receptivitatii cu care femeia isi traieste viata. Orgasmul nu este altceva decat rezultatul iubirii de sine, al conexiunii cu propriul corp si al ancorarii in „aici si acum”.   

Pentru a gusta din plin experienta sexuala, femeia trebuie, mai intai, sa se maturizeze. Sa-si vindece ranile, sa se elibereze de frici, de conditionari si sa-si recunoasca si imbratiseze stralucirea autentica. Constientizarea si indeplinirea propriilor nevoi, vulnerabilitatea, contactul sincer si deschis cu propriile emotii si trairi, fac parte din procesul necesar pentru ca fetita ranita din interior sa primeasca toata intelegerea, suportul si dragostea de care are nevoie pentru a o sustine ea, la randul ei, pe cea matura si asumate sa infloreasca si sa evolueze in fericire si armonie. 

Asadar, revenind la orgasm si la relatia intima cu partenerul, aceasta este oglinda fidela a relatiei pe care o ai cu tine insati. Foloseste-te de toate emotiile, de la cele mai negative pana la cele mai poztive, pe care le traiesti alaturi de iubitul tau, pentru a-ti identifica si elibera blocajele si fricile tinute sub pres. Impartaseste-i celuilalt ceea ce simti si ofera-i si lui spatiul sigur si plin de iubire in care sa se confeseze. Dincolo de orgasmul propriu-zis, de placerea resimtita in timpul sexului, noi toti tanjim dupa conexiune, dupa a ne simti intelesi si iubiti de celalalt. 

Iata, un preludiu emotional, extrem de util pentru a te conecta intim cu partenerul, in asa fel incat actul sexual sa fie o sarbatoare a placerii, a autenticitatii si a iubirii. Acesta este un exercitiu prin care te deschizi si iti dai voie sa fii vazuta de partener, avand increderea ca acesta te asculta si te intelege. Efectele sunt atat de intense incat se poate sa implozezi de-atata emotie si orgasmul sa te ia prin surprindere, chiar de dinainte de a va atinge. 

Pasul 1: Refugiati-va intr-un loc in care sa nu fiti deranjati sau intrerupti, ca, de exemplu, dormitorul. Asezati-va fata in fata, apropiati unul de altul, insa fara a avea contact fizic. Priviti-va adanc in ochi cateva clipe fara sa spuneti nimic. Chiar si doar aceasta etapa initiala face adevarate minuni. Poate, la inceput, veti resimti stari de disconfort si mintea rationala va pune la indoiala efectele benefice ale exercitiului. Rezistati, ramaneti ochi in ochi si lasati gandurile sa circule libere, sa vina si sa plece, pana cand se face liniste. 

Pasul 2: Intreaba-ti partenerul ce isi doreste cu adevarat. Da-i timp sa-si gestioneze emotiile si sa-si gaseasca cuvintele. Dupa ce ti-a raspuns, repeta aceasta intrebare. Ofera-i din nou spatiul necesar pentru a se exprima, iar apoi mai intreaba o data: „Dragul meu, ce iti doresti cu adevarat?”. Apoi inversati rolurile si indeamna-l pe el sa faca acelasi lucru de 3 ori. Astfel, va puteti afla unuia altuia cele mai ascunse fantezii. Spuneti un „multumesc” sincer inainte sa treceti mai departe.

Pasul 3: Urmatorul pas, acum ca v-ati exprimat cu curaj si asumare dorintele, este sa va intrebati unul pe celalalt „De ce anume ti-e frica?”. Exprimandu-ne dorintele sincere, gasim in noi suficienta energie pentru a scoate la suprafata cele mai intime frici si blocaje. Aceasta etapa a exercitiului este una plina de emotie, asadar aveti rabdare si ramaneti in povestea celuilalt exact atat timp cat acesta are nevoie de suportul si intelegerea ta.

Pasul 4: Ultimul pas al exercitiului este sa iti intrebi partereul direct ce apreciaza/admira la tine. La fel ca si in cazul intrebarilor anterioare, pastrati acelasi numar magic, 3, in care sa umpleti discursul de complimente sincere, de recunostinta si de iubire.

In timp ce jocurile de rol incitante, costumele si lenjeria erotica, dansul oriental sau alte astfel de scenarii sunt extrem de bine venite pentru a condimenta relatia de cuplu, exercitiul autenticitatii, al demascarii si al increderii este absolut necesar pentru aprofundarea unei relatii. 

Practicati regulat acest exercitiu, deoarece va consolida increderea dintre voi, va va aduce aproape unul de altul, iar atractia si dorinta de a va contopi va fi extrem de intensa. Lasati lucrurile sa decurga firesc, nu grabiti procesul si permiteti-va sa traiti o altfel de experienta sexuala. 

Sursa imagine – Shutterstock.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *