Sexting – ce este acest fenomen și ce beneficii aduce el omului modern?

Sexting
Timp de citit: 8 minute

Tehnologia este prezentă în viața omului modern din ce în ce mai mult. Prin urmare, nu este deloc surprinzător că a ajuns să fie folosită chiar și în relațiile intime de parteneri, mai ales că telefonul a devenit o extensie a unei persoane. Deși beneficiile sale sunt evidente, trebuie să știi că aceasta a ajuns să aibă și anumite efecte negative, în special asupra vieții sexuale a tinerilor care, uneori, nu găsesc parteneri în orașul din care provin, ci în alte țări. Acest lucru a dus la apariția așa-numitelor relații la distanță.

O relație la distanță, oricât de mult s-ar baza pe iubire, are nevoie și de acea conexiune intimă care se creează între doi parteneri. Această chestiune a dus la apariția sextingului. Însă, ce este sextingul, mai exact? Este un concept care presupune folosirea telefonului sau chiar a computerului pentru a trimite mesaje cu tentă erotică sub diferite forme, începând cu SMS-uri și până la mesaje vocale sau video. Este el o formă palpabilă de a menține o iubire la distanță? Dar una între persoane care sunt în relații obișnuite? Dacă nu ai încercat până acum, află din articolul de mai jos de ce și cum ar trebui să o faci.

1. Ce este sextingul și când a apărut

Termenul ,,sexting’’ a devenit foarte popular în România în ultimii ani, fiind mai mult practicat de persoanele tinere. Astfel, mulți dintre cei trecuți de 30 de ani se întreabă ce înseamnă acesta exact. O definiție a sextingului foarte simplă poate fi trimiterea de mesaje electronice, chiar și SMS-uri cu tentă sexuală.

Acest cuvânt a apărut pentru prima dată în anul 2005 într-o revistă australiană, fiind un derivat al termenilor sex și text, însă a intrat în dicționare abia în anul 2012. Acest lucru este și firesc, având în vedere faptul că aceea a fost perioadă în care conexiunile la internet au devenit din ce în ce mai bune, iar telefoanele mobile din ce în ce mai performante.

Așadar, sextingul poate presupune:

  • trimiterea de mesaje text;
  • trimiterea de mesaje video;
  • trimiterea de mesaje vocale, acesta fiind un fenomen sau un concept mai nou apărut odată cu aplicațiile de pe telefoanele mobile.

Conținutul acestor mesaje cu tentă sexuală voalată sau explicită depinde în funcție de dorințele fiecăruia. Bineînțeles, depinde și de cât de timide sunt persoanele care comunica prin ele.

Un lucru mai puțin știut despre sexting este că el se împarte în 3 categorii:

  • schimbul de mesaje între doi parteneri;
  • schimbul de mesaje între mai mulți parteneri;
  • schimbul de mesaje între două persoane în afara unei relații.

Deoarece se practică în foarte multe țări, sextingul online se poate considera în ziua de azi un fenomen care a căpătat amploare la nivel mondial.

2. Sextingul online – cui se adresează această formă de relație intimă

Cine poate face sexting sau cine poate trimite mesaje cu texte sexuale? Iată una dintre cele mai des întâlnite întrebări legate de acest subiect. Unul dintre avantajele sale este că nu există limită în ceea ce privește cui se adresează el, atât timp cât toate părțile implicate sunt de acord. Astfel:

  • sextingul se poate face într-o relație obișnuită;
  • sextingul se poate face chiar și într-o căsnicie;
  • mesajele cu tentă sexuală pot fi trimise atunci când doi parteneri se află într-o relație la distanță, virtuală;
  • sextingul se poate face și între două persoane care fac sex fără obligații și care nu își doresc relații stabile.

O altă întrebare legată de acest subiect este cum să faci sexting și cât de des poți face acest lucru? Răspunsul la prima sunt că poți trimite mesaje în forma în care te simți confortabil, putând să începi cu cele text până când te simți destul de confortabil pentru a trimite unele video. Legat de cât de multe mesaje poți trimite, este bine să discuți cu partenerul sau partenera, dacă nu este la fel de spontan ca tine.

Bineînțeles, fiind un concept abstract, se poate ca la început să nu înțelegi foarte bine ce ai de făcut sau să ai nevoie de idei de sexting, însă iată un pont care îți va fi de folos indiferent că ești bărbat sau femeie: folosește-ți intuiția.

3.  Cum să faci sexting cu partenerul sau partenera ta

femeie cu pijama roșie

Imagine de Pavel Danilyuk pe Pexels.com

Sextingul online într-o relație se poate face prin trimiterea unor mesaje explicite sau mai puțin explicite, în funcție de cât de confortabil vă simțiți amândoi. În acest scop, va puteți folosi în primul rând de imaginația voastră, iar în cel de-al doilea de ce știți că îi place partenerului sau partenerei.

Iată câteva exemple de sexting în funcție de mai multe scenarii:

  • în relațiile aflate la început de drum, sextingul se poate face prin mesaje text sau vocale incitante (câteva mesaje pentru sexting care pot fi oferite ca exemple sunt „îmi imaginez cum mă strângi în brațele tale puternice și mă săruți” și „dorința de a fi cu tine este atât de puternică încât nu pot să mă gândesc la nimic altceva.”);
  • în relațiile sudate în care partenerii se află ocazional la distanță, cum este plecarea unuia într-o delegație, mesajele video în care folosiți diverse jucării sexuale sau alte produse esențiale utilizate și acasă pot menține dragostea;
  • în relațiile la distanță în care cei doi parteneri nu au comunicat decât prin mesaje sau apeluri video, sextingul poate fi foarte incitant și poate lua atât forma unor SMS-uri spontane, cât și a unor mesaje video sau audio sexy trimise între parteneri.

Ceea ce este important de reținut când vine vorba despre sexting, mai precis de trimiterea unor mesaje sexy online, este să ai întotdeauna acordul partenerului sau partenerei.

Poți avea nevoie de stimulente sexuale sau afrodisiace atunci când faci sexting? Depinde de cât de inspirat sau inspirată ești și ce vrei să citească, vadă sau audă persoana de la celălalt capăt. 

Cum să faci sexting? Lăsând la o parte trimiterea unui mesaj sexy, acesta poate lua mai multe forme, printre care:

  • atunci când vine vorba despre trimiterea de mesaje text, acestea pot fi spontane, iar în ele poți scrie ce ți-ai dori să îi faci iubitului sau iubitei tale sau poți descrie o fantezie sexuală pe care o ai;
  • același lucru îl poți faci și printr-un mesaj sexy audio;
  • poți trimite chiar și fotografii sexy cu tine;
  • dacă vrei să trimiți un mesaj video, atunci fie poți pune o lenjerie sexy pe tine, dacă ești femeie, fie îi poți trimite celuilalt un scurt moment cu tine în timp ce te atingi pentru a-i stimula imaginația partenerului sau partenerei tale.

Unul dintre motivele pentru care sextingul a devenit un fenomen este că în ziua de azi atât femeile, cât și bărbații sunt atât de ocupați, încât adeseori uită cât de mult de iubesc și ajung să își piardă relațiile.

Atunci când privești lucrurile din perspectiva omului care nu mai are timp liber aproape deloc sau a celui pe care tehnologia a pus stăpânire atât de mult încât uită să mai acorde atenție partenerului de viață, sextingul online înseamnă o reîntoarcere la natura umană, la firesc și la nevoile primordiale ale femeii, dar și ale bărbatului. Dar aceste mesaje sexy mai au și alte roluri într-o relație.

4. Mesajele sexy și rolul lor într-o relație

Deși nu par, mesajele trimise prin sexting pot juca un rol foarte important într-o relație, în special într-una la distanță în care partenerii se vad ocazional sau într-una aflată la început, iar cei doi nu s-au întâlnit încă.

Principalul rol pe care sextingul online îl are este acela de a suda relația respectivă. Ce înseamnă acest lucru mai exact? Raportat la interacțiunile dintre oameni, inclusiv  persoane aflate într-o căsnicie, în prezent, se poate observa cum telefoanele mobile, în special cele smart, au devenit o parte integrantă a vieților lor. Așadar, mesajele sexy pot fi cele mai bune exemple când vine vorba despre utilizarea tehnologiei pentru a menține un contact intim minim cu partenerul de viață.

Iată alte câteva exemple legate de rolul mesajelor de tip sexting care să te ajute să înțelegi dacă acest tip de comunicare îți poate fi de folos în relație:

  • din păcate, accesul la tehnologie a venit și cu o mulțime de tentații ca urmare a apariției aplicațiilor de dating, ceea ce poate duce la înșelat, așadar, sextingul este o cale de a-ți ține partenerul sau partenera în priză din punct de vedere sexual;
  • sextingul online este un mijloc prin care îți poți folosi imaginația pentru a alunga monotonia dintr-o relație care durează de ani de zile;
  • mesajele sexy sunt o cale prin care până și cele mai timide persoane pot căpăta încredere în sine, în special când femeii sau bărbatului respectiv îi este greu să inițieze o discuție cu tentă sexuală;
  • mesajele sexy pot fi preludiul de care ai nevoie pentru o partidă de sex acasă;
  • sextingul poate juca un rol important atunci când unul dintre parteneri dorește să încerce ceva nou din punct de vedere sexual, însă nu are curajul să-i spună direct partenerului, deschizând o nouă cale de comunicare.

Sextingul într-o relație poate avea o mulțime de beneficii, atât pentru cei doi parteneri de viață, cât și pentru fiecare individ în parte.

5. Sextingul și beneficiile sale

telefon, manichiură albă

Imagine de Jae Park pe Unsplash.com

Dacă te întrebi ce beneficii poate avea sextingul având în vedere că nu presupune altceva decât trimiterea unor mesaje sexy, iată o perspectiva din care poți privi acest fenomen: în contextul actual, în care multe persoane fac din ce în ce mai puțin sex și sunt mai puțin conectate emoțional, acestea îi pot apropia.

Sextingul poate fi incitant, poate stârni dorința și pasiune și îți poate pune imaginația la treabă. Mai mult, iată un beneficiu al sau la care poate nu te-ai gândit până acum: atunci când dorești să încerci ceva nou cu partenerul tău, cum ar fi o jucărie sexuală inedită, dar nu știi cum să îi propui acest lucru, un mesaj sexy poate fi o idee bună prin care îi poți face această propunere, testându-i astfel și reacția.

Sextingul are și alte beneficii, mai ales când te gândești la faptul că acesta a devenit un fenomen în întreaga lume, printre cele mai bune exemple în acest sens fiind și următoarele:

  • un mesaj sexy stârnește dorința în partener și va poate oferi ocazii noi de a vă cunoaște sau redescoperi;
  • în relațiile aflate la început, te poți simți ușor intimidat sau intimidată în a explora latura sexuală a partenerului în mod direct, mesajele fiind un mod de a descoperi ce va place și ce nu;
  • sextingul este o modalitate de a-ți explora sexualitatea și de a te cunoaște mai bine atât în intimitate, cât și în relația de cuplu;
  • sextingul îți oferă posibilitatea de a te conecta cu persoana la care ții.

Mesajele sexy sunt și o cale de a testa limitele relației voastre, dar mai ales poate fi distractiv, așadar merită încercat cel puțin o dată.

Sextingul nu trebuie privit doar din punct de vedere al mesajelor pe care le trimiți, ci și al celor pe care le primești, având posibilitatea să vezi exact cum reacționezi atunci când citești un SMS altfel sau vezi un filmuleț în care partenerul se masturbează pentru tine, de exemplu.

Pentru a te bucura cu adevărat de beneficiile sextingului, este bine să știi că ideile pe care i le comunici partenerului ar trebui să se transforme în realitate, altfel spus, să nu rămână doar la nivel de mesaje, așadar, pregătiți-vă cu:

  • diverse produse de igienă sexuală pentru a fi gata ,,de acțiune’’ pentru când ajungeți acasă sau când vă întâlniți;
  • acordați atenție și produselor de sănătate sexuală, mai ales dacă aveți de gând să încercați ceva nou;
  • jucării sexuale sau articolul pe care l-ați folosit ca idee în mesajele sexy pe care le-ați schimbat, dacă acesta a fost subiectul sextingului dintre voi.

Ca femeie, dacă vrei să încerci ceva nou, există marca Bijoux Indiscrets, din care face parte și balsamul clitoridian denumit chiar așa, Sexting Balm, care are o textură fină ca mătasea.

Un alt beneficiu al sextingului poate fi că îți permite să accesezi acel curaj pe care poate nu îl ai atunci când ești față în față cu o persoană cu care îți dorești o relație sexuală, ceea ce te ajuta să capeți mai multă încredere în tine.

În concluzie, acum că ai aflat ce este și ce înseamnă sextingul, ai posibilitatea să încerci și tu să trimiți mesaje sexy de diverse tipuri, începând cu clasicele SMS-uri și până la cele video. În ultimii ani, acesta a devenit un fenomen la nivel mondial, fiind preferat de foarte multe cupluri ocupate, dar care vor să se regăsească și vor să se conecteze emoțional în perioadele în care partenerii sunt departe unul de altul.

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *