BDSM, o experiență spirituală sau pură pasiune trupească? Ce trebuie să știi despre acest joc erotic

Ce se întâmplă în capul tău atunci când ești biciuit? Cercetătorii și dominatorii profesioniști vorbesc despre endorfine și toate alte neurochimice care îi transmit creierului stări extraordinare. Studii recente dedicate înțelegerii BDSM și a efectelor sale asupra organismului au arătat rezultate surprinzătoare. Nu numai că cercetătorii nu reușesc să găsească dovezi ale problemelor cauzate de BDSM, dar descoperă, că are, de fapt, câteva beneficii importante pentru sănătate. Acest joc erotic este despre dominanță versus subordonare, constrângere, sadomasochism și alte dinamici interpersonale. 

BDSM este prescurtarea denumirii din limba engleză „Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism”.  Deși, la un moment dat, experții în sănătate mintală aveau dubii vizavi de sănătatea psihică a practicanților, Asociația Americană de Psihiatrie a făcut un pas uriaș în destigmatizarea acestui joc erotic. Pentru ca BDSM să fie real, trebuie să implice un schimb de putere între parteneri, multă încredere și respect. Cuplul trebuie să decidă care sunt rolurile pe care vor să le joace fiecare membru și lucrurile care creează intensitatea erotică.

1. BDSM – O experiență trupească ce nu implică întotdeauna sex

În fapt, lumea acestor jocuri este consensuală, sigură și responsabilă. Este vorba despre bunăstarea fizică a ambilor parteneri și creează granițe clare între lumea reală și joc.

Majoritatea oamenilor consideră că BDSM este întotdeauna legat de sex, deși pentru unii oameni nu este deloc așa. Ambele sunt experiențe trupești care sunt foarte intense și senzuale și provoacă o mulțime de sentimente foarte puternice oamenilor care le practică, dar nu sunt același lucru. Metafora pe care o folosesc cei care se implică în astfel de jocuri este simplă: un masaj. Uneori, un masaj, oricât de senzual s-ar simți, este doar un masaj. BDSM este o problemă de preferințe personale și sexuale.

2. BDSM – De ce NU implică nimic greșit din punct de vedere psihologic

Ea este una dintre cele mai frecvențe și frustrante concepții greșite despre BDSM. Această practică erotică nu este ceva care rezultă din abuz sau violență în familie, iar implicarea nu înseamnă că vă bucurați de abuz.

În schimb, a te bucura de BDSM este doar o fațetă a sexualității și a stilului de viață. Sunt doar oameni obișnuiți care fac acest lucru. Sunt vecinii sau profesorii tăi. Cel mai mare mit este că ai nevoie de acest set special de circumstanțe pentru a te implica. Totuși, s-a demonstrat că este vorba despre oameni obișnuiți care au nevoie de astfel de practici pentru dinamica lor intimă.

3. Întotdeauna se poate spune “NU” – Consimțământul, o cerință în BDSM

Mulți oameni tind să creadă că este despre totul sau nimic. De exemplu, s-ar putea să crezi că, deoarece ți-a plăcut să fii supus în anumite circumstanțe, asta înseamnă că trebuie să fii de acord cu o serie întreagă de comportamente de acest gen.

Dar asta este absolut greșit. Consimțământul este o cerință în BDSM și este posibil să îți dai consimțământul la un lucru în timp ce încă obiectezi cu privire la altul.

4. BDSM – Practicanții sunt la fel de stabili psihic ca oamenii care preferă sexul normal

Cercetătorii au mai descoperit și faptul că este mai ușor pentru oameni să accepte BDSM-ul dacă nu au un istoric de abuz. Ba, chiar, aceștia sunt mult mai stabili în viață. S-a mai aflat că bărbații care s-au “angajat” în BDSM au avut probleme psihologice mult mai mici decât ceilalți.

5. BDSM – Nu este vorba numai despre biciuri și lanțuri

Sigur, este posibil ca unii pasionați de sadomasochism să aibă biciuri sau lanțuri în “arsenalul” lor, dar cu siguranță că acest lucru nu este valabil pentru toată lumea. Unii oameni apelează la ceea ce se numește „dominare senzuală ”, care implică, eventual, câteva jucării sexuale, dar deloc durere. BDSM nu trebuie să urmeze niciun tipar și nu există un model pentru o relație de acest gen.

6. BDSM – Dominare și Supunere

Cu siguranță că ai auzit despre dominanți și supuși . Primii se bucură de faptul că au puterea și responsabilitatea, în timp ce supușii sunt încântați să primească ordine. Dominantul (sau sadicul) este cel care este fericit atunci când provoacă durerea. Pe de altă parte, sunt cei cărora le place să o primească.

7. Caracteristicile psihologice ale acestei practici erotice

Cercetările de la Societatea Internațională pentru Medicină Sexuală au publicat un studiu privind caracteristicile psihologice ale practicanților de BDSM.  Scopul a fost acela de a măsura bunăstarea mentală prin examinarea trăsăturilor cheie ale personalității, precum stilurile lor de atașament în relații și cât de sensibili au fost la respingere, în comparație cu ceilalți. Cercetătorii au descoperit nu numai faptul că iubitorii de BDSM sunt perfecți din punct de vedere psihologic, ci și că, în medie, stau mai bine la acest capitol decât cei care practică sexul normal, “clasic”.

Subiecții de studiu din grupul BDSM s-au simțit mai siguri în relațiile lor și au avut un sentiment crescut de încredere. Erau mai conștiincioși față de ceilalți, mai extrovertiți și mai deschiși să încerce noi experiențe. De asemenea, au avut anxietate scăzută și au fost mai puțin sensibili la percepțiile altora.

Interesant este că persoanele din acest eșantion au fost, de asemenea, mai conștiente de propriile lor nevoi sexuale, dar mai puțin agreabile. Aceste caracteristici merg mână în mână cu capacitatea cuiva de a exprima eficient limitele și dorințele.

Toate caracteristicile pot fi indicatori ai muncii psihologice extinse datorată de stilul de viață BDSM, care afectează pozitiv sănătatea mentală. Acest stil de viață îmbunătățește relațiile personale atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul dormitorului, ceea ce duce la o fericire generală crescută.

8. De ce sunt practicanții de BDSM mai lipsiți de stres?

Cercetările au arătat că practicanții de BDSM intră într-un nivel de conștiință modificat, similar cu experiența practicanților meditativi de yoga. Este cunoscut în mod obișnuit că aceste activități pot fi foarte sănătoase, ajutând la scăderea nivelului nostru de cortizon al hormonului de stres. Participarea la BDSM poate avea aceleași efecte.

O serie de studii de la Northern Illinois University au arătat dovezi ale acestei stări de conștiință modificată asociate cu BDSM.  Într-unul dintre studii, probele de salivă au fost prelevate de la supușii și dominanții din scenele sadomasochiste. Partenerii dominanți au arătat un nivel scăzut de cortizol după încheierea sesiunii.

Scăderea cortizolului ne protejează de o gamă largă de afecțiuni, inclusiv hipertensiunea arterială, imunitatea suprimată și rezistența la insulină.

Funcția cognitivă a fost în centrul atenției în al doilea studiu. După câteva sesiuni de BDSM, partenerii care au primit durere au arătat funcții reduse în zonele limbice și prefrontale ale creierului. Ele sunt asociate cu memoria de lucru și controlul executiv.

Cercetătorii au concluzionat că fluxul de sânge în aceste zone a fost redus, ceea ce a dus la o stare de conștiință modificată. Oamenii de știință au mai descoperit că unii participanți consideră BDSM-ul ca o experiență spirituală.

9. Practicanții de BDSM au o relație mult mai închegată

Cercetătorii au stabilit, de asemenea, că participarea la scenele de succes sadomasochiste crește sentimentul de conectare și intimitate cu partenerul.

Știm că a face lucruri inedite cu partenerii romantici, mai degrabă decât aceleași activități de rutină, crește intimitatea. Scanările cerebrale ale cuplurilor căsătorite au relevat faptul că împărtășirea unor activități inedite declanșează sistemul de recompensare a creierului și îl inundă cu dopamină și alte substanțe chimice care îl fac să se simtă bine. Acest lucru este similar cu ceea ce se întâmplă în creier în etapele de început ale unei relații. Există, de asemenea, o activitate crescută în rândul partenerilor pe termen lung. Ele sunt aceleași substanțe chimice care păstrează zâmbetul pe fețele noastre și fluturii din stomac atunci când experimentăm o nouă iubire.

În timp ce studiile asupra căsătoriilor pe termen lung nu includ în mod specific practicile de BDSM printre activitățile de testare interesante și aventuroase, s-ar putea ca aceste practici sexuale să fie printre cele mai importante. La fel cum îți poți modifica chimia creierului în mai bine vizitând un parc de distracții sau practicând un joc nou și palpitant cu un iubit, poți invoca aceleași schimbări chimice cu ajutorul BDSM-ului. Adăugarea altor stimuli noi în activitățile din dormitorul tău ar putea duce, de asemenea, la un sentiment crescut de conectare și fericire generală în cadrul unei relații.

Cercetările au arătat în mod repetat că toate cuplurile căsătorite și fericite au o sănătate fizică și mentală mai bună decât celelalte.

10. BDSM – Cele mai populare tehnici practicate de cupluri

Citește în continuare câteva secrete și acțiuni care vor aduce un plus în dormitor, din recomandările persoanelor ce practică BDSM-ul, toate fiind ideale pentru amatori și curioși!

 

  • Trasul de păr

 

Trasul de păr poate fi distractiv de experimentat atunci când ești începător în privința BDSM-ului. Este posibil să fi început deja jocul, fără să știi. Este, practic, nivelul 1.0 al jocului. O mulțime de oameni ajung în mod automat la acest lucru în timpul unui act sexual.

Este o modalitate foarte bună de a intra în acest joc complicat. Este simplu, nu este nevoie de jucării și poate fi oricât de blând sau de dur vor participanții.

Desigur, acest lucru (ca orice alt tip de joc BDSM) necesită o conversație și aprobare înainte. Nu poți să sari și să tragi pe cineva de păr pur și simplu.

 

  • O plesnire ușoară

 

Spanking-ul este, cu siguranță, o fantezie comună și este o idee bună să începi ușor, spre a crește puterea pe parcurs. Începeți cu palmele, cu plesnituri ușoare, și apoi adăugați și jucării erotice, pe măsură ce partenerul devine mai experimentat. Este foarte interesant ca începătorului să i se spună că trebuie să primească un anumit număr de lovituri. Acest lucru sporește excitația.

 

  • Legatul cu o eșarfă

 

O mulțime de oameni fantazează despre supunere și mulți visează să fie legați, iar o eșarfă poate fi începutul perfect. Sunt moi și este imposibil să facă daune, răni, spre deosebire de frânghii și cătușe. O persoană fără experiență își poate răni, din greșeală, partenerul cu o frânghie strânsă mult prea tare. Se pot întâmpla fel de fel de accidente, de la oprirea circulației sanguine până la imposibilitatea de a mai desface nodul. Așa că, rămâneți la eșarfe, dacă sunteți abia la început.

Sfatul specialiștilor este să vă asigurați că rămâne loc cam de două degete între eșarfă și piele, pentru a evita oprirea circulației.

 

  • Curele

 

După ce sunteți gata să treceți de eșarfe, cunoscătorii vă recomandă să încercați curelele care pot fi prinse de pat. Aceste tipuri de curele, care pot fi găsite în majoritatea magazinelor de jucării sexuale, fac mai ușor să legați pe cineva, fără a fi nevoie să mai faceți noduri. De asemenea, se pot elibera foarte rapid, ceea ce este un avantaj pentru un începător.

 

  • Mușcatul

 

Mușcatul este o modalitate excelentă de a intra în joc, deoarece poți testa diferite niveluri de durere. Este, de asemenea, similar cu utilizarea unui anumit limbaj, ceva ce poți face fără niciun fel de echipament pentru tine și partenerul tău. Cu toate acestea, este esențial să vorbim despre mușcat în prealabil, iar o parte a acestei discuții ar trebui să fie despre urme și cicatrici.  De asemenea, ar trebui să fie clar despre cât de tare vrei să fii mușcat înainte de a începe procesul. Ar putea deveni chiar un joc amuzant. Partenerul poate să te muște la diferite niveluri de intensitate, până când va reuși să ofere satisfacție maximă.

 

  • Jocul pe roluri

 

În terminologia BDSM, supusul îndeplinește rolul partenerului de sex dominat, în timp ce dominatorul joacă rolul stăpânului. Dar nu trebuie să săriți direct la costume de piele și bice. Vă puteți ușura drumul spre acest joc erotic cu câteva completări la actele sexuale pe care probabil le faceți deja. Una dintre cele mai excitante scene este cea în care supusul este legat cu mâinile la spate și îi face sex oral dominatorului. Alte sugestii pot include cerșitul (pentru sex sau pedeapsă), precum și a pune pe cineva într-o poziție fizică supusă.

 

  • Legat la ochi

 

Toți cunoscătorii recomandă senzația pe care o generează legatul la ochi. Ce înseamnă asta? Practic, îți legi partenerul la ochi și apoi introduci diverse senzații, eventual cu ajutorul jucăriilor sexuale. Ideea acestui tip de joc este de a permite persoanei care vede să dețină controlul asupra a tot ceea ce se întâmplă și ca persoana care nu vede să îi predea controlul. Și, pentru persoana legată la ochi, faptul că nu poate să vadă ce se întâmplă îi va da un sentiment fizic și mai intens.

Pentru unii, BDSM reprezintă o experiență senzorială înălțătoare, pentru alții este doar o nevoie intimă, necesară menținerii unei relații deosebite. Indiferent de scopul pentru care este practicat, BDSM-ul joacă un rol important în viața amoroasă a oricărui cuplu.

sursa foto – shutterstock.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *