Totul despre LUBRIFIANT. Invata sa faci alegerea corecta pentru a intensifica placerea sexuala si a avea clipe de neuitat!

Totul despre LUBRIFIANT. Invata sa faci alegerea corecta pentru a intensifica placerea sexuala si a avea clipe de neuitat!

Probabil doresti sa iti condimentezi viata sexuala, insa nu ai descoperit inca cum. Acest secret consta in folosirea unui lubrifiant potrivit pentru tine. In momentul de fata, pe piata se gasesc lubrifianti de toate felurile si pentru toate gusturile. Pentru a intensifica placerea din timpul actului sexual, este chiar indicata folosirea acestuia. Conform unui studiu recent realizat, femeile au declarat ca se simt mult mai satisfacute dupa o partida sexuala in care a fost folosit lubrifiantul. Acesta te poate ajuta chiar si in cazul unei probleme de sanatate, exista numeroase femei care sufera de uscaciune vaginala, astfel, prin folosirea acestui produs, pot scapa de durerea din timpul actului sexual.

1. Ce este lubrifiantul si la ce ajuta acesta?

Lubrifiantul este de 3 tipuri, in functie de compusul principal: pe baza de apa, pe baza de silicon si pe baza de ulei. Acesta este folosit cu scopul intensificarii placerii sexuale. Pe langa acest lucru, daca te confrunti cu o sensibilitate crescuta a pielii, el te poate salva. Probabil ai trecut prin asta si ai vazut cat de neplacut este sa te confrunti cu o iritatie in zona genitala. Un lubrifiant de calitate te poate ajuta sa scapi de aceasca problema. Poti testa produsul pe o bucatica mica de piele pentru a vedea daca este potrivit pentru tine. Pe langa acest lucru, lubrifiantul este total necesar pentru sexul anal. Zona nu se poate lubrifia natural, precum vaginul, iar din acest motiv are nevoie de putin ajutor din partea ta. Probabil te intrebi ce lubrifiant este potrivit pentru a avea o experienta memorabila? Clar cel pe baza de silicon, acesta oferind o lubrifiere de lunga durata.

Iti doresti un copil cat mai curand? Exista si lubrifianti conceputi in acest scop! Cauta unul care sa nu contina spermicide, creat cu scopul de a nu deteriora calitatea spermei, in acest fel crescand sansele de concepere. Nu este garantat ca el te va ajuta sa concepi un bebelus, dar cel putin nu iti va incurca procesul.

Probabil si tu ai auzit aceasta preconceptie falsa, cum ca doar femeile in varsta nu beneficiaza de o lubrifiere naturala. Total gresit! Afectiunea poarta numele de uscaciune vaginala si poate sa apara la orice varsta, fiind influentata de mai multi factori.

Cand ai nevoie sa folosesti lubrifiant?

    • in lipsa unui preludiu de lunga durata
    • in cazul in care suferi de diabet
    • daca consumi pilule contraceptive sau anti-depresive
    • in cazul in care au aparut probleme in cuplu si doresti sa intensifici placerea sexuala
    • in cazul unor schimbari hormonale cauzate de: sarcina, menstruatie, alaptare etc.
    • daca suferi de uscaciune vaginala
    •  in cazul sexului anal

Pe langa problemele in care lubrifiantul este total necesar, acesta poate sa fie folosit si daca nu suferi de o problema de sanatate. Produsul este special conceput pentru sporirea senzatiei de placere din timpul actului sexual, iar daca tu consideri ca nu ai parte de asa ceva, este timpul sa incerci lubrifiantul, alaturi de cateva stimulente sexuale noi, pe care le puteti folosi pentru a experimenta cat mai mult. Este foarte folositor si in timpul preludiului, crescand nivelul de excitare, atat pentru femei, cat si pentru barbati. O mare parte dintre barbati se confrunta cu problema marimii penisului, caz in care, acesta este rezolvarea! Daca esti in cautare de senzatii noi trebuie sa incerci acest produs.

2. La ce se foloseste lubrifiantul si cum il alegi pe cel potrivit tie?

Cum ai descoperit si mai sus, lubrifiantul se poate folosi atat pentru problemele de sanatate, cat si pentru a avea o experienta sexuala cat mai satisfacatoare. Existra 5 tipuri de lubrifianti: pe baza de silicon, pe baza de apa, pe baza de ulei, cel cu arome si cel special pentru sexul anal. Cel pe baza de apa este cel mai folosit, insa este necesar sa il aplici periodic. Lubrifiantul pe baza de ulei este alunecos, insa afecteaza calitatea prezervativului, iar cel pe baza de silicon, este cel mai potrivit, oferind si o protectie crescuta.

2.1. Lubrifiantul pe baza de silicon

Lubrifiantul pe baza de silicon este preferat de cupluri, fiind foarte alunecos si rezistent pe parcursul actului sexual. Pe langa acest lucru, este rezistent si la apa, astfel se poate folosi chiar si la dus. Concentratia este mult mai mare, iar lubrifierea se face mai repede. Nu te speria! Siliconul folosit in lubrifiant nu are efecte negative asupra organismului tau si nu este absorbit de piele. Avantajul primordial este ca nu afecteaza calitatea prezervativului, deci nu exista motiv de ingrijorare. Se inlatura extrem de usor cu apa si sapun. Ca la orice alt lubrifiant exista si dezavantaje – nu este indicat sa fie folosit in timpul sexului oral sau pentru jucariile sexuale fabricate din silicon. La contacul jucariei cu lubrifiantul, aceasta se poate degrada. Substanta din care este fabricat se inlatura destul de greu de pe obiectele vestimentare, deci mare grija la folosire.

2.2. Lubrifiantul pe baza de apa

Cel mai utilizat lubrifiant este cel pe baza de apa, fiind si cel mai ieftin. Acesta poate sa fie folosit atat in timpul actului sexual cu prezervativ, cat si cu jucariile sexuale. Nu pateaza materialele si se inlatura extrem de usor de pe piele cu apa si sapun. Dezavantajul este ca se absoarbe extrem de repede si trebuie reaplicat, deoarece efectul de alunecare o sa dispara si el odata cu intrarea lubrifiantului in piele. Nu se poate folosi in dus sau la piscina. Majoritatea lubrifiantilor pe baza de apa contin si glicerina. Aceasta poate provoca iritatii. Daca iti doresti sa achizitionezi un astfel de lubrifiant este recomandat sa il testezi pe o portiune mica de piele pentru a observa efectele. Daca aceasta nu este afectata poti sa il folosesti fara grija.

2.3. Lubrifiantul pe baza de ulei

Lubrifiantul pe baza de ulei este accesibil din punct de vedere financiar, insa ai grija cand il folosesti deoarece poate pata atat lenjeria, cat si obiectele vestimentare. Nu este indicat sa il folosesti cu mijloacele de contraceptie din latex, deoarece acestea se pot rupe. Este des folosit pentru sexul anal, masturbare sau pentru jocurile sexuale.

2.4. Lubrifiantul cu arome

Acest lubrifiant are la baza apa si diferite arome. Este conceput mai ales pentru sexul oral, sporind placerea acestuia. Un alt avantaj este ca acest produs se poate folosi atat cu prezervative, cat si cu jucarii sexuale. Nu pateaza si se curata foarte usor cu apa si sapun. Ca orice alt lubrifiant si el are cateva dezavantaje, se usuca usor si poate provoca iritatii ale pielii, dar, cel mai important, poate provoca dezechilibru al florei vaginale deoarece contine zahar si glicerina. Cauta un lubrifiant care nu contine aceste doua ingrediente. Cel mai bine testeaza-l pe o zona mica din piele pentru a observa daca apar efecte nedorite. Poate te numeri printre norocosii care sunt imuni la ele.

2.5. Lubrifiantul pentru sexul anal

Zona anala nu se poate lubrifia singura precum vaginul, iar din acest motiv, are nevoie de o lubrifiere suplimentara. Exista si lubrifianti speciali conceputi in acest sens. Ei au o textura mult mai densa si sunt mai alunecosi si rezistenti in timp, nefiind nevoie de o alta aplicare a produsului. Exista si lubrifianti conceputi atat din silicon, cat si din apa. Alegerea iti apartine in functie de preferintele tale, indiferent ca este folosit cu partenerul tau cand sunt folosite diverse jucarii sexuale anale.

Totul despre LUBRIFIANT. Invata sa faci alegerea corecta pentru a intensifica placerea sexuala si a avea clipe de neuitat!

3.  De ce sa folosesti un lubrifiant si sa nu il inlocuiesti cu alte ingrediente

Lubrifiantul a fost special conceput cu scopul prezentat si mai sus, acela de a intensifica placerea sexuala, insa din ce in ce mai multe cupluri improvizeaza in crearea unui lubrifiant din ingrediente gasite prin casa. Acest lucru este total gresit, deoarece acestea iti pot afecta sanatatea si, in acelasi timp, pot spori aparitia si raspandirea bacteriilor si a infectiilor.

Majoritatea persoanelor recurg la uleiul de masline gasit prin casa. Intr-adevar, acesta are o multime de calitati, ajuta la hidratarea pielii si a parului, este sanatos pentru consum, este folosit la masaj, dar nu si in timpul unui act sexual. El poate sa favorizeze subtierea prezervativului care se va rupe extrem de usor, lucru care iti poate aduce o sarcina nedorita. Alte persoane aleg uleiul de bebelusi. Probabil nu stiai pana acum, dar acesta sporeste aparitia candidei vaginale, lucru total nedorit. Cand spunem cuvantul “ulei” nu trebuie sa ne gandim la un “accesoriu” de folosit in timpul partidei sexuale, acesta a fost conceput cu alt scop.

Probabil ai vazut numeroase filme romantice in care partenerii erau acoperiti de frisca in zona intima. Acestea sunt filme, iar frisca nu este conceputa in acest scop. Chiar daca este extrem de delicioasa, poti face un tort cu ea, nu sa o incluzi in partidele tale sexuale. Odata ce aceasta a patruns in vagin pot aparea complicatii. Zaharul din ea poate afecta pH-ul vaginal provocand iritatii sau candida. In aceasi categorie intra si ciocolata, caramelul sau mierea. Nu uita ce rol au acestea!

Crema de corp este fabricata pentru hidratarea pielii, doar pentru acest lucru! Chiar daca este alunecoasa nu poate sa fie folosita drept lubrifiant deoarece contin parfum si parabeni. Te vei alege cu o iritatie in zona intima. Chiar si cremele naturale nu sunt 100% naturale, deci tot nu sunt indicate in acest scop.

4. Afla lucruri nestiute despre lubrifiant si cum sa il folosesti corect!

Nu este suficient sa cumperi lubrifiantul, este nevoie si sa te informezi si sa citesti instructiunile de folosire aflate pe spatele ambalajului. Nu cred ca iti doresti sa rupi prezervativul sau sa iti strici jucaria sexuala preferata.

Stiai ca exista atat lubrifianti “calzi” cat si “reci”? Conform unui studiu, lubrifiantii incadrati in prima categorie sunt neplacuti pentru barbati. Trebuie sa incerci ambele tipuri pentru a vedea in ce categorie te incadrezi. Nu uita, si partenerul/partenera este importanta! Trebuie sa gasiti ceva pe placul amandurora. 

Probabil te-ai intrebat des daca tu chiar ai nevoie de un lubrifiant sau este doar dorinta de cunoastere. Nu poti afla pana nu vei incerca! Daca corpul tau nu produce singur lichid de lubrifiere, acest produs este total necesar! Exista numerosi factori care pot impiedica lubrifierea naturala, iar folosirea unui astfel de „accesoriu” este total necesara. Atat medicamentele, cat si stresul sau aparitia menopauzei, te pot impiedica sa te lubrifiezi pe cale naturala. Pe langa acest lucru, partidele tale sexuale pot sa devina monotone dupa un anumit timp. Secretul sta in folosirea lubrifiantului potrivit! Alaturi de partenerul tau poti obtine experiente sexuale de neuitat, iar cele mai adanci fantezii pot fi indeplinite. 

Cum iti dai seama care este cel potrivit pentru tine? Daca nu te-ai hotarat in urma celor prezentate mai sus, ramane doar varianta sa incerci pe propria piele. Foloseste mereu produse de cea mai inalta calitate, precum cele de pe site-ul Pasiune.ro, si depaseste-ti limitele imaginatiei. Chiar daca un pret ieftin te va atrage, trebuie sa iti dai seama ca atat sanatatea, cat si placerea, sunt mult mai importante. Incearca sa folosesti mai multi lubrifianti pana il gasesti pe cel mai potrivit nevoilor tale. Iti vei da seama singur care este acela!

Nu uita, lubrifiantul nu este fabricat doar pentru persoanele care sufera de o anumita problema, precum uscaciunea vaginala, acesta este conceput cu scopul folosirii de toate persoanele doritoare. Produsul te va ajuta sa iti imbunatatesti viata sexuala, sa oferi si sa primesti clipe de neuitat. 

sursa foto: shutterstock.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *