ORGASM: toate informatiile de care ai nevoie pentru a intelege mai bine lumea placerii

ORGASM toate informatiile de care ai nevoie pentru a intelege mai bine lumea placerii

Fiecare persoana care ajunge la o anumita varsta incepe sa invete despre sex. Si cel mai important lucru in activitatea sexuala si, totodata, unul dintre scopurile acestuia, este atingerea orgasmului. Acesta se induce, se simte si dureaza diferit in functie de gen. Citeste acest articol daca vrei sa stii ce este orgasmul, cum sa ajungi la orgasm, ce se intampla cand ai un orgasm, cat dureaza si chiar raspunsuri la intrebarile despre problemele legate de orgasm.

1. Orgasmul: ce inseamna orgasm si de ce toata lumea il doreste

Multe persoane se intreaba „ce e ala orgasm”. Asa ca vom da acest raspuns si multe alte informatii, astfel incat cei curiosi sa poata cunoaste tot ce e nevoie despre acesta. Orgasmul reprezinta punctul culminant al activitatii sexuale, lucru care este, de asemenea, asociat cu cea mai mare intensitate a placerii resimtite. Orgasmul are loc atat prin activitatea sexuala exercitata de catre parteneri, cat si prin autostimulare. Fiind punctul culminant al placerii, orgasmul este un scop principal al activitatii sexuale.

O excitare suficienta a punctelor sensibile ale organelor sexuale feminine sau masculine duce la orgasm. Principalele surse ale excitarii sunt masturbarea, penetrarea, stimularea orala sau atingerea punctelor sensibile cu degetele.

Orgasmul este diferit nu numai de la femeie la barbat, dar chiar si intre reprezentantii aceluiasi sex si exista mai multe tipuri de orgasm cum ar fi orgasmul clitoridian, orgasmul prin stimularea punctului G, orgasmul anal, orgasmul uretrei, orgasmul sanilor, etc. Fiecare dintre noi simte placerea diferit si se excita la stimularea diferitelor puncte erogene, iar daca nu reusesti sa ajungi la orgasmul clasic, inseamna ca probabil sensibilitatea ta cea mai mare nu este acolo si ar trebui sa incerci stimularea altor puncte.

Iata doua videoclipuri de tip animatie care explica orgasmul feminin si masculin:

Orgasmul feminin

 

Orgasmul masculin

2. Cum sa ai un orgasm: informatii utile pentru femei si barbati

Asa cum ai aflat, orgasmul poate fi obtinut prin masturbare sau prin contactul fizic dintre parteneri, ca efect al stimularii zonelor sensibile feminine (clitorisul, vaginul, coapsele, sanii, fesele, gatul etc.) sau masculine (penisul, testiculele, zona perineului etc.).
Stimularea se poate face prin actiunea partilor corpului amintite mai sus sau prin folosirea jucariilor sexuale, cum sunt acestea:

Pentru ea


Masina de sex

Detalii si pret aici


Vibrator LELO TIANI 3 Negru

Detalii si pret aici


Bile Kegel Marc Dorcel 3.6cm MARC DORCEL

Detalii si pret aici


trainer lelo luna smart bead

Detalii si pret aici


stimulator clitoridian fifty shades freed

Detalii si pret aici

Pentru el


masturbator

Detalii si pret aici


Vagin Stimulator Robotic Mouth

Detalii si pret aici

Lucrul care ajuta cel mai mult la obtinerea orgasmului, este preludiul, care este initierea contactului fizic prin saruturi, mangaieri si alte astfel de practici care ajuta la marirea apetitului sexual.
Chiar si inainte de astfel de practici, apetitul sexual poate fi provocat si de anumite lenjerii erotice care incita privitorul, cum ar fi acestea:


Garterbelt 3310 Negru

Detalii si pret aici


Body Queen IV QUEEN

Detalii si pret aici


Babydoll Anais Gia Plus Size

Detalii si pret aici

Iata alte informatii utile ale acestui capitol:

  • Cum iti dai seama ca ai orgasm

Sentimentul de orgasm este inconfundabil, si, odata atins, vei stii cu siguranta ce se intampla. Nu te raporta la orgasmele pe care le vezi in filme, multe dintre ele fiind “mimate” sau exagerate de dragul audientei, dar cel mai important, pentru ca nu toate orgasmele sunt la fel. Daca pentru unele persoane, un orgasm poate fi ca o furtuna care ii rascoleste trupul, pentru altele poate fi ceva mult mai subtil. Acest lucru nu este rau!

  • Cum aduci o femeie la orgasm

Exista foarte multe metode de a aduce orgasmul, toate fiind diferite de la o persoana la alta. Preludiul este foarte important pentru orgasmul feminin, asa ca totul trebuie sa inceapa cu mangaieri si sarutari tandre. Apoi, in functie de cel mai sensibil punct sau puncte erogene, stimularea poate incepe treptat sau “agresiv” in functie de preferintele fetei. Spre exemplu, daca punctul ei cel mai sensibil este clitorisul, poti incepe cu stimularea orala, si poti termina prin stimularea cu degetele sau cu o jucarie sexuala vibratoare special proiectata pentru cele mai intense placeri, daca punctul G este ceea ce o face sa o ia razna de placere, poti folosi un vibrator pentru puntul G, al carui design permite atingerea mult mai usoara a acestui “punct de foc”, sau daca orgasmul cel mai intens este adus prin stimularea anala, poti folosi un dop anal in timp ce tu o penetrezi vaginal astfel incat sa o duci pe culmile placerii.

VIBRATOR THE G-EXPLORER PINK, lungime 18.5 cm

Detalii si pret aici


Vibrator Wand Pretty Love

Detalii si pret aici


Plug anal din sticla CHRYSTALINO

Detalii si pret aici

  • Cum aduci un barbat la orgasm

Orgasmul masculin nu este nici pe departe atat de complex ca cel feminin, si se poate atinge mult mai usor. De obicei este de ajuns sa stimulezi penisul partenerului, oral, manual sau vaginal, dar exista si barbati la care excitarea este mai intensa la stimularea altor puncte cum ar fi perineul( zona dintre scrot si anus), testiculele sau chiar prostata. Daca tu si partenerul tau aveti astfel de placeri, poti folosi un dildo pentru stimularea prostatei. Daca acest tip de stimulare nu este pe palcul lui, poti oricand folosi un vibrator bagheta pe care sa il plimbi in sus si in jos pe penisul sau, cu o mai mare atentie asupra capului acestuia.

  • Cum sa ai orgasm de una singura/de unul singur

Exista doua categorii de oameni in lume: cei care se masturbeaza si cei care nu recunosc acest lucru, asa ca nu iti fie rusina sa iti explorezi propriul trup si sa iti oferi placeri, in fond, cine sa stie mai bine sa iti ofere placere decat tine? Ca sa ajungi la orgasm intens prin masturbare, trebuie mai intai sa afli stimularea carui punct iti ofera cea mai mare satisfactie. Urmatorul pas este sa iti creezi o atmosfera relaxanta, de preferat sa fii singur/a in casa si sa nu fii presat/a de timp ca sa te poti ocupa de tine fara a te gandi la altceva. Mainile sunt cele care te ajuta in calatoria spre culmile placerii. Poti folosi lubrifianti ca totul sa se desfasoare lin si pentru sporirea senzatiilor, dar si jucarii sexuale cum ar fi dildo-uri sau vibratoare pentru femei sau vagine de silicon sau papusi gonflabile pentru barbati. Nu iti fie frica sa iti pui in aplicare fanteziile si de una/unul singur. Exista oameni pentru care masturbarea in locuri publice cum ar fi toaletele de la birou, cabinele de probe sau parcurile, le ofera placeri nebanuite, dar, daca doresti sa incerci asta, ai grija sa nu fi prins/a.


Vibrator Classic B Wish 17.8 cm

Detalii si pret aici


Vibrator Dream 7 Butterfly

Detalii si pret aici


EXTRAVAGANZA - LEXI TYLER T

Detalii si pret aici


Mona Mountains Love Doll

Detalii si pret aici


BAM HUGE REALISTIC COCK

Detalii si pret aici


Lubrifiant Anal Pjur Back Door Relaxing Anal Glide

Detalii si pret aici


Masturbator Fleshlight JENNA HAZE

Detalii si pret aici


Lubrifiant AQUAglide 50ml

Detalii si pret aici


Masturbator Passion Lady 3D

Detalii si pret aici


Dildo flesh realistic King Cock 20.3 cm

Detalii si pret aici

 

3. Ce simti cand ai orgasm

Senzatia care apare odata cu atingerea orgasmului nu poate fi transpusa in cuvinte, fiecare persoana avand versiunea ei, insa ce iti putem spune este ca orgasmul ofera o senzatie unica, ce nu se poate compara cu nimic altceva. Fiecare persoana are orgasm in stilul ei, iar fiecare orgasm aduce trairi diferite. Nu este un motiv de panica daca prietenele tale descriu orgasmul intr-un fel diferit fata de tine, si nu inseamna ca este ceva in neregula, doar ca, fiecare femeie simte diferit in timpul climaxului, dar cele mai intalnite descrieri ale persoanelor care au fost incluse in studii despre orgasm, includ o senzatie de relaxare totala a muschilor si pulsatii ale vaginului. Barbatii descriu orgasmul ca o senzatie apropiata de ceea ce simti cand stranuti, doar ca de 100 de ori mai bine.

4. Cat dureaza orgasmul femeilor si barbatilor

Ca si in cazul senzatiilor care apar in timpul orgasmului, si durata acestuia variaza de la persoana la persoana. In timp ce orgasmul unor femei poate dura cateva secunde, exista si “norocoase” al caror orgasm poate ajunge sa dureze chiar si 2 minute. Durata orgasmului este influentata si de unii factori externi, cum ar fi nivelul de acomodare cu persoana cu care ai intretinut relatii sexuale sau increderea in since. Aceasta din urma este foarte importanta pentru atingerea orgasmului, dar si pentru durata acestuia. Incearca sa ai incredere in tine si nu te mai gandi ce ar putea crede partenerul despre tine, caci de cele mai multe ori nu ai dreptate si nu faci decat sa te inhibi si sa iti ingreunezi drumul catre orgasm.
Orgasmul masculin poate dura intre 5 si 30 de secunde, iar aceeasi factori externi influenteaza acest lucru.

5. Informatii despre problemele legate de orgasm: „De ce nu am orgasm?”, „De ce nu au femeile orgasm?”, „De ce nu au barbatii orgasm?”

Motivele pentru care femeile nu au orgasm sunt variate si, din nou, difera de la femeie la femeie. Nimeni nu iti poate spune motivul pentru care nu poti ajunge la climax mai bine decat un medic, dar iata cateva dintre motivele cunoscute pentru care unele reprezentante ale sexului frumos nu ajung la orgasm:

  1. Stresul este unul din factorii principali care nu te lasa sa te bucuri de partidele de amor. Chiar daca pe moment nu ai spune ca esti afectata in vreun fel de acel raport pe care trebuia sa il prezinti sefului dar nu ai reusit, el este undeva ascuns in subconstient si nu te lasa sa dai frau liber placerilor carnale si sa ajungi sa ai orgasm.
  2. Preludiul este prea scurt si nu te incalzeste destul cat sa iti “pornesti motoarele”. Nu este nimic gresit in a avea partide de sex spontane si rapide, cu putin preludiu sau chiar deloc, dar, daca vrei sa ajungi la orgasm, acestea intra in categoria “asa nu”. Sexul oral, sarutarile pe tot corpul, mangaierile si chiar masajul, sunt metode foarte bune de a va incalzi inainte de sex. Daca iti place sa fi masata, poti incerca un ulei de masaj cu efect de incalzire, pentru o senzatie mai intensa.


    Ulei masaj cu aroma de caramel
    Detalii si pret aici


    Ulei de masaj cu efect de incalzire caramel 150 ml
    Detalii si pret aici

  3. Increderea de sine este un factor foarte important, iar in lipsa ei, orgasmul se poate sa nu isi faca aparitia. Trebuie sa ai incredere in tine si sa te gandesti ca esti frumoasa exact asa cum esti. Nu te compara cu modele din reviste sau de la TV caci 90% din barbati prefera fetele naturale chiar daca in cercul lor de prieteni se dau mari iubitori de silicon sau alte mase plastice. In lipsa increderii libidoul tau scade, lucru ce nu favorizeaza abosult deloc atingerea climaxului. Daca ai nevoie, poti folosi diverse afrodisiace care sa te faca sa uiti de insecuritati.


    Picaturi Cantharis Liquid- Aphrodisiac for men and woman

    Detalii si pret aici


    Sex elixir Banana pentru o stimulare cu gust special, 10 ml

    Detalii si pret aici

  4. Schimbarea desa a pozitiilor te poate deraia de pe drumul spre orgasm. Imagineaza-ti ca esti in pat, partenerul te pentreaza, tu te gandesti “ah, da, chiar acolo”, iar el te intoarce sau se pune peste si trebuie sa o ia de la inceput. Schimbarea desa a pozitiilor se face abia dupa climaxul amandurora, pentru a asigura un al doilea “numar” mai lung si mai intens.
  5. Problemele medicale ar putea un alt motiv pentru care nu poti sa ai orgasm. Anorgasmia este, practic, inabilitatea de a avea orgasm, si desi cazurile sunt rare, ar fi bine sa ii faci o vizita medicului daca nimic nu functioneaza pentru tine. Exista si femei la care umezirea naturala a vaginului nu exista sau este foarte slaba, caz in care trebuie folosit foarte mult lubrifiant pentru o partida de sex plina de placeri. In caz contrar, ele pot sa simta dureri sau usturimi, si in caz ca nu este fan BD/SM nu va avea orgasm.

 

Motivele pentru care barbatii nu au orgasm sunt oarecum similare. Respectul si increderea in sine joaca si aici un rol foarte important, iar daca stii ca partenerul este complexat din anumite motive, nu ezitati sa ii spuneti ca il placeti asa cum este si ca nu va deranjeaza nimic la corpul sau.
Alcoolul poate fi un alt motiv pentru care orgasmul masculin nu isi face aparitia. Consumul de alcool este uneori recomandat de unii medici ca tratament pentru ejacularea precoce. Stilul de masturbare influenteaza performantele sexuale ale barbatilor. Daca el este obisnuit sa se masturbeze cu viteza sau sa isi stranga penisul mai tare decat ar putea un vagin sa o faca, isi poate pierde placerea actului sexual propriu-zis, acesta neputand sa ii ofere aceeasi senzatie pe care el si-o ofera. In acesta caz, cel mai bun remediu este o pauza de cel putin o luna de la masturbare.

Acest articol a avut ca scop informarea oricarei persoane curioase despre diferite aspecte ale orgasmului, ce este principalul obiectiv al oricarei activitati sexuale. Stiind cat mai multe despre acest lucru, vei stii la ce te poti astepta si cum poti sa te bucuri de aceste senzatii unice.

Surse foto/video: shutterstock.com, youtube.com.

Categorie:
Articole Sex shop

(1) Comment

  1. Mircea says:

    Multumesc! Educativ articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *