Stimulente sexuale: secretul nopților INCENDIARE în doi

chiloti tanga in noaptea nuntii

 În ciuda popularității pe care stimulentele sexuale o au de secole, nu a fost făcut aproape niciun studiu științific despre ele sau efectele lor. Cercetările în domeniu sunt limitate la testarea ocazională a diferitelor substanțe sau hormoni pentru vindecarea impotenței, însă nimic mai mult. Lucru ciudat, ținând cont că afrodisiacele datează chiar din Antichitate, când grecii le-au numit după zeița dragostei. Stimulentul sexual se află la granița dintre mit și realitate, conform opiniei publice. Există unii care le-au încercat și sunt convinși că dau rezultate și alții care le consideră doar fantezii. Înainte de a te grăbi să îți formezi o opinie, trebuie să te asiguri că știi suficient de multe despre ele sau că le-ai încercat măcar o dată. Așadar, dacă și tu ești curios să afli mai multe despre aceste controversate afrodisiace, citește în continuare!

1. Ce este stimularea sexuală și stimulentul de acest tip?

Stimularea sexuală reprezintă rezultatul unui cumul de stimuli (inclusiv contactul fizic) care creează și mențin excitarea. Dacă este susținută pentru un timp suficient de mare, ea poate duce și la formarea orgasmului.

În timp ce excitarea nu are nevoie neapărată de un contact fizic cu un partener, putând fi folosite și jucăriile sexuale, el este necesar atunci când vine vorba de orgasm.

De obicei, cei mai mulți înțeleg prin aceasta impulsionarea organelor genitale. Ea poate însemna, însă, și stimularea altor zone erogene sau a simțurilor, în special cel vizual și auditiv. Adesea, însă, excitarea poate fi atinsă și prin intermediul unor stimulente speciale sau mental, prin lectura unor texte erotice sau imaginarea fanteziilor de acest tip.

Afrodisiacul este o substanță creată special pentru a crește dorința și plăcerea sexuală și pentru a stimula acest tip de comportament. În general, se împart în două grupe: stimulenți psihologici (vizuali, tactili, olfactivi, auditivi) și anumite substanțe stimulatoare (provenite din mâncare, băuturi alcoolice, medicamente, geluri sau spray-uri).

Din cauza lipsei unei baze științifice solide, cunoștințele despre afrodisiace se reduc, mai mult, la credințe populare tradiționale, venite din folclor. De aici au apărut și listele cu diferite alimente despre care se spune că stimulează apetitul sexual. Aceste idei datează tot din Antichitate, când se credea, despre anumite legume sau fructe, cu o formă ce amintea de organele genitale, că posedă și puteri de stimulare sexuală. De aici legendarele puteri ale ginsengului sau ale pudrei din corn de rinocer.

 

 

1.1. Stimularea vaginală și stimulente sexuale pentru femei

Atunci când vine vorba de stimularea libidolului, femeile sunt cele la care se întâlnește mai mult această problemă. De aceea, numeroase companii farmaceutice caută și la ora actuală un medicament care să ajute în acest sens. Deși încă nu a fost găsit unul aprobat la nivel mondial, există diferite soluții pentru această problemă. Toate pornesc, însă, din același punct: depistarea problemei.   

În general, dacă ai grijă de sănătatea ta fizică și mentală și te afli, în plus, și într-o relație benefică ție, atunci nu ar trebui să ai probleme cu apetitul sexual. Acesta este, de regulă, afectat de lucruri precum:

 

  • probleme fizice sau schimbări hormonale (menopauza, nașterea, problemele cu tiroida)
  • stresul cronic, inclusiv în relația cu partenerul
  • unele medicamente care pot afecta libidoul (antidepresivele, pastilele anti-sarcină, anti-anxietate sau pentru reglarea tensiunii)
  • durerile din timpul actului sexual, care pot duce și la scăderea libidoului

 

Cum crești apetitul sexual al unei femei?

De regulă, medicul de familie te poate scăpa de neplăcerile resimțite la nivel fizic, în timp ce unul specialist te poate ajuta cu ședințe de consiliere și sex therapy.

 

 

Alteori, suplimentele ajută la rezolvarea acestei probleme. De aceea, fie că vrei să îți crești apetitul sexual, fie că vrei să ai parte de orgasme mai intense, există o varietate de stimulente sexuale, cum ar fi pastilele, cremele, gelurile sau spray-urile care te pot ajuta la acest capitol. Nu uita, însă: înainte să iei ceva, consultă medicul, pentru a vedea care sunt cele mai potrivite pentru tine.

 

Efecte secundare

 

Fiind vorba, totuși, de anumite substanțe chimice, efectele secundare nu pot fi neglijate. Deși majoritatea nu sunt grave sau intense și trec după câteva ore, ele trebuie să fie luate în calcul. Iată care sunt cele mai întâlnite:

 

  • insomniile
  • gura uscată
  • senzația de greață
  • amețelile
  • tensiunea scăzută sau foarte ridicată
  • durerile de cap
  • oboseala 

 

Despre stimularea vaginală și nu numai

 

Deși 90% dintre femei spun că ajung la orgasm în urma unei stimulări sexuale, doar 25% îl ating prin contactul cu partenerul. De ce se întâmplă acest lucru? Studiile de specialitate arată că distanța dintre glandul clitorisului și vagin este cea care determină dacă poți obține un orgasm doar în urma penetrării sau nu. Dacă aceasta este mai mică de 2,5 centimetri, atunci este posibil fără altă stimulare suplimentară. 

Din anii ‘60, însă, a fost demonstrat că până și femeile care atingeau orgasmul prin stimularea vaginală, adică prin penetrare, o făceau datorită faptului că, astfel, era stimulat indirect și clitorisul.

 

 

Cu toate acestea, sunt numeroase persoane care continuă să creadă că orgasmul poate fi atins numai în urma unei stimulări vaginale, din cauza existenței punctului G. Descoperit de un doctor german care i-a dat și numele și localizat undeva în interiorul vaginului, se spune despre acesta că odată atins, poate da naștere celor mai intense orgasme. Din păcate, însă, existența și locația lui nu au fost niciodată demonstrate științific. De aceea, și acesta rămâne, pentru moment, doar o fantezie sau un subiect tabu. 

 

1.2. Stimulente sexuale pentru bărbați

 

Deși bărbații se pot confrunta și ei cu un libido scăzut și probleme în atingerea orgasmului, acestea sunt foarte rare. În cazul lor, există alte tipuri de probleme, precum:

 

  • ejacularea prematură
  • potența scăzută 
  • dificultăți în menținerea erecției

Ca în cazul femeilor, deși nu a apărut un medicament minune care să fie aprobat la nivel mondial, soluții există și mai mult de 70% dintre bărbați răspund pozitiv la cel puțin una dintre ele. Și acestea au, însă, câteva efecte secundare, cu forme ușoare, care trec în numai câteva ore:

 

  • dureri de cap
  • dureri de stomac 
  • congestie nazală
  • durere musculară
  • înroșire a feței
  • scădere bruscă a tensiunii

 

Nimic nu merge, însă, dacă nu ești pregătit mental și emoțional pentru actul sexual. Înainte să începi orice tratament, fă un pas în spate și analizează-ți viața sexuală. Sunt câteva întrebări simple pe care ți le poți pune, ca:

 

  • Se întâmplă asta mereu sau doar uneori?
  • Am aceste probleme cu toate partenerele sau numai cu unele?
  • Se întâmplă asta și când mă masturbez?
  • Pot fi cauzate de prea mult stres sau alcool?

 

Uneori, soluția, vine în urma unor ședințe de sex therapy, deci ia și această variantă în considerare.

Există, însă, unele tipuri de stimulente sexuale create numai pentru cei care vor să se bucure de o partidă de sex incendiar și care nu au nicio problemă de alt tip. Pentru aceștia, există diferite pastile, creme sau spray-uri care mențin erecția pentru o perioadă mai lungă, întârzie ejacularea sau care măresc penisul.

1.3. Tehnici de stimulare sexuală manuală pentru amândoi

Stimularea manuală pentru ea

 

Greșeala pe care o fac majoritatea bărbaților atunci când vine vorba de stimularea manuală a unei femei este graba. Înainte de a se asigura că este destul de excitată, se grăbesc să impulsioneze clitorisul sau să penetreze direct vaginul. Aceasta distruge tot efectul. 

 

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere, așadar, este gradul de excitare al femeii. Joacă-te puțin, construiește o tensiune sexuală între voi doi și efectele atingerii vor fi resimțite, apoi, de 2 ori mai puternic. 

 

Nu uita de stimularea suficientă a clitorisului înainte de penetrare. Acesta este un lucru la fel de vital precum crearea tensiunii perfecte. Nu te grăbi și asigură-te că acorzi suficientă atenție și acestui aspect. Abia apoi poți trece mai departe.

Stimularea manuală pentru el

 

La fel ca în cazul femeilor, și bărbaților le place, uneori, să aștepte pentru ceea ce urmează. Nu te grăbi să îi atingi penisul din prima. Sărută-l pe gât, plimbă-ți mâna pe partea interioară a coapselor… acestea sunt cele mai erogene zone ale lui. Abia apoi, când vezi că devine nerăbdător, poți trece și la stimularea manuală. Mai departe, ține de preferințele fiecăruia, așa că asigură-te că știi dinainte ce îi place partenerului tău. 

 

2. Cei mai populari stimulatori sexuali

Pe lângă medicamente, creme, geluri sau spray-uri, există o listă lungă de stimulatori sexuali care pot avea rezultate. De aceea, pentru a înțelege mai bine cum funcționează procesul de excitare, trebui să știi ce stimuli o declanșează.

2.1. Stimulatori sexuali psihologici

Stimulatorii psihologici sunt aceia care excită diferite simțuri. Pentru că se spune că bărbații sunt stimulați foarte mult vizual, acești stimuli sunt cei mai populari. De aceea, au apărut nenumărate piese de lenjerie intimă, costume sexy tematice sau nu, în funcție de preferințele fiecăruia, care să te ajute la acest capitol.

La fel de mulți bărbați sunt excitați tactil, prin masaje sau atingeri (chiar și accidentale) în zonele lor erogene. Mai puțini, în schimb, pot răspunde la stimuli auditiv, precum vorbitul în șoaptă la ureche sau chiar olfactiv. Pentru aceștia au fost create parfumurile cu feromoni, care deschid imediat apetitul sexual. 

 

Lucrurile pot funcționa, însă, și în sens invers, căci și femeile răspund adesea acelorași tipuri de stimuli. 

2.2. Alimente ce pot fi consumate ca stimulatori sexuali

În cazul alimentelor folosite ca stimulatori sexuali, lucrurile sunt mai complicate. De ce? Pentru că există o varietate mai mare de stimuli cu același efect. Excitarea poate fi determinată de unele plante, fructe, legume, de băuturile alcoolice (consumate, bineînțeles, responsabil) sau de alte suplimente. Din cauza multitudinii de posibilități la acest capitol, se pot strecura, însă, și greșeli.

 

Stridiile, spre exemplu, nu ajută cu nimic libidoul unei persoane, chiar dacă se spune că faimosul Casanova a mâncat 50 pentru a-și menține rezistența și virilitatea. De aceea, găsești mai jos o listă cu stimulatorii ale căror efecte au fost demonstrate de către specialiști:

 

  • Ginsengul – în special cel roșu
  • Maca
  • Ginkgo biloba – variază în funcție de persoană
  • Tribulus
  • Fenugreek
  • Nucile pistachio
  • Șofranul
  • Băuturile alcoolice – determină dezinhibarea și ajută circulația, dar trebuie consumate responsabil

3. Spectacolul erotic ca stimulent sexual: Cum pui în scenă un astfel de show

 

    1.Intimitatea începe în afara dormitorului

 

Brenda Venus, autoarea cărții Secrets of Seduction for Women, spune că intimitatea dintre parteneri nu se naște în dormitor. În cadrul unei relații sexuale sănătoase, nu orice contact fizic între cei doi conduce la sex. Atingerile între îndrăgostiți sunt o expresie a atașamentului și a legăturii dintre ei, deci asigură-te că nu le neglijezi, chiar și atunci când nu sunteți pe punctul de a face dragoste.

 

 

   2.Asigură-te că și tu ești pregătită

 

 

Secretul unui spectacol erotic reușit este relaxarea și naturalețea. Lucrurile nu trebuie să pară forțate și, de aceea, stânjeneala nu are ce să caute aici. Cum femeilor le ia, de obicei, mai mult pentru a intra în atmosferă, asigură-te că te pregătești înainte. Fă o baie lungă cu lumânări și pregătește-te pentru ce urmează. 

 

    3.Pregătește „scena”

 

 

Din moment ce majoritatea bărbaților sunt stimulați vizual, asigură-te că porți o lenjerie sexi. Diminuează lumina din încăpere și cere-i să privească în timp ce îi pregătești un număr de striptesse. Îi poți cere să te privească și în timpul actului sexual, oral sau atunci când te pregătești pentru asta. Alegerea e numai a ta. 

 

    4.Creează tensiune sexuală 

 

 

Înainte să inițiezi orice, asigură-te că nu uiți de tensiunea sexuală dintre voi doi. Joacă-te cu el, nu îl lăsa să te atingă din prima, dar tu continuă să îi stimulezi zonele erogene. Sărută-l, șopteștei la ureche, atingei penisul din când în când doar câteva clipe. Astfel, actul sexual va fi resimțit apoi de 2 ori mai puternic. 

 

Acum că știi tot ceea ce este de știut despre stimulentele sexuale, nu mai rămâne decât să le testezi. Până să-l găsești pe cel mai potrivit ție, specialiștii spun că nu poți decât să le încerci, pe rând, pe toate. Așadar, dacă ești pregătit pentru niște nopți incendiare în doi, nu ezita să apelezi la ele!

 

Sursa foto: Unsplash.com

 

 

4. Întrebări și răspunsuri frecvente despre stimulentele sexuale

Ce este un stimulent sexual?

 

Un stimulent sexual reprezintă o modalitate prin care se crește pofta sexuală, dar și intensitatea plăcerii. Acesta poate avea diverse forme, de la anumite alimente, la produse speciale pentru acest lucru.

 

Cum pot stimula excitarea sexuală?

 

Există o varietate de lucruri pe care le poți face în viața ta de zi cu zi pentru a-ți crește libidoul: consumă anumite alimente, ai încredere în tine, bea un pahar de vin, găsește timp pentru meditație ca să scapi de stresul acumulat. De asemenea, poți face acest lucru și cu stimulente special create în acest sens. Află mai multe aici despre acest subiect. 

 

Ce vitamine sunt bune pentru stimularea sexuală?

 

DHEA este cea mai folosită, cu rezultate verificate, apoi fenugreekul, ginsengul, citrulina, maca, yohimbinum, dar și vitamina E.

 

Care sunt cele mai bune stimulente sexuale?

 

Nu există un stimulent universal, care să meargă pentru toată lumea. Specialiștii spun că singura modalitate prin care îl poți găsi pe cel mai bun pentru tine este să le încerci, pe rând, pe fiecare, fie că e vorba de alimente, fie alte suplimente ce vin în formă de pastile, geluri sau spray-uri. Consultă înainte un medic!

 

Cum pot crește apetitul sexual al unei femei?

Un libido scăzut este o problemă des întâlnită în rândul femeilor și a cărui cauze pot fi depistate rapid. Există multe pastile sau creme care ajută aici, chiar și parfumuri cu feromoni. Ceea ce nu trebuie să uiți este crearea tensiunii sexuale. Cu cât mai mare, cu atât femeia va fi mai dornică de sex.  

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *