Feminitatea: în ce constă, cum o poţi pune în valoare şi ce poţi face pentru a te simţi mai feminină ca niciodată

Timp de citit: 8 minute

Feminitatea este una dintre cele mai de preţ atuuri ale unei doamne şi domnişoare. Atunci când îţi descoperi feminitatea şi înveţi să te pui în valoare, vei vedea cum încrederea în sine începe să crească şi că te vei simţi din ce în ce mai atrăgătoare. Arta feminităţii nu este neapărat ceva înnăscut, ci se poate exersa, învaţa şi cel mai important, se poate evidenţia, atât când vine vorba de aspectul fizic, cât şi când vine vorba de felul de a fi. Despre feminitate există o mulţime de citate, păreri şi cărţi, însă cel mai important este că tu să îţi descoperi propria feminitate, mai exact ceea ce te face pe tine să te simţi femeie, să te simţi sigură pe tine, frumoasă şi bine în pielea ta. Am pregătit pentru tine un mic ghid despre ce înseamnă feminitatea, cum o poţi pune în valoare şi cum poţi folosi secretele feminităţii pentru a fi mai sexy ca niciodată:

1. Ce este feminitatea?

 Feminitatea înseamnă tot ceea ce defineşte o femeie, de la comportament şi până la aspect fizic. Feminitatea poate înseamnă inocență, puritate, seducţie, frumuseţe, gingăşie, dar şi iubire, încredere, sensibilitate, bunătate, demnitate şi putere de caracter. Fiecare femeie are trăsăturile sale unice pe care le poate pune în valoare, iar frumuseţea fiecăruia sta în unicitate. Feminitatea unei femei înseamnă mult atât pentru încrederea în sine, cât şi pentru atracţia pe care o emana pentru cei de sex opus. Bărbaţii pun accent pe trăsăturile care te fac femeie, care te reprezintă şi pe care le iubesc la posesoarele sexului frumos.

 

2. Cum poţi să îţi pui în valoare feminitatea

 

Feminitatea care fascinează vine din interior şi se reflectă în exterior, în felul în care te porţi, te prezinţi şi ai grijă de tine. Feminitatea femeii se pune în valoare atât prin grija faţă de corp, ten, păr şi faţă de sănătate, cât şi prin modul de dezvoltare al personalităţii, al felului de a vorbi şi de a se comporta. Iată cum poţi să îţi pui în valoare energia feminină:

  • Lucrează la emoţiile tale. Feminitatea înseamnă emoţie feminină, iar emoţiile contează atât în mediul profesional, în carieră, cât şi în relaţiile cu cei din jur şi în viaţa personală. Pentru a deveni o femeie încrezătoare, trebuie să înveţi să îţi stăpâneşti emoţiile, să le controlezi şi să nu le laşi să te domine. Isteriile, reacţiile impulsive, agresivitatea şi nervii întinşi la maximum nu definesc o femeie, deşi aceasta este deseori considerată, în mod eronat, sexul slab. De asemenea, nici slăbiciunea de caracter nu defineşte doamnele şi domnişoarele. Pentru a-ţi pune în evidenţă feminitatea, ai grijă de emoţiile tale, învaţa să le recunoşti, să le accepţi şi să găseşti un echilibru. Poţi face asta cu ajutorul psihoterapiei, al unui jurnal axat pe ceea ce simţi sau cu ajutorul meditaţiei.
  • Felul în care vorbeşti te defineşte. Feminitatea înseamnă blândeţe, bunătate, dar şi încredere şi putere, iar aceasta se poate reflecta şi în felul în care vorbeşti. Evită să vorbeşti urât, să înjuri să vorbeşti într-un mod peiorativ despre alţii sau să comentezi despre persoane ce nu sunt de faţă. O femeie sigură pe ea vorbeşte întotdeauna corect, încrezător şi frumos atât despre lucruri ce nu îi sunt pe plac, cât şi despre persoane pe care nu le simpatizează.
  • Ai grijă de pielea ta. Pielea este una din trăsăturile ce pot fi extrem de feminine la doamne şi domnişoare, însă numai atunci când este îngrijită corespunzător. Pentru a avea o piele fină, hidratează-te corespunzător, atât prin consumul de apă, cât şi prin aplicarea cremelor hidratante. Foloseşte parfumuri care te pun în valoare şi alege-le în funcţie de anotimp şi de ocazie. De asemenea, tratamentele corporale, un gomaj săptămânal sau cremele pentru bronzare sunt super idei de a-ţi menţine pielea sexy şi frumoasă.
  • Nu sari peste manichiură şi pedichiură. Feminitatea femeii sta şi în îngrijirea acesteia, aşa că nu poţi sări peste manichiură şi pedichiură. Acestea sunt necesare pentru a arăta mereu impecabilă. Se spune că mâinile sunt cartea de vizită ale unei doamne sau domnişoare, iar realitatea este că nu poţi să nu observi mâinile atunci când interacţionezi cu o persoană. Nu trebuie neapărat să porţi unghii cu gel sau să îţi faci manichiură la salon, ci este suficient să ai unghile tăiate şi pilite, cuticula îngrijită şi pielea mâinilor hidratata.
  • Nu amâna epilarea. O piele sexy înseamnă o piele fără păr nedorit, iar epilarea ar trebui să facă parte din rutina ta, în orice fel alegi să o faci. Dacă alegi să te epilezi cu lama de râs sau cu cremă depilatoare, atunci va trebui să o faci negreşit la interval de câteva zile. Dacă optezi pentru ceară sau aparatul electric, atunci vei putea să o faci la două săptămâni sau chiar mai rar, în funcţie de tipul tău de păr. În cazul în care vrei să scapi definitiv de grija părului nedorit, încearcă epilarea definitivă, fie acasă cu un aparat IPL, fie la salon. Înainte de a alege totuşi această opţiune, asigură-te că nu îţi este contraindicata şi că se potriveşte tipului tău de piele.
  • Pune accent pe dezvoltarea personală. Feminitatea nu înseamnă lipsa de cunoştinţe şi naivitate pură, dimpotrivă, femeile se remarcă prin isteţime, prin prezenta de spirit şi prin intuiţie. De aceea, încearcă să te dezvolţi cât mai mult pe toate planurile. Învaţă lucruri noi, rămâi la curent cu ceea ce se întâmplă în lume, pune bazele unei cariere şi demonstrează că poţi fi independenţa. 

3. Feminitate şi seducţie: cum să fii sexy

Feminitatea pentru bărbaţi contează enorm atunci când îşi aleg viitoarea parteneră, precum şi masculinitatea contează pentru doamne şi domnişoare. De la primele întâlniri şi până la momentele intime, feminitatea care fascinează sta atât în gesturi şi personalitate, cât şi în modul în care te aranjezi. A fi sexy nu este sinonim cu feminitatea, însă nu poţi fi sexy fără a fi feminină. Iată cum poţi să îţi foloseşti energia feminină pentru a cuceri, atât la primele întâlniri, cât şi în momentele intime:

  • Foloseşte un parfum sexy la prima întâlnire. Un parfum sexy, care ţi se potriveşte, te va face atrăgătoare în ochii bărbatului pe care îl placi. Poarta parfumuri afrodisiace dacă îţi doreşti un strop de extravaganţă, acestea sunt cu adevărat speciale şi te vor scoate cu siguranţă din anonimat.
  • Alege pentru întâlniri ţinute care te scot în evidenţă. Atunci când te pregăteşti de o întâlnire, alege o ţinută feminină, care te pune în valoare. Este o idee bună să renunţi la blugi rupţi, pantaloni office, îmbrăcăminte sport şi adidaşi. Optează pentru rochii, fuste, tocuri, sandale, botine. Totuşi, nu trebuie să alegi piese vestimentare în care nu te simţi tu însăţi, aşa că încearcă să găseşti cele mai feminine variante pentru stilul tău vestimentar. Dacă te gândeşti la o ţinută foarte sexy, care îţi scoate tot corpul în evidenţă, cântăreşte înainte dacă aceasta este vulgară. Cu siguranţă poţi avea tendinţa de a vrea să arăţi cât mai sexy, însă să păstrezi puţin mister este o alegere excelentă.
  • Poartă lenjerie sexy. Lenjeria sexy te poate face să te simţi feminină şi plină de încredere. Poart-o cu încredere cât de des poţi, fie că e vorba de evenimente de zi, întâlniri sau petreceri. Dacă îţi doreşti să fii mereu cuceritoare în dormitor, poarta mereu lenjerie babydoll, costume sexy, dresuri cu portjartier, sutiene îndrăzneţe sau seturi şi compleuri speciale. În acest fel, tu te vei simţi mai bine în pielea ta, mai sexy şi mai atrăgătoare, iar partenerul tău va aprecia să te vadă mereu în piese care îi pun imaginaţia la încercare.
  • Ţine monotonia departe de dormitor. Sexul este unul dintre cele mai bune momente pentru a-ţi folosi feminitatea. Nu te sfii să încerci cu partenerul tău o mulţime de lucruri noi, să îi faci pe plac şi să îl înveţi cum să îţi facă şi el ţie pe plac. Poţi aduce în dormitor diverse lovetoys pentru a condimenta viaţa sexuală, precum vibratoare. De asemenea, poţi încerca produse precum cătuşe, creme sau stimulente sexuale, în funcţie de preferinţele tale şi ale partenerului tău. Nu uita ca feminitatea nu înseamnă numai gingăşie, ci înseamnă şi plăcere, iubire şi o atitudine îndrăzneaţă.
  • Vorbeşte deschis despre ce îţi place în viaţa intimă. Pentru a avea o viaţă sexuală împlinită este o idee bună să vorbeşti cu partenerul tău despre ceea ce îţi place. Acest lucru te poate face şi mai feminină şi mai sexy în ochii lui, în special dacă ştii cum să conduci discuţia, cum să îi baţi mici apropouri voalate şi cum să îi spui ce îţi doreşti într-un mod sexy. O poţi face înainte de preludiu, după momentele intime sau pur şi simplu într-o discuţie obişnuită ce are loc acasă, pe drum sau în maşină.
  • Poartă lenjerie sexy. Lenjeria sexy te poate face să te simţi feminină şi plină de încredere. Poart-o cu încredere cât de des poţi, fie că e vorba de evenimente de zi, întâlniri sau petreceri. Dacă îţi doreşti să fii mereu cuceritoare în dormitor, poarta mereu lenjerie babydoll, costume sexy, dresuri cu portjartier, sutiene îndrăzneţe sau seturi şi compleuri speciale. În acest fel, tu te vei simţi mai bine în pielea ta, mai sexy şi mai atrăgătoare, iar partenerul tău va aprecia să te vadă mereu în piese care îi pun imaginaţia la încercare.

 

4. Ce poţi face pentru a emana feminitate pură?

 

 Feminitatea se învaţă, deşi o mare parte din aceasta este înnăscută. Nu te teme dacă nu te simţi încă suficient de încrezătoare şi de feminină, aceste lucruri se pot contura în timp, prin implicarea ta, dar şi prin experienţele de viaţă. Dacă îţi doreşti să emani feminitate pură, iată câţiva paşi pe care îi poţi urma:

  • Fii încrezătoare. Încrederea în sine şi feminitatea merg mână în mână, de aceea ai nevoie să fii încrezătoare pentru a emana feminitate pură. Cum poţi lucra la încrederea în propria persoană? Există o mulţime de moduri, de la afirmaţii pozitive şi până la grijă pe care o acorzi atât fizicului, cât şi psihicului tău. Un mod simplu de a începe este să îţi vorbeşti ţie însăţi cu bunătate şi iubire. Spune-ţi cuvinte frumoase şi foloseşte afirmaţiile pozitive zilnice pentru a-ţi clădi încrederea. De asemenea, ai grijă de tine şi răsfaţă-te cât de des poţi. Dacă nu îţi place ceva la tine, încearcă să faci o schimbare într-un mod pozitiv. Spre exemplu, dacă te confrunţi cu celulită, nu lăsa că asta să te facă să te simţi urâtă, dimpotrivă, transforma asta într-un motiv de a avea mai multă grijă de tine. Răsfaţă-te cu masaje, tratamente corporale sau proceduri pe care le poţi face acasă şi setează-ţi obiective clare. Spre exemplu, pentru a ameliora celulita propune-ţi să faci zilnic câte un lucru care să ajute la eliminarea ei. Poate fi vorba despre un masaj acasă, un tratament la salon sau 30 de minute de sport.
  • Nu te sfii să arăţi vulnerabilitate. Vulnerabilitatea face parte din viaţa fiecărui om şi a fiecărei femei. Nu te sfii să spui că nu ştii ceva, atunci când cu adevărat nu cunoşti subiectul, nu te teme să spui că nu te simţi în largul tău într-un loc şi nici că nu te simţi confortabil să faci un anumit lucru. Femeile au nevoie din când în când de puţină protecţie, iar asta nu este neapărat ceva rău.
  • Păstrează-ţi naturaleţea şi inocenţa. Nu lăsa întâmplările neplăcute să te transforme într-o persoană cinică şi amară, ci rămâi naturală, inocenta, plină de bunătate în faţa fiecărui lucru pe care ţi-l aduce viaţa. Astfel, îţi vei emana feminitate, dar vei avea şi parte de optimism şi speranţă.

 

 Feminitatea este unul dintre cele mai frumoase aspecte ale vieţii de femeie şi merită să îţi pui aceste atuuri în valoare pentru a te simţi bine în pielea ta, pentru a cuceri şi a fi cucerită, pentru a te simţi frumoasă şi valoroasă.

Sursa foto: Pexels.com

5. Întrebări şi răspunsuri frecvente despre feminitate

  1.  Ce este feminitatea?

Feminitatea reprezintă tot ceea ce înseamnă energia femeii, fie că e vorba de aspect fizic sau de personalitate. Câteva dintre cele mai populare trăsături feminine sunt naturaleţea, senzualitatea, sensibilitatea, demnitatea şi încrederea.

       2. În ce situaţii te poate ajuta feminitatea?

Feminitatea te poate ajuta să te simţi bine în pielea ta, să îţi găseşti echilibrul emoţional şi să atragi persoanele potrivite pentru tine.

      3. Cum îţi poţi evidenţia trăsăturile feminine?

Îţi poţi evidenţia feminitatea având grijă de tine, acceptându-ţi emoţiile şi lucrând la dezvoltarea personală.

    4. Ce legătură există între feminitate şi viaţa intimă?

Feminitatea te poate ajuta să ai o viaţă intimă satisfăcătoare şi înseamnă să ai grijă de felul în care arăţi şi să îţi surprinzi partenerul. Ai grijă de pielea ta, de corpul tău, aranjează-te, poartă lenjerie sexy sau vino cu idei îndrăzneţe, orice funcţionează pentru relaţia ta.

     5. Feminitatea se învaţă?

 O parte din trăsăturile feminine sunt înnăscute, însă poţi învăţa cum să le pui în valoare. De asemenea, poţi dobândi noi trăsături ale feminităţii odată cu trecerea timpului.

 

 

 

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *