Plăcerile sexuale – află ce le aduce satisfacție erotică femeilor și bărbaților

Plăcerile sexuale
Timp de citit: 7 minute

Pentru a demonta diverse mituri în ceea ce privește satisfacția sexuală la femei și la bărbați, este benefic ca aceste subiecte să fie discutate în mod deschis. O relație sănătoasă presupune, printre altele, o viață erotică reușită și energizantă. În articolul de mai jos, vei afla informațiile necesare despre plăcerile sexuale, cum poți avea parte de ele și cum să le oferi persoanei de lângă tine.

 

1. Ce înseamnă plăcerea sexuală și care sunt etapele acesteia

 

Plăcerea sexuală se referă la totalitatea senzațiilor fizice și a sentimentelor pe care o persoană le experimentează în timp ce este stimulată erotic. Acestea pot apărea în timpul actului intim alături de un partener sau atunci când este practicată masturbarea. 

 

Stările pozitive din timpul sexului și modalitățile în care sunt atinse acestea diferă pentru fiecare persoană în parte, așa că nu există o rețetă universală care să-ți garanteze că îți vei satisface jumătatea. Cel mai eficient mod prin care poți avea experiențe stimulante în dormitor este să discuți deschis cu iubitul sau cu iubita ta. În acest fel vei afla ce anume îi place, ce își dorește de la tine și care sunt lucrurile pe care să le eviți. 

 

De asemenea, comunicarea onestă vă permite să depășiți momentele dificile din relația voastră, să înțelegeți de ce lipsește uneori satisfacția sexuală și cum puteți redobândi vitalitatea de care vă bucurați la început. 

 

Etapele actului sexual

 

Atunci când totul merge bine, experiența erotică trece prin 4 etape: excitarea, platoul, orgasmul și relaxarea. Intensitatea și durata acestora variază în funcție de organismul și personalitatea fiecăruia. De aceea, cu cât te cunoști mai bine pe tine însuți, dar și pe cel de lângă tine, cu atât mai plăcute vor fi clipele petrecute împreună.  

 

În prima etapă, aceea a excitării prin stimularea zonelor erogene, în corp se petrec o serie de schimbări, precum erecția la bărbați, dilatarea pereților vaginali și a clitorisului la femei sau apariția secrețiilor ce lubrifiază organele genitale. Respirația și pulsul devin mai rapide, iar plăcerea se intensifică.

 

Urmează ceea ce se cheamă platou și se referă la o perioadă în care sunt resimțite din ce în ce mai intens senzațiile din etapa precedentă.

 

Atingerea celei de-a treia etape, numită orgasm, reprezintă apogeul actului sexual și este adesea însoțită de o stare de euforie, datorate nivelului ridicat de satisfacție. Bărbații ejaculează, iar femeile experimentează contracții ale mușchilor vaginali. Dacă orgasmul masculin poate fi experimentat doar o dată, cel feminin se poate repeta de câteva ori într-un timp relativ scurt. De asemenea, acesta din urmă durează în medie între 20 și 60 de secunde.

 

Ultima fază este aceea de relaxare musculară, când ritmul cardiac și respirația încep să revină la normal, iar excitația generală începe să dispară. 

 

Sfaturile experților

 

Deși plăcerea sexuală are o importantă componentă fizică, nu este de ajuns să vă concentrați doar asupra corpului. Este esențial ca atingerile să fie dublate de o conexiune mentală între cei doi parteneri, iar în timpul actului să vă lăsați imaginația să zburde. 

 

Mai mulți specialiști vorbesc despre un paradox care asigură succesul într-o relație, în special, în ceea ce privește viața sexuală. Pentru crearea plăcerii, este nevoie atât de o doză de mister, cât și de elemente de familiaritate. Primul element va îndepărta rutina și va asigura existența dorinței și atracției între cele două persoane, iar cel de-al doilea va face lucrurile să se desfășoare cu ușurință, fără temeri sau complexe. 

 

Tu și jumătatea ta vă puteți bucura de beneficiile acestor două componente dacă vă oferiți suficient spațiu unul altuia, dacă vă faceți programe diferite și participați la activități în mod separat. În caz contrar, dacă petreceți absolut tot timpul disponibil împreună, riscați să vă obișnuiți prea mult unul cu altul, iar relația să devină plictisitoare. Chiar dacă vă acordați atenția necesară și împărtășiți interese comune, aveți grijă să introduceți mereu elemente de noutate în raportul dintre voi și să păstrați uneori o distanță care să aprindă dorința de a fi împreună. Nu vă supuneți vechilor reguli sociale și îndrăzniți să plecați în vacanță sau să ieșiți în oraș fără partener. La întoarcere, veți fi surprinși cât de intensă este pasiunea dintre voi.

 

În același timp, este bine să hrăniți acele aspecte familiare, care vă oferă confort și siguranță, atunci când sunteți unul în prezența celuilalt. Reamintiți-vă adesea ce anume vă atrage la persoana de lângă voi și ce vă ține împreună, pentru a crea un spațiu în care erotismul să înflorească. 

 

1.1. Cum poți oferi plăcere sexuală femeilor

 

Deși există tendința de a adopta mentalitatea că femeile sunt niște enigme de nerezolvat și că e extrem de dificil să satisfaci o persoană de sex feminin, în realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Secretul constă în a ști să-ți asculți partenera în mod activ și să fii receptiv la mesajele pe care ți le transmite. 

 

Nu uita de primul aspect esențial, și anume preludiul. Femeile adoră să aibă parte de o perioadă de tandrețe, în timpul căreia să intre într-o stare favorabilă sexului. Fie că este vorba de mai multe minute în care vă îmbrățișați și vă sărutați, fie că vă pregătiți să dați curs unei fantezii sexuale, această etapă va crește șansele de a o satisface.

 

Așa cum este menționat mai sus, pe lângă mângâierile senzuale, trebuie să acorzi atenție acelor factori care o fac să se simtă în siguranță lângă tine. Acest lucru înseamnă să respecți ritmul în care ea dorește să se desfășoare lucrurile, să o întrebi ce îi este pe plac și ce nu și să o complimentezi. Astfel, vei învăța ce poziții preferă și care sunt zonele în care vrea să fie atinsă.  

 

Dacă iubita ta este mai timidă, o poți încuraja să preia controlul și, pe lângă poziția misionarului, să accepte să fie ea cea care stă deasupra ta. Se poate așeza cu fața sau cu spatele spre tine și poate dicta ritmul actului sexual. În acest timp, nu ezita să o mângâi pe spate sau pe sâni. Pentru o plăcere intensă, doggy style reprezintă mereu o variantă potrivită. 

 

După ce vă cunoașteți mai bine, lucrurile vor evolua și atunci veți diversifica felul în care interacționați. Vă puteți folosi de opțiuni variate, cum ar fi lenjeria pentru bărbați, vibratoarele sau bilele vaginale, pentru senzații noi. De asemenea, merită să încercați un afrodisiac care să ducă lucrurile la cu totul alt nivel. 

 

Discută cu iubita ta despre fanteziile ei sexuale și încercați să le puneți în practică. Unele femei adoră jocurile de rol, în care pretindeți că sunteți persoane diferite, că vă aflați într-un cadru inedit sau că abia v-ați cunoscut. Află dacă îi place să fie dominată sau să domine.

 

1.2. Cum să oferi plăcere sexuală bărbaților

 

În cazul bărbaților, lucrurile stau puțin diferit, deoarece aceștia sunt mult mai direcți în ceea ce privește dorințele și nevoile lor. Pentru a te asigura că partenerul tău este satisfăcut, este recomandat să îl faci să aibă încredere în el, să îi oferi ocazia de a-ți arăta cât de mult te dorește, dar și să-i acorzi afecțiune.

 

O atitudine îndrăzneață și un costum sexy fac adesea minuni în relația cu iubitul tău. Ia inițiativă, arată-i ce îți place ție, dar ai grijă să descoperi și lucrurile care îl excită pe el. Pentru inițierea actului, îi poți oferi un masaj erotic, folosind uleiuri speciale și mișcări care să-l stimuleze și să-l incite. 

 

Și bărbații sunt atrași de jocuri, dorind adesea să aducă un dram de mister și să îndepărteze rutina. Îndrăznește să-ți folosești imaginația și să-i satisfaci acele dorințe pe care le împărtășește numai cu tine. Fie că vrea să joci rolul unei profesoare cu un comportament provocator, fie că vrea să porți anumite articole vestimentare care îi stârnesc apetitul, asigură-te că îi faci pe plac. 

 

Ține cont de faptul că și partenerul tău își dorește să aibă parte de admirația ta cu privire la felul în care arată sau în care se comportă cu tine. Nu ezita să-i faci complimente și să-i transmiți că îl dorești. Unii bărbați sunt excitați de folosirea unui limbaj îndrăzneț, așa că poți experimenta în acest sens.

 

Dacă sunteți un cuplu atipic, în care bărbatul este cel care își dorește să fie dominat, atunci puteți explora anumite fetișuri, cu ajutorul cătușelor sau al altor obiecte de acest gen.

 

1.3. Cum te asiguri că ai parte de plăcere sexuală

 

Pe lângă satisfacția partenerului, este important să te gândești și la tine. Așadar, asigură-te că în momentul actului sexual ești într-o stare relaxată, fără griji sau gânduri negative. Este esențial să fii “prezent” atunci când faci sex, fără ca mintea să-ți plece în altă parte.

 

Încearcă să te analizezi și să descoperi ce anume îți provoacă plăcere și ce dorești să eviți. O bună modalitate de auto-cunoaștere este explorarea propriului corp. De exemplu, prin masturbare, poți afla care sunt mișcările care te excită cel mai tare. De asemenea, te poți privi în oglindă pentru a deveni mai familiar cu trupul tău și cu particularitățile acestuia. Acest lucru te ajută să te placi și să ai mai multă încredere în tine. 

 

Nu lăsa persoana de lângă tine să te forțeze să faci lucruri care îți displac. Deși e bine să fii receptiv la dorințele celuilalt, acest lucru nu înseamnă să faci compromisuri majore. Dacă simți dureri prea mari sau pur și simplu nu te bucuri de actul sexual, îl poți întrerupe oricând. 

 

2. Cauze ale lipsei plăcerii sexuale la bărbați și femei

 

Deși primul instinct este ca unul dintre parteneri să fie blamat pentru lipsa satisfacției erotice să fie, de multe ori, motivele sunt de natură externă. Anumite afecțiuni și tratamente, mai ales cele legate de hormoni, pot duce la scăderea libidoului, ceea ce afectează felul în care percepi actul sexual. Disfuncțiile erectile, care pot avea cauze biologice, dar și psihologice, îngreunează activitatea sexuală. Din fericire, există numeroase remedii în acest sens. 

 

Un alt obstacol comun în calea obținerea plăcerii este stresul. Acesta te împiedică să te simți o persoană atrăgătoare și îți îngrădește disponibilitatea față de cel de lângă tine. De asemenea, oboseala acționează în același mod.

 

Nu este de neglijat nici stima scăzută de sine. Lipsa încrederii în propriile calități te va face să crezi că nu meriți să fii satisfăcut și îți va scădea șansele la o viață sexuală fericită.

 

Depresia reprezintă o cauză din ce în ce mai comună pentru care mulți oameni nu își găsesc împlinirea alături de persoană dragă. Odată conștientizată, această problemă poate fi tratată cu ajutorul unui specialist.

 

3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre plăcerile sexuale

 

Ce le place bărbaților în timpul sexului?

Fiecare bărbat este diferit, are propriile dorințe și nevoi, însă există aspecte comune care le provoacă plăcere multora dintre ei: lenjeria sexy, un aspect fizic plăcut și o atitudine îndrăzneață.

 

Ce le place femeilor în dormitor?

În general, femeile au nevoie de atenție și răbdare pentru a atinge satisfacția sexuală. Vor să se simtă admirate și dorite de partener. Majoritatea își doresc un bărbat puternic, dar care să aibă un comportament protectiv față de ele

 

Care sunt plăcerile sexuale feminine?

Plăcerile sexuale feminine diferă în funcție de persoană. Poți întâlni femei care vor să fie tratate cu delicatețe și răbdare, dar există și personalități care preferă să fie dominate sau să domine cu duritate partenerul. 

 

Din ce cauze poate lipsi plăcerea sexuală într-un cuplu? 

Motivele absenței satisfacției sexuale sunt numeroase. Poate fi vorba de instalarea rutinei, de lipsa libidoului din cauze biologice sau psihologice, prezența stresului, lipsa de încredere în partener etc. 

 

Cât durează pentru o femeie să atingă plăcerea sexuală?

Dacă actul sexual este pe placul ei, femeia poate simți plăcere încă de la început și până după producerea orgasmului. În medie, ea poate ajunge la punctul maxim de satisfacție în 20 de minute. 

 

Sursa foto: shuttterstock.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *