Ce este clitorisul – Organul ,,minune’’ din corpul unei femei

clitorisul
Timp de citit: 8 minute

Oricât de mult a fost și este studiat corpul, încă prezintă destul de multe mistere pentru cercetători, dar mai ales pentru oamenii obișnuiți care încearcă să se descopere și să afle ce le aduce plăcere. Aceste încercări sunt și mai concentrate atunci când se au în considerare diferențele dintre femei și bărbați din punct de vedere sexual, mai ales din punct de vedere anatomic.

Anatomia oamenilor este foarte diferită, iar una dintre cele mai mari diferențe constă în faptul că organele sexuale ale bărbaților sunt la vedere, în timp ce în cazul femeilor doar o mică parte din el este descoperită, clitorisul fiind încă un mister.

Ce este clitorisul? Este un organ care nu are o funcție importantă din punct de vedere al proceselor care au loc în corp, ci care este ,,responsabil’’ cu plăcerea supremă pe care o poate simți o femeie: orgasmul. În acest caz, te poți întreba care mai este rolul vaginului? Mai jos, poți descoperi mai multe despre această parte ,,minune’’ din anatomia feminină, precum și cum poate fi stimulat pentru te simți bine atât singură, dar și cu partenerul tău.

1. Ce este clitorisul – Scurtă istorie a acestui organ

clitorisul

Clitorisul. Ce este această mică parte a sistemului reproducător feminin de care multă lume a auzit, dar puțină știe de ce este în stare? Dacă ar trebuie să mergi în trecut, poate vei fi surprins sau surprinsă să afli că despre el se știe încă din cele mai vechi timpuri, mai precis din anul 1559 când a fost studiat de medicul Mateo Ronaldo Colombo. Mai mult, până în secolul al XIX-lea, acesta a fost considerat principalul organ sexual al femeilor.

Tot în aceeași vreme a început promovarea vaginului însă ca sursă dătătoare de viață, primul fiind uitat până la începutul secolului al XX-lea când a fost readus în centrul atenției de Freud. Acesta a fost primul care a adus în atenția publicului noțiunea de orgasm feminin, ba chiar și existența a celor două tipuri ale sale: vaginal și clitoridian.

Clitorisul a fost studiat până în ziua de azi, când se știu următoarele:

  • acesta este echivalentul penisului bărbaților, deși pare surprinzător;
  • el se află în partea de sus a vulvei, capul său fiind acoperit parțial de labii;
  • este împărțit în două părți: corpul interior și cel exterior, acesta din urmă fiind cunoscut și ca gland;
  • în interior, clitorisul are două piciorușe iar între ele se află bulbii clitoridieni care se află pe pereții laterali ai vaginului;
  • este cel mai sensibil organ al corpului uman, având până la 8.000 de terminații nervoase, de două ori mai multe decât ale penisului.

Alte lucruri interesante despre clitoris, ce este acesta și cum funcționează sunt și faptul că este organul care nu îmbătrânește și că el continuă să crească pe măsură ce femeia înaintează în vârstă.

Așadar, atunci când te întrebi cine este responsabil de orgasmul la femei, clitorisul este mica ,,minune’’ care îl produce. În acest scop, el trebuie stimulat.

2. Stimularea clitorisului și obținerea orgasmului

clitorisul

Ce înseamnă clitorisul din punct de vedere sexual? Este una dintre cele mai importante părți ale vulvei atunci când vine vorba despre orgasm. Stimularea sau excitarea să poate fi făcută în mai multe feluri, inclusiv prin masturbare.

Clitorisul și stimularea sunt adesea legate de descoperirea de sine atunci când vine vorba despre femei. Mai mult, se spune că atunci când știi cum să-ți provoci singură un orgasm, atunci vei ști și cum să ghidezi un bărbat spre a-ți oferi plăcere. Una dintre cele mai simple și rapide metode de a obține aceasta plăcere este prin masturbare.

După cum a spus și Freud există două tipuri de orgasme la femei: cel clitoridian și cel vaginal, însă cele mai multe studii au arătat că o majoritate covârșitoare de femei îl experimentează pe primul în detrimentul celui de-al doilea. Așadar, clitorisul este o adevărată comoară în ceea ce privește atât autosatisfacția, cât și plăcerea obținută de la un bărbat.

Dar ce este clitorisul din punct de vedere sexual și este acesta suficient pentru a te simți împlinită din acest punct de vedere? Dacă îți iubești corpul suficient, cu siguranță știi ce îi face bine și ce nu, însă până acum probabil ca nicio femeie nu s-a plâns de un orgasm clitoridian, mai ales că acesta poate fi obținut prin masturbare, ca experiență intimă sau alături de un partener.

Ce este clitorisul din punct de vedere sexual?

clitorisul

Ce este clitorisul și cum se face sau ce înseamnă excitarea acestuia? La o simplă atingere a zonei intime probabil că vei simți mici furnicături de plăcere. Așadar, din punct de vedere sexual, acesta este unul dintre cele mai ușor excitabile părți ale corpului.

Nu degeaba se crede despre clitoris că este o mică ,,minune’’, deoarece acesta este foarte simplu de stimulat, iar orgasmele obținute prin stimularea sa se obțin foarte rapid și pot fi foarte intense. Mai mult, acesta nu obosește: poți obține plăcere de mai multe ori prin excitarea sa repetată.

Dacă îți place să experimentezi sau abia ai început să-ți descoperi corpul, clitorisul este una dintre cele mai bune cai de a-ți explora sexualitatea, de a afla ce îți place și cum îți place să obții orgasmul.

Dacă ești într-o relație, tu și partenerul tău va puteți juca și folosi diverse jucării sexuale cu ajutorul cărora orgasmul tău să fie garantat. Chiar și atunci când iubitul sau soțul tău se confruntă cu anumite probleme, cum este ejacularea precoce, sau este prea excitat încât să îți ofere un orgasm vaginal, clitorisul este cel care poate salva situația.

Cum se face stimularea clitorisului? Ai o mulțime de ,,unelte’’ la dispoziție, dacă vrei să le numești așa. Astfel, de la degete la jucării cu adevărat speciale, poți alege ce vrei pentru a obține orgasmul. Același lucru este valabil și în cazul partenerului tău.

Stimularea clitorisului și obținerea orgasmului

clitorisul

Stimularea clitoridiană se poate face în mai multe feluri, acest mic organ fiind foarte receptiv la orice tip de atingere. De aceea, masturbarea la femei nu are nevoie de foarte multe accesorii.

Ca femeie, cel mai simplu mod de a te bucura de corpul tău, de a-ți explora sexualitatea și de a te simți bine este prin stimularea clitorisului. Pentru excitarea acestuia poți folosi vibratoare clitoridiene sau simple, însă la fel de bine te poți ajuta de degete sau alte jucării sexuale cu ajutorul cărora să ai orgasme cu adevărat fantastice.

Care sunt cele mai bune metode de excitare a clitorisului? Ai la îndemână destul de multe opțiuni atât atunci când ești singură, dar și în cuplu.

Iată câteva idei pentru masturbarea clitorisului atunci când ești în intimitate și dorești să îți oferi singură un orgasm:

  • atingerea cu degetele este una dintre cel mai des întâlnite metode de stimulare a clitorisului;
  • folosirea unor jucării sexuale este și ea o metodă de stimulare a clitorisului, vibratoarele fiind preferatele multor femei.

Pentru multe persoane, orgasmul cea mai mare plăcere obținută în urma unei activități sexuale, însă ce înseamnă clitorisul și care este rolul său în a-l atinge? Iată câteva detalii interesante despre el:

  • deși multe femei cred au experimentat orgasmul vaginal, se poate ca acesta să fi fost mai degrabă obținut și prin stimulare clitoridiană;
  • după mai multe studii, se pare că punctul G este, de fapt, locul în care se întâlnesc bulbii clitoridieni, așadar, și în cazul unui orgasm vaginal, tot clitorisul ,,este de vină’’;
  • pentru majoritatea femeilor este nevoie de mai mult decât simpla penetrare pentru a obține un orgasm, astfel că acest mic organ își va face magia atunci când este nevoie pentru ca tu să te simți bine;
  • prin frecare, clitorisul devine rigid, la fel cum se întâmplă și cu penisul atunci când intră în erecție.

Dar care sunt pozițiile favorabile stimulării clitorisului? Iată câteva dintre ele:

  • poziția misionarului este una dintre cele mai bune;
  • femeia deasupra îți oferă posibilitatea să te miști și să controlezi intensitatea excitarea clitorisului;
  • doggy style este o altă poziție în care stimularea clitorisului este foarte puternică.

Femeile sunt unice prin faptul că au acest organ minune – clitorisul – a cărui menire este exact aceasta: de a oferi plăcere sexuală. Așadar, este păcat să nu te bucuri de corpul tău prin stimularea acestuia. Este bine și să ții cont de faptul că poți avea nevoie de ulei sau lubrifiant atunci când te masturbezi sau faci sex cu partenerul tău, deoarece zona vulvei se poate usca și irita prin frecare excesivă.

Dacă pentru tine ca femeie este centrul plăcerii supreme, ce înseamnă clitorisul pentru un bărbat? Pentru acesta poate fi cheia spre inima, fericirea și împlinirea voastră sexuala în cuplu. Sunt destul de multe metodele prin care și el se poate folosi de micul organ magic pentru a te face să te simți bine.

3. Ce înseamnă clitorisul pentru bărbați

clitorisul

Pentru o femeie, clitorisul este una dintre cele mai puternice zone erogene, astfel că atunci când alegi să o atingi în acest loc, cu siguranță se va excita destul de repede.

Stimularea clitoridiană poate fi una dintre armele de care te poți folosi pentru a-i oferi plăcere partenerei tale. Astfel, fie că alegi să o întrebi ce îi place, fie încerci direct să o excite atingând-o în punctul respectiv, este bine să ții cont de următoarele sfaturi:

  • clitorisul este una dintre cele mai sensibile dacă nu chiar cea mai sensibilă zona erogenă a unei femei, așadar, trebuie tratat cu atenție;
  • nu este indicat să îl freci energic, deoarece întreaga zonă se poate irita și deveni dureroasă;
  • una dintre metodele de stimulare clitoridină este cunnilingusul sau sexul oral oferit partenerei;
  • poți folosi și diverse jucării sexuale pentru a-ți ajuta partenera să aibă orgasm clitoridian.

De cele mai multe ori bărbaților li se poate părea destul de complicată anatomia feminină, iar atunci când vine vorba despre clitoris, ce este acesta și cum funcționează, pot avea destul de multe întrebări. În relațiile la început de drum, stimularea acestuia poate fi una dintre cele mai bune metode pentru ca aceștia să descopere ce le place partenerelor lor și care este cea mai rapidă cale către orgasm.

Clitorisul poate fi cel mai bun prieten al unui bărbat în ceea ce privește oferirea de plăcere partenerei, putând chiar să îi valideze masculinitatea, astfel ca puteți include masturbarea clitorisului în jocurile voastre erotice. Așadar, atunci când te întrebi cum să satisfaci o femeie, unul dintre cele mai simple răspunsuri este să-i acorzi atenție acestui punct erogen.

În ceea ce privește când este cel mai bun moment pentru stimularea clitoridiană, îți poți excita partenera chiar de la preludiu prin atingeri delicate care să-i stârnească plăcerea și anticiparea unui orgasm exploziv. Fie că alegi degetele, gura sau chiar penisul, senzațiile pe care le va simți soția sau iubita ta în acele momente va fi de neegalat.

Ca femeie, poți ghida bărbatul pentru a-i arăta ce îți place fie masturbându-te, fie prin alegerea unei lenjerii erotice intuitive care să-l ajute să știe ce are de făcut. Clitorisul este un organ ,,minune’’ prin faptul că din punct de vedere sexual este implicat în tot ce înseamnă plăcere feminină, astfel ca atunci când bărbatul cu care ești știe cum și unde să te atingă nu va greși.

Așadar, după foarte multe cercetări, s-a descoperit ce este clitorisul și care este rolul său. Acesta este un organ unic, pe care îl au doar femeile, așadar, te poți considera norocoasă. Mai mult, el este centrul plăcerii absolute pe care ți-o poți oferi singură sau cu ajutorul partenerului tău. Fie că optezi pentru tehnici simple de stimulare a sa, fie că alegi jucăriile erotice, orgasmele oferite prin excitarea acestuia sunt cele mai intense. Masturbarea, penetrarea, sexul oral, toate sunt metode prin care poți obține plăcere. Aceleași tehnici poți fi folosite și de bărbații care vor să știe cum să-și ducă partenerele pe culmile plăcerii și cărora nu le este frică să experimenteze. Așadar, lăsați teama și rușinea la o parte și descoperiți minunile pe care le poate face acest mic organ pentru relația voastră din punct de vedere sexual!

Surse foto: Unsplash.com, Pexels.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *