Filme românești pe Netflix – cele mai tari ecranizări pe care nu trebuie să le ratezi

Timp de citit: 7 minute

Îți dorești să vezi un film românesc pe Netflix care să te impresioneze? Atunci lista de mai jos îți va fi cu siguranță pe plac! Chiar dacă producțiile din România nu sunt chiar atat de populare pentru publicul larg și nici prima alegere atunci când vrei să te relaxezi într-o seară pe canapea, regizorii au început să aducă în atenția publicului filme din ce în ce mai plăcute și mai interesante. Pe acestea le vei găsi chiar aici!

1. TOP filme românești pe Netflix de comedie

Comedia românească este cunoscută pentru inteligența sa, iar producțiile de mai jos sunt pline de umor, sarcasm, lecții de viață și multe altele. Indiferent că ești sau nu pasionat de cinematografia noastră, aici găsești cele mai bune filme românești de pe Netflix pe care nu trebuie să le ratezi!

Faci sau Taci

Un film independent lansat în anul 2019, în regia lui Iura Luncașu, despre „competențele” poliției române în cazuri extrem de importante. Acțiunea începe atunci când autoritățile spaniole trimit un oficial care să lucreze împreună cu echipa din România, pentru a demasca o organizație criminală. Din păcate, funcţionarii români nu cunosc prea multe cuvinte în spaniolă și lucrurile încep să devină amuzante. Norocul vine odată cu o echipă de șase fete de la forțele speciale și alte personaje colorate care fac acțiunea și mai delicioasă. 

Cu: Augustin Viziru, Sandra Izbaşa, Cătălin Cazacu, Levent Sali, Monica Bîrlădeanu, Codin Maticiuc și Diana Dumitrescu.

 

Tabăra

Tabăra este un film din anul 2021, plin de umor și intrigi, însă cu un puternic rol moralizator. Personajele principale ajung într-o tabără unde se încearcă „deztehnologizarea” lor, adică un loc în care învață cum să renunțe la tehnologie și social media. Ultimul proiectul al celebrei trupe 5GANG este regizat de către Vali Dobrogeanu și este o comedie ușoară, de care te poți bucura. 

Cu: Andrei Șelaru, Matei Dima, Diana Condurache, Dorian Popa, David Dobrincu, Vlad Munteanu. 

 

Odată pentru totdeauna

Ne întâlnim din nou cu regizorul Iura Luncaşu, de data aceasta într-o comedie dramatică, inspirată chiar din viața sa personală. Filmul a avut premiera în 2022 și prezintă publicului un regizor care trece prin cea mai grea perioadă a vieții sale, chiar dacă are succes în carieră. Alex se întoarce la viața de sat, la familie și reușește să descopere sensul vieții sale. 

Cu: Smiley, Gina Pistol, Ada Galeș, Cosmin Natanticu, Augustin Viziru, Celina Enea, Andrei Mateiu

 

Ghinionistul

Este un film apărut în 2017, care portretizează excelent viața românilor. Acțiunea îl prezintă pe „ghinionist”, un tânăr muzician care își dorește să ajungă la audiții pentru a începe o carieră, însă întâlnește tot felul de obstacole, are o mulțime de griji zilnice și este sigur că îl urmărește ghinionul. Un film cu și despre viața oamenilor, în care cu siguranță te vei regăsi.

Cu: Gheorghe Visu, Vlad Logigan, Gabriel Radu, Augustin Viziru, Diana Dumitrescu, Codin Maticiuc, Dorian Popa

 

America, venim!

Un film în regia lui Răzvan Săvescu, portretizează viața actorilor din ziua de astăzi și încercările lor de a reuși în propria carieră. Acțiunea prezintă cinci actori din Târgoviște care traversează oceanul pentru a ține un spectacol tocmai la New York. Odată ajunși aici, semnează cu un impresar local care le promite faimă globală și un turneu pe care nu îl pot refuza. Oare în sfârșit problemele lor se sfârșesc sau doar încep?

Cu: Ioana Blaj, Oana Ioachim, Adrian Văncică, Alina Berzunțeanu, Gheorghe Ifrim, Mihai Călin, Marius Chivu, Tania Popa

 

Miami Bici

Un film din 2020, despre doi români care lucrează la o spălătorie și decid să plece în Statele Unite ale Americii pentru a câștiga mai mulți bani. Șansa îi aduce în Miami unde găsesc diverse locuri de muncă și unde lucrurile încep să se complice și să devină amuzante.

Cu: Matei Dima, Codin Maticiuc, Antonella Cassia, Claudia Coria, Florin Piersic Jr., Alessandra Bianchi, Alexander Castro, Adrian Silișteanu

 

Două Lozuri

Un film în regia lui Paul Negoescu și cu un scenariu adaptat după opera lui I.L. Caragiale,  care portretizează niște oameni disperați ce își pun tot norocul în jocul de Loto 6/49 atunci când au nevoie de bani rapid. Povestea comică nu se termină aici, ci continuă cu aventurile prin care trec după ce cumpără biletul. Ei nu știu că pentru a primi banii lozul trebuie să fie și câștigător, să nu îl piardă…

Cu: Dragoș Bucur, Șerban Pavlu, Alexandru Papadopol, Codin Maticiuc, Andi Vasluianu, Ruxandra Șerban, Dorian Boguță

 

Teambuilding

Un film plin de umor spumos despre viața de corporatist și compromisurile prin care trebuie să treci pentru a avansa în carieră. Producția este o satiră a acestui stil de viață în care oamenii renunță la măști și își lasă latura umană să iasă la suprafață. Filmul urmează să fie lansat în septembrie 2022, iar pentru realizarea celor mai controversate cadre au fost folosite diferite lovetoys și o mulțime de jucării sexuale care vor șoca publicul și care vor aduce rasete pe fețele tuturor.

Cu: Șerban Pavlu, Matei Dima, Micutzu, Anca Dinicu, Adrian Nicolae, Ionuț Rusu, Geo Adrian, Roxana Condurache

 

La Gomera

Unul dintre puținele filme românești bune de pe Netflix care combină genul polițist, cu umor și comedia seacă. A avut premiera în 2019 și este o ecranizare plină de suspans, selectată pentru Premiile Oscar. Acțiunea îl are în atenția ei pe un polițist român care ajunge pe insula La Gomera, loc unde va învăța metoda de comunicare la distanță a locuitorilor, fluieratul local. Face acest lucru pentru a elibera un traficant din București de la penitenciar. 

Cu: Vlad Ivanov, Rodica Lazăr, István Téglás, Catrinel Menghia, Agustí Villaronga, Sabin Țambrea 

 

Complet necunoscuți

Într-o seară obișnuită petrecută împreună, șapte prieteni, printre care și cupluri căsătorite, amici sau iubiți, decid să înceapă un joc destul de periculos: își pun telefoanele pe masă, iar orice apel, e-mail sau mesaj primesc va fi citit și se va răspunde de față cu toți, cu voce tare. De aici, încurcăturile și situațiile amuzante încep să apară.

Cu: Anca Dumitra, Leonid Doni, Gabriel Răuță, Andreea Grămoșteanu, Ada Galeș, Alexandru Conovaru

2. TOP filme românești pe Netflix de dramă

Ecranizările dramatice, pline de suspans și psihologice sunt preferatele regizorilor și producătorilor români, așa că mai jos vei găsi filme românești bune de pe Netflix care te vor ține cu inima la gură.

Întregalde

Filmul în regia lui Radu Muntean portretizează povestea unor prieteni care au plecat într-o călătorie umanitară. Pe drumul lor, aflați în satul Întregalde, le iese în cale un bătrân singur, iar ei decid să îl ajute. Mașina lor rămâne blocată și sunt nevoiți să rămână în noaptea aceea împreună cu bătrânul senil. Aici, viziunea lor despre lume, empatie și umanitate începe să se clatine. 

Cu: Alex Bogdan, Maria Popistasu, Ilona Brezoianu, Luca Sabin, Toma Cuzin, Radu Muntean

 

Secretul fericirii

O dramă cu inserții comice, filmul a avut premiera în 2018 și prezintă o seară liniștită între prieteni care se schimbă imediat într-o noapte plină de reproșuri și nefericire. Tom, personajul principal își împinge cel mai bun prieten și soția să dezvăluie secrete pe care le-au ținut bine ascunse. Cei trei înțeleg rapid că pentru ca doi dintre ei să fie fericiți, al treilea trebuie să sufere. 

Cu: Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Theo Marton

 

Coborâm la prima

Un film în regia lui Tedy Necula, aduce în atenția publicului situația mai multor străini care se întâmplă să se afle în același metrou în timp ce acesta s-a blocat între stații chiar în dimineața incendiului din clubul Colectiv. Toți călătorii încep să interacționeze, să se apropie și să se observe mai bine unii pe ceilalți. După ce trenul se pune în mișcare, toți sunt modificați la ieșire.

Cu: Constantin Cotimanis, Iulian Burciu, Cezar Grumăzescu, Ela Ionescu, Teodora Mareș, Victoria Cociaș

 

Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor

Drama portretizează povestea lui Doru, un tată adoptiv care a rămas văduv de câteva zile și care se ocupă cu tăiatul lemnelor. Pentru că soția sa a decedat, fetița pe care o are în grijă trebuie dusă înapoi la orfelinat. Ca să o păstreze are nevoie de bani, pentru a depune dosarul de asistență maternală. Situația disperată în care se află îl transformă dintr-un om care respectă legile, într-o persoană care comite orice faptă ilegală pentru a reuși.

 Cu: Șerban Pavlu, Florin Zamfirescu, Radu Gabriel, Rodica Negrea, Adrian Titieni, Ana Radu, Lucian Ifrim, Ioana Abur

 

Dimineața care nu se va sfârși

Filmul regizat de Ciprian Mega se concentrează pe imposibilitatea unei femei de a-și întreține propria familie, ceea ce o forțează să se prostitueze în Cipru. Totuși, o veste importantă o face să își reconsidere toată viața și să își schimbe modul de a vedea lucrurile. Este o dramă despre corupție, deznădejde și frică, dar, mai ales, despre iertare și întoarcerea la credință. 

Cu: Ela Ionescu, Valeriu Andriuță, Raluca Dacin, Valer Dellakeza, Mihai Stănescu, Ana Maria Moldovan

 

Lumea e a mea

Drama unei generații, a copiilor din anii 2000 care se lovesc de multe obstacole pentru a ajunge cineva în viață. Acum notorietatea este obținută în funcție de like-uri și aprecieri pe rețelele de social media, iar Larisa își dorește să o obțină și va face tot ce îi stă în putință pentru asta. 

Cu: Ana Maria Guran, Dan Rădulescu, Oana Rusu, Mircea Rusu, Iulia Ciochină, Crina Mureșan, Iulia Alexandra Dinu

 

Câini

Filmul a avut premiera în 2016, iar regia este semnată Bogdan Mirică. Acțiunea îl are în centrul ei pe un tânăr de oraș, care ajunge în satul natal de la marginea țării pentru a vinde pământul pe care bunicul său i l-a lăsat moștenire. Aici lucrurile încep să capete o întorsătură bizară, iar Roman simte cum amenințarea devine din ce în ce mai mare.

Cu: Dragoș Bucur, Gheorghe Visu, Emilian Oprea, Raluca Aprodu, Teodor Corban, Vlad Ivanov, Ela Ionescu, Constantin Cojocaru

 

Un pas în urma serafimilor

Unul dintre cele mai bune filme dramatice de pe Netflix spune povestea unui adolescent care se înscrie la seminarul teologic ortodox pentru a deveni preot. Încercând să se adapteze la noua viață, realizează cât de corupt este sistemul, iar acest lucru îl va costa. Pentru a reuși în semniar, învață că minciuna, lupta pentru putere și abuzul sunt singurele calități care îi vor ajuta. 

Cu: Vlad Ivanov, Cristian Bota, Ștefan Iancu, Lucian Pavel, Iulia Alexandra Dinu, Ali Amir, Toto Dumitrescu

 

Tatăl mută munții

Un film în regia lui Daniel Sandu ce spune povestea unui tată, fost ofițer, care pleacă în căutarea fiului său dispărut în munți. După ce vede că echipele speciale nu reușesc să îl găsească, Mircea își adună el oameni care să îl ajute. Totuși, bătrânul este prins între realitate și speranță și duce o luptă cu sine atât de puternică, încât nu poate să accepte evidentul. 

Cu: Adrian Titieni, Valeriu Andriuță, Adrian Păduraru, Ștefan Iancu, Cristian Bota, Lucian Iftime

 

MO 

Două colege de liceu, Mo și Vera sunt prinse de cel mai dur profesor de facultate copiind în timpul unui examen. După ce îl roagă să repete examenul, acesta le invită pe fele la el acasă, loc unde lucrurile iau o întorsătură mai mult decât scandaloasă. Cele două încearcă să vadă totul ca pe o glumă, până când Mo se revoltă. 

Cu: Dana Rogoz, Mădălina Craiu, Răzvan Vasilescu, Andreea Bibiri

Așadar, acum știi care sunt cele mai bune filme românești de pe Netflix și ai ocazia să le vizionezi pe fiecare din confortul propriei case! Alege titlul care te inspiră și bucură-te de cinematografia românească. 

Sursa foto: Unsplash.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *