Sex anal – ce înseamnă, poziții și cum să te pregătești de o partidă incendiară?

Timp de citit: 7 minute

 

Îți dorești ca tu și jumătatea ta să vă bucurați de o viață sexuală mult mai activă? Atunci poate ai luat în calcul sexul anal. Chiar dacă este considerat un subiect destul de controversat, foarte multe cupluri îl practică, pentru că reușește să aducă plăcere intensă ambilor parteneri. Totuși, dacă ești la început, vei avea noie de câteva sfaturi și de cât mai multe informații pe care să le pui în aplicare atunci când practici sexul anal.

1. Sexul anal – ce este?

Dacă vrei să știi totul despre sex anal ai ajuns în locul potrivit. Acest articol este aici să te ajute în călătoria ta spre o experiență extrem de excitantă. Asadar, despre sex anal se poate spune că reprezintă penetrarea anusului cu un penis, folosirea degetelor sau a jucăriilor sexuale. El constă într-o senzație plăcută, pentru ambii parteneri, însă poate dura destul de mult să vă obișnuiți cu ideea și să înțelegeți „mersul lucrurilor”. Sexul anal făcut pentru prima dată va fi stângaci, însă nu uita că vă puteți opri oricând dacă nu vă simțiți în confort. 

Există o mulțime de motive pentru care această idee să te încânte. În primul rând, nu se poate vorbi despre riscul unei sarcini nedorite. În ceea ce privește sexul vaginal, chiar și folosirea unui prezervativ nu te scapă cu totul de acest lucru, însă nu se aplică și pentru cel anal. Totuși, trebuie să utilizezi în continuare măsuri de protecție, din cauza bolilor cu transmitere sexuală care pot fi contactate. 

Un alt avantaj constă în faptul că te vei bucura de un orgasm intens, atât tu cât și partenerul sau partenera ta. Terminațiile nervoase ale clitorisului se întind până la anus, iar o parte dintre nervi se regăsesc pe peretele anterior al rectului, așa că stimularea acestor zone va duce la un orgasm așa cum nu ai mai experimentat până acum. 

De asemenea, acum este momentul să încerci cât mai multe lucruri noi împreună cu partenerul tău. Poate jucăriile anale, vibratoarele sau un degetar este răspunsul la toate nevoile voastre. Orice vă poate intensifica plăcerea sexuală, trebuie luat în calcul. 

Nu în ultimul rând, sexul anal este o modalitate foarte bună de a te apropia de partenerul tău. Dacă sunteți în căutarea acelor momente care să vă aducă împreună, o astfel de experiență este extrem de benefică.

2. Poziții pentru sex anal

Sexul anal se practică dintotdeauna, iar civilizațiile antice erau cele care se bucurau de acest tip de experiență cel mai des. El poate fi făcut în multe poziții, însă trebuie să le găsești pe cele care se potrivesc cel mai bine pentru voi.

  • Lap dance – este potrivită pentru cei la început. Vă puteți poziționa pe marginea unui pat, iar penetrarea să aibă loc în poziția de șezut. Imită poziția de a sta unul în poala celuilalt. Astfel, puteți controla cât de departe mergeți. 

 

  • Doggy style pe burtă – amândoi veți sta pe burtă, iar partenerul care urmează să înceapă penetrearea, se va poziționa peste celălalt. Primii doi centimetri ai anusului sunt esențiali, pentru că aici se află nervii care duc la excitare. De asemenea, poți adăuga un vibrator pentru a stimula clitorisul, dacă nu ajungi la el cu mâna. 

 

  • Misionarul – poziția este aceeași ca în cazul sexului vaginal, însă penetrarea se va face prin anus. Poți ține genunchii sus și mâinile pe pieptul celuilalt, pentru a controla cât de adânc poate ajunge. De asemenea, poți adăuga o pernă sub șolduri. 

 

  • Spoon sau lingurița – este cea mai potrivită poziție pentru sex anal dacă vă place să fiți intimi dimineața. Vă întindeți amândoi pe o parte cu fața în aceeași direcție, iar femeia ridică genunchii în timp ce partenerul începe penetrarea.

Acestea sunt doar câteva poziții pe care le poți încerca, pentru că vă puteți folosi imaginația așa cum doriți! Totuși, ele sunt mai potrivite pentru neexperimentați.

3. Cum să faci sex anal?

Sexul anal pentru începători poate reprezenta un subiect pe cât de fascinant, pe atât de intimidat. La început informațiile pe care le primești pot fi destul de copleșitoare, iar pentru a te asigura că obții cele mai bune sfaturi, inspiră-te din surse cât mai credibile.

Dacă oferi sex anal, ai nevoie de mult lubrifiant și de multă răbdare. Începe prin a penetra ușor, puțin câte puțin, prin exercitarea unei mișcări de tip push&pull. Urmează această mișcare până când partenerul se simte confortabil de a merge mai departe. Asigură-te că ești gata să te oprești atunci când durerea intervine și că îl asculți pe celălalt pentru a înțelege cum se simte

Majoritatea femeilor consideră stimularea clitorisului un pas major în excitarea lor, așa că nu uita să rămâi constant, chiar dacă faceți sex anal. 

3.1. Pregătire de sex anal

Femeile pot privi sexul anal cu destul de multă reticență, pentru că miturile care înconjoară acest subiect sunt multe. Pentru început este indicat să testați împreună terenul. Ce înseamnă acest lucru? Să discutați cât mai deschis despre ce ar însemna pentru fiecare dintre voi această experiență. De aceea, trebuie să știi cum să te pregătești pentru sex anal din toate punctele de vedere. Dacă sunteți de acord să încercați, începe prin folosirea unor jucării sexuale înainte de penetrarea propriu-zisă.

Sunt câteva lucruri pe care le poți lua în considerare despre ce trebuie să faci înainte de sexul anal, care te vor ajuta pe viitor. Astfel, în timpul actului sexual introdu pe rând jucării sexuale sau un deget, pentru ca ea să se obișnuiască cu această senzație. Ține minte că este necesar să fii gentil și să nu te grăbești, deoarece, orice durere resimțită va duce la dispariția excitării.

Chiar înainte de a vă bucura unul de celălalt puteți să folosiți câteva jocuri de role play sau lenjerie sexy pentru a intra cât mai bine în atmosfera intimă pe care v-o doriți. Cătușele și alte feluri de jucării pot incita foarte mult ambii parteneri.

Multe persoane consideră că este nevoie de o clismă înainte de sex anal, însă ea trebuie făcută foarte rar și doar la indicația medicului. Cel mai simplu este să te asiguri că amândoi aveți o igienă cât mai bine pusă la punct.

3.2. Sex anal prima dată

Spre deosebire de vagin, anusul nu se bucură de o lubrifiere naturală. Odată cu excitarea femeii, el nu se va auto-lubrifica, așa cum o face vaginul. Acest lucru poate duce la dureri destul de mari sau chiar ruperea țesutului, în cazul unui contact rapid și puternic. Aici intervin uleiurile și lubrifianții, care sunt cele mai importante elemente de luat în considerare atunci când practici sex anal. Ele nu sunt doar obligatorii, ci pot să stârnească o plăcere foarte mare pe care ambii parteneri o resimt. Nu numai că ajută penetrearea, dar reduc riscul de rupere a pielii și cel de infectare. Folosește mult lubrifiant și reaplică des!

Astfel, alegerea lubrifiantului este una importantă. El trebuie să aibă o consistență mai densă sau să fie pe bază de apă. Aceste două variante sunt cele mai sigure în ceea ce privește utilizarea în timpul sexului anal. Cel pe bază de ulei este la fel de bun, însă prezintă un risc: nu este sigură folosirea lui împreună cu prezervative, pentru că pot aluneca. 

Un lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este introducerea penisului în anus. Această etapă trebuie făcută cât mai ușor și nu are neapărat rost să îl introduci pe tot, decât dacă știi că partenerei îi place acest lucru. Nervii plăcerii sunt chiar la intrare, ceea ce înseamnă că cel de lângă tine se va excita și la cea mai mică atingere.

Nu în ultimul rând, poți începe cu un masaj, pentru destinderea și relaxarea mușchilor. 

4. Sex anal – riscuri vs beneficii

Multe persoane se întreabă ce se întâmplă dacă faci sex anal. Există riscuri sau avantaje? Ei bine, poți avea parte de câte puțin din fiecare.

Sexual anal poate fi considerat puțin mai riscant decât alte tipuri de sex, însă nu din motive care țin de durere. Femeia nu va avea probleme în ceea ce privește forțarea sau întinderea prea mare a anusului până la punctul de a prezenta scurgeri sau rupturi, însă el crește riscul de a transmite diferitelor boli. 

De exemplu, pielea delicată a anusului poate prezenta, chiar și fără penetrare, mici rupturi. Acestea sunt complet normale, însă ele reprezintă oportunități de infectare. Există și contactul potențial cu bacterii care pot duce la diferite probleme. La fel și în cazul în care practici sex anala, iar apoi vaginal, fără să efectuezi o curățare a penisului.

Bacteriile care trăiesc în jurul anusului pot fi răspândite cu ușurință în diferite zone care iau contact cu penisul. Așadar, asigură-te că totul este curat înainte de a continua activitatea. Chiar și prezervativul trebuie să fie schimbat.

Astfel, pentru a reduce riscurile la minim e bine să faci sex anal folosind prezervative și lubrifianți. De asemenea, pentru ca experiența să fie una cât mai plăcuta, trebuie să ai o relație specială cu partenerul tău, să aveți încredere unul în celălalt, să stabiliți limite și să comunicați cât mai bine.

În ceea ce privește beneficiile, acestea sunt destul de multe. Este cunoscut faptul că o viață sexuală activă reprezintă un plus pentru sănătate, iar dacă sexul anal vă împinge să vă bucurați unul de celălalt, atunci este cazul să îl încerci. Orgasmul este unul foarte intens de ambele părți, iar plăcerea din timpul sexului este mai mare decât de obicei.

5. Sfaturi pentru un sex anal fără durere

Dacă vrei să faci sex anal cu partenerul sau partenera ta, trebuie să iei în considerare niște sfaturi. Anusul nu este chiar atât de diferit de vagin în ceea ce privește actul sexual. Acesta are, la rândul lui, mușchi, iar ei trebuie să fie cât mai relaxați pentru a se putea realiza o penetrare confortabilă.

Sfaturi pentru femei

Dacă ești la primul sex anal, cel mai probabil vei fii încordată, deoarece, corpul nu este obișnuit cu o asemenea experiență. Este complet normal, însă trebuie să te relaxezi, pentru ca penetrearea să nu fie dureroasă. De asemenea, un duș sau o baie fierbinte te poate ajuta înainte.

Sfaturi pentru bărbați

Trebuie să înțelegi că sexul anal este o provocare, în primul rând, pentru ea. De aceea, nu este indicat să grăbești lucrurile. Încearcă să ai cât mai multă răbdare și reaplică lubrifiantul cât mai des. De asemenea, femeia trebuie adusă într-un punct de excitare maximă pentru a avea corpul relaxat, așa că este bine să începi de aici.

Este indicat să evitați mișcările rapide, pentru că vor provoca durere. Începe cât mai încet și vezi în ce direcție poate duce acest lucru. Dacă partenera îți dă undă verde că poți începe mai repede, atunci bucură-te de acest lucru. 

Așadar, dacă vrei să faci sex anal pentru prima dată, ia în considerare sfaturile de mai sus și asigură-te că există comunicare și răbdare între voi!

Surse foto: Unsplash.com. Pexels.com

6. Întrebări și răspunsuri frecvente despre sex anal

Î: Sexul anal doare?

R: Depinde de fiecare organism. Un mic disconfort poate fi resimțit, însă dacă folosești lubrifiant și încerci să te relaxezi, te vei simți bine.

 

Î: Sexul anal poate afecta scaunul?

R: Nu. Vei putea merge la toaletă normal, cum o făceai și înainte.

 

Î: Sexul anal provoacă orgasm?

R: Cu siguranță! Provoacă orgasm pentru ambii parteneri. 

 

Î: Se pot folosi jucării sexuale în timpul sexului anal?

R: Este chiar indicată să folosești lovetoys. Pentru a menține excitarea clitorisului poți folosi un vibrator, dar nu numai. 

 

Î: Există șanse de sarcină după sexul anal?

R: Nu, nu există posibilitatea de a se dezvolta o sarcină.

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *