Sexul în sarcină – De ce și cum să vă bucurați de viața sexuală în această etapă a relației?

Sexulinsarcinacover
Timp de citit: 8 minute

Relațiile trec prin mai multe etape, una dintre cele mai firești fiind sarcina, care poate fi o adevărată provocare pentru viața sexuală a multor cupluri. Multe femei, din grija pentru copilul care urmează să vină, se întreabă dacă au voie să facă sex în această perioadă. Din fericire, atunci când nu există situații speciale, partenerii se pot bucura în continuare unul de celălalt ținând cont de indicațiile medicului, precum și de confortul viitoarei mame.

Despre sexul în sarcină din perspectivă medicală s-a vorbit și s-a scris destul de mult, însă despre beneficiile acestuia asupra vieții intime a cuplului și despre cum poate fi aceasta ușurată, mai puțin. Acest lucru nu s-a întâmplat deoarece fiecare femeie este diferită și trebuie să respecte anumite indicații și recomandări medicale în această perioadă delicată a vieții ei. Și totuși, atunci când nu exista contraindicații, teama de a nu răni copilul poate pune o presiune destul de mare pe viitorii părinți.

Sexul în sarcină are anumite riscuri, însă acest lucru nu înseamnă că nu vă puteți bucura de o viață sexuală activă și în această etapă a relației voastre, astfel că mai jos puteți descoperi de ce și cum să faceți acest lucru în siguranță.

1. Sexul în sarcină în funcție de trimestru

Sexulinsarcinainfunctiedetrimestru

Ca femeie, una dintre întrebările normale pe care ți le pui este dacă ai voie să faci sex în sarcină. Dacă nu ai indicații precise de la medicul tău, înseamnă că poți face dragoste cu partenerul tău cu puțin mai multă grijă decât înainte de a rămâne însărcinată, astfel încât să te simți confortabil, dar și să eviți eventualele riscuri.

Sexul în primele săptămâni de sarcină cât și în următoarele trimestre poate suferi anumite schimbări, mai ales pe măsură ce îți va creste burtica, însă din fericire, există destul de multe poziții pe care le puteți încerca pentru a fi amândoi satisfăcuți. De asemenea, este bine să știi că în această perioadă poți simți nevoia să fii mai activă sexual, ceea ce poate fi benefic atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău.

Dar ce poziții sexuale pot fi folosite în sarcină? Destul de multe, iar pe lângă acestea, va puteți bucura și de câteva jucării sexuale pe care poate nu ați avut curajul să le încercați până acum.

1.1. Sexul în primul trimestru de sarcină

Este permis sexul în primul trimestru de sarcină? Iată o întrebare corectă pentru orice viitoare mamă, răspunsul fiind ca dacă nu există interdicții clare de la medic, da, este permis.

Sexul în primele săptămâni de sarcină este bine să fie abordat cu puțin mai multă prudență, existând anumite riscuri legate de siguranța bebelușului, însă dacă medicul nu a impus anumite restricții, vă puteți bucura unul de celălalt la fel ca înainte.

În ceea ce privește pozițiile sexuale în primele săptămâni de sarcină, printre cele mai bune pot fi:

  • cea a misionarului;
  • cea în care femeia stă deasupra;
  • poziții care vă permit sa stați îmbrățișați.

Dacă te întrebi dacă poți face sex neprotejat în sarcină, acest lucru ar trebui să îl discuți cu medicul tău, însă dacă dorești să stai liniștită, la fel de bine puteți folosi prezervativul, astfel încât să respectați o igiena sexuală corectă, care este foarte importantă în aceste 9 luni.

Este bine să știi și că pofta de sex poate fi mai mică în primele săptămâni de sarcină, aceasta începând să crească cu al doilea trimestru, așadar, este recomandat să aveți puțină răbdare până lucrurile intră pe făgaș normal.

1.2. Sexul în sarcină în trimestrul 2

Pozițiile sexuale în trimestrul 2 de sarcină pot fi mai variate, astfel încât dacă aveți puțină grijă, puteți folosi și altele, chiar și pe cele preferate ale voastre. Printre acestea chiar și doggy style, aceasta fiind destul de stimulantă pentru tine, ca femeie.

Sexul în sarcină în trimestrul 2 poate fi reveni la normal, atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău, mai ales că burtica nu a început să crească prea mult, așadar, vă puteți bucura unul de celălalt ca și până atunci.

1.3. Poziții sexuale în trimestrul 3 de sarcină

Sunt mai multe poziții sexuale recomandate în sarcină, chiar și în cel de-al treilea trimestru, mai ales că atunci pofta de sex poate crește destul de mult, așadar, aceasta este una dintre cele mai bune perioade pentru a vă bucura unul de celălalt.

Aproape toate pozițiile sexuale pot fi folosite în trimestrul 3 de sarcină, ba chiar vă puteți folosi și de diverse jucării cu ajutorul cărora să vă sporiți plăcerea. Inelele pentru penis pot fi unele dintre cele mai bune stimulente pentru bărbați, în timp ce pentru femeie, vibratoarele o vor ajuta să se simtă bine.

1.4. Poziții sexuale în ultimul trimestru de sarcină

Dacă ați trecut cu bine peste toate cele câteva luni și te apropii de ultimul trimestru, două dintre cele mai frecvente întrebări pe care le poți avea sunt când și de ce este interzis sexul în sarcină, mai ales când aceasta este avansată.

Unul dintre riscurile sexului în sarcină în ultimul trimestru este declanșarea nașterii. Acest lucru nu înseamnă însă că nu puteți face dragoste. Poziții precum misionarul și lingurița, dar și altele care să nu presupună mișcări bruște pot fi folosite în această perioadă.

Când vine vorba despre sexul în ultimele zile de sarcină, acesta ar trebui abordat cu mai multa grijă și doar cu acceptul medicului. Dacă vreți totuși să vă bucurați aceasta perioada înainte de a veni pe lume copilul, sexul oral poate fi o alternativă destul de bună. Tot acum poate fi o idee bună și de a încerca noi jucării pentru bărbați, deoarece odată cu nașterea, soțul sau iubitul tău se poate simți neglijat în primele săptămâni și chiar luni în care noul membru al familiei va avea nevoie de toată atenția.

În ceea ce privește sexul după sarcină, acesta este momentul în care amândoi vă veți pune răbdarea la încercare, totul ținând de sincronizare. De aceea, este bine să vă bucurați de beneficiile unei vieți sexuale active în toate lunile dinaintea nașterii.

2. Sexul în sarcină – În ce alte feluri puteți obține plăcere?

Sexulinsarcinaoncealtefeluriputetiobtineplacere

După ce rămân însărcinate, multe femei se întreabă dacă este permis sexul în sarcină, dar și cum o să decurgă acesta, mai ales în ultimele trimestre când burtica creste destul de mult.

Cât timp aveți acceptul medicului și sarcina este una care se desfășoară normal, sexul este permis, însă chiar și atunci când există anumite restricții, iată două alternative:

  • sexul oral;
  • sexul anal.

Cu ajutorul celor două puteți aveți în continuare o viață amoroasă normală, precum să vă și bucurați de anumite beneficii ale sexului în timpul sarcinii. Așadar, dacă aveați vreo nelămurire legată de ce puteți face pentru a vă păstra iubirea la fel ca înainte, puteți apela și la aceste două variante.

2.1. Sexul oral în sarcină

Dacă îți este teamă că s-ar putea întâmpla ceva sau există anumite riscuri legate de sarcina ta, sexul oral este una dintre cele mai bune soluții atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău. În acest fel amândoi vă veți simți bine și vă puteți bucura din plin atât de viața voastră sexuală, cât și de a descoperi noi moduri de a vă oferi plăcere unul altuia.

Chiar și pentru acesta, există diverse poziții sexuale, mai ales în trimestrul 3 de sarcină când pentru tine, viitoarea mămică este mai dificil să te miști sau să te așezi în anumite feluri.

Astfel, poți sta pe spate în timp ce soțul sau iubitul tău îți face cunilingus. În momentul în care dorești să îi oferi și tu plăcere, acesta poate sta în picioare în timp ce tu stai pe pat.

De asemenea, o altă poziție pentru sex în sarcină este și lingurița întoarsă, aceasta fiind potrivită pentru primele trimestre de sarcină, în felul acesta putând să vă oferiți plăcere unul celuilalt.

Dacă nu toate pozițiile sunt recomandate pentru sexul normal în sarcină, cel oral cu siguranță poate fi practicat fără restricții, în așa fel încât amândoi să vă simțiți minunat, dar și pentru ca viitoarea mama să se simtă confortabil.

Cum sexul în ultima luna de sarcină poate deveni din ce în ce mai greu sau poate fi chiar interzis datorită riscului crescut de a provoca nașterea, cel oral rămâne una dintre cele plăcute activități de genul acesta. Un alt mic secret este că femeia va simți totul cu o intensitate mult mai mare, deoarece copilul din ce în ce mai mare va apăsa pe vezica urinară, ceea ce influențează întreaga zonă plevină.

Dar ce se întâmplă dacă vreți să faceți sex anal în sarcină? Este acesta permis sau interzis? Cel mai bine este să discutați cu medicul, în așa fel încât să știți ce aveți de făcut.

2.2. Sexul anal în sarcină

În momentul în care dintre toate pozițiile sexuale în sarcină niciuna nu mai este confortabilă, multe cupluri se gândesc la sexul anal ca alternativă. Acesta, însă, nu este întotdeauna indicat, mai ales când burtica este destul de mare în ultimele luni.

Cu toate că nu există interdicții specifice legate de sexul anal în sarcină, acesta poate deveni incomod în ultimele luni, datorită șanselor crescute de apariție a hemoroizilor. În primul și cel de-al doilea trimestru, însă, dacă vreți să încercați, puteți folosi  și alte stimulente sexuale, precum diverse tipuri de lubrifianți și uleiuri de masaj, astfel încât să vă asigurați cel mai bun confort.

Înainte de a face sex anal în sarcină, însă, este bine să discutați cu medicul care vă va explica în detaliu când și cum poate fi practicat acesta în siguranță.

Atunci când rămâi însărcinată, probabil că ultimul lucru la care te gândești este sexul în sarcină, însă este bine să știi ca acesta are destul de multe beneficii atât pentru tine cât și pentru partenerul tău de viață, așadar, acest aspect nu ar trebui neglijat.

3. Sexul în sarcină și beneficiile acestuia

 Sexulinsarcinasibeneficiileacestuia

Deși uneori sexul în sarcină implică anumite riscuri, atunci când nu există nicio problemă și aveți acceptul medicului, acesta vă va aduce destul de multe beneficii. Unul dintre cele mai importante este că încă aveți timp să vă bucurați de o viață sexuală normală pentru câteva luni înainte ca cel mic să vă ocupe tot timpul.

Iată câteva beneficii ale sexului în sarcină pentru tine ca femeie:

  • este un bun exercițiu de a-ți antrena uterul, mai ales dacă dorești să naști natural;
  • atunci când nu poți face sport, sexul este o formă de mișcare și chiar de antrenament;
  • vei avea orgasme mult mai intense și cu o durată mai mare.

Sexul în sarcină are beneficii și pentru partenerul tău, dar mai ales pentru relația voastră, care se poate să aibă de suferit după naștere. Astfel, în toate cele 9 luni acesta nu se va simți neglijat și poate chiar să își împlinească anumite fantezii sexuale pe care le are.

Pentru bărbații care iubesc sexul oral, sarcina poate fi una dintre cele mai frumoase perioade din viața lor, putând să primească mai mult, așadar, iată un alt beneficiu al unei vieți sexuale active în aceste 9 luni. De asemenea, relația voastră se poate consolida în tot acest timp, putând să vă arătați unul altuia cât de mult vă iubiți.

Mulți părinți știu că sexul după sarcină este mai rar, cel puțin în primele luni dacă nu chiar primul an de viață al copilului, așadar, este recomandat să profitați de cele 9 luni înainte de naștere pentru a face dragoste cât mai mult și cât mai des.

Sexul în sarcină era un subiect tabu acum destul de mulți ani. Între timp, diverse cercetări au arătat că acesta are destul de multe beneficii. De asemenea, există foarte multe poziții sexuale potrivite pentru toate trimestrele, astfel încât să vă simțiți bine.

În concluzie, dacă totul este în regulă și primiți acceptul medicului, sexul în sarcină este permis până aproape de naștere. Profitați de aceste momente în doi și bucurați-vă unul de celălalt și de relația pe care o aveți până când treceți de la stadiul de ,,noi doi’’ la cel de ,,noi trei’’.

Sursa foto: Pexels.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *