Cunnilingus – ce este, cum se face și care sunt cele mai incendiare poziții?

Timp de citit: 7 minute

Chiar dacă sexul oral poate fi considerat un subiect sensibil, adevărul este că orice persoană își dorește să experimenteze aceste sentimente, mai ales când acțiunea vine din partea partenerului mult iubit. Fiecare femeie găsește o plăcere deosebită în arta cunnilingus-ului și, cel mai probabil, a și avut parte de el până acum. Totuși, aici intervin diferite experiențe, pentru că totul depinde de partenerul care îl oferă. De aceea, articolul de mai jos îți va arăta cum să faci cunnilingusul perfect!

1. Cunnilingus – ce este și cum se face?

Cunnilingusul este denumirea oficială a sexului oral pe care o femeie îl primește de la un bărbat, fiind cunoscut și ca sex orall-vaginal. Cele mai multe femei recunosc faptul că este o experiență incredibil de excitantă, însă plăcerea lor depinde foarte mult de ceea ce face partenerul în timpul cunnilingus-ului.

Acest tip de sex oral poate implica atât limba, cât și buzele care fac diferite mișcări (lins, mușcat, supt) pe vulvă sau vagin. Orice acțiune care este pe plac ambilor parteneri este binevenită. Clitorisul trebuie să fie și el implicat, pentru că este cea mai sensibilă parte din punct de vedere sexual, iar stimularea lui va duce cu siguranță la excitarea femeii și la atingerea orgasmului. Studiile aplicate au demonstrat faptul că 70–80% dintre purtătoarele sexului frumos necesită stimularea clitorisului pentru a putea ajunge la un orgasm. 

De cele mai multe ori, cunnilingus-ul este efectuat de partener ca preludiu, înainte de a începe acțiunea sexuală în sine. Este recunoscut faptul că le ajută pe femei să se excite și să aibă o experiență mult mai plăcută. De aceea, trebuie clasat ca un act fizic și erotic în sine. Acest tip de sex este privit diferit în funcție de cuplu. Dacă pentru unele persoane este o normalitate, pentru altele poate provoca inhibiții, atât pentru acordarea lui, cât și pentru primirea sa.

 

Cel care efectuează acest tip de sex oral se numește de cele mai multe ori „partenerul care dăruiește”, iar celălalt „partenerul care primește”. Chiar dacă pare o activitate destul de simplă, nu este deloc așa. Pentru o femeie nu va funcționa doar să primească un sex oral ca rezultatele să apară, ci este nevoie de o implicare mult mai mare din partea celuilalt partener. De aceea, sunt o mulțime de persoane care nu apreciază un cunnilingus, deoarece, nu le-a adus de-a lungul timpului nici o stimulare sexuală importantă.  De cele mai multe ori, acest sex oral este însoțit de introducerea degetelor în vagin sau de folosirea jucăriilor sexuale – toate pentru a se ajunge la stimularea punctului G.

Desigur, se poate vorbi și aici despre riscul de a contacta infecții cu transmitere sexuală (ITS), însă aceste șanse sunt mult mai mici decât în cazul sexului anal sau vaginal. Este important ca femeile să aibă o igienă personală riguroasă înainte de a li se face sex oral, deoarece, în caz contrar, pot apărea mirosuri neplăcute, acumularea transpirației sau a altor micro reziduuri. Cu siguranță niciun partener nu își dorește să experimenteze astfel de lucruri, pentru că va găsi experiența inconfortabilă și dezagreabilă. 

2. Poziții cunnilingus – ce să încerci

Cu siguranță orice persoană știe cum se face cunnilingus, dar acest lucru nu înseamnă că el este automat și unul reușit. De aceea, anumite poziții pot îmbunătăți experiența și sentimentele pe care femeile le simt. De cele mai multe ori, orice poziție care oferă acces la zona inghinală este potrivită. 

Doggy style – femeia va sta în patru picioare, iar partenerul va performa sex oral din spatele ei sau de jos. Decizia vă aparține.

Deasupra partenerului – dacă femeia preferă să controleze ce se întâmplă, se poate așeza pe fața partenerului, pentru că o va ajuta să facă mișcările perfecte pentru ea și să îl ghideze pe celălalt.

În picioare – o poziție poate puțin mai inconfortabilă, însă care aduce multă satisfacție. Femeia stă în picioare, iar partenerul în fața ei, în genunchi.

69 – aceasta este printre cele mai cunoscute poziții care va aduce satisfacție ambilor parteneri, pentru că își pot face sex oral unul altuia în același timp. Stimularea reciprocă este mereu apreciată.

Pe spate – aici este vorba despre poziția clasică, unde femeia stă pe spate cu picioarele deschise, în timp ce primește un cunnilingus perfect.

Acestea sunt doar câteva poziții pe care le poți încerca, deoarece, orice vă este pe plac poate funcționa în cazul unui cunnilingus. Acesta este momentul în care imaginația voastră de cuplu poate să atingă cele mai înalte limite. Sexul oral poate fi practicat în orice poziție, în orice loc și folosind orice elemente considerați că vă sunt pe plac. Cel mai important este ca poziția să fie cât mai comodă pentru amândoi și să aveți libertate de mișcare.

Tehnici de cunnilingus pe care le poți încerca:

  • se jos în sus;
  • cercuri în jurul clitorisului;
  • stânga-dreapta;
  • strângerea ușoară cu dinții;

Este foarte important să observi dacă partenerei tale îi place ceea ce tu faci, iar pentru a-ți da seama de acest lucru, trebuie să acorzi o atenție sporită limbajului corpului. Micile indicii nonverbale îți vor da de înțeles dacă ceea ce faci este bine primit sau nu. De exemplu, dacă partenera geme sau îți ține capul pe loc, cel mai probabil este mulțumită. Oricum, poți să ai încredere că femeile vor spune dacă le place și vor să continui.

Un sfat foarte important pentru bărbați: nu forțați un 69! Din diferite motive, femeile nu sunt cele mai receptive atunci când vine vorba să ofere bărbatului un sex oral, iar același lucru se aplică și pentru poziția 69. Chiar dacă sexul ar trebui privit ca pe o plăcere pe care ambii parteneri o primesc, uneori, ea își va dori să se bucure în totalite de un cunnilingus, fără alte distrageri. În plus, dacă simți că îți este „datoare” pentru că ai făcut-o să aibă un orgasm și îi impui acest lucru, toată plăcerea se va risipi.

3. Cum să îmbunătățești experiența unui cunnilingus

 

Pentru ca ambii parteneri să se bucure se această experiență există câteva lucruri pe care le pot face. În primul rând, femeia trebuie să aibă o igienă cât mai bună, iar bărbatul să lase inhibițiile deoparte și să aventureze în acest joc erotic. De exemplu, pentru a permite cât mai bine limbii să ajungă la clitoris și să îl stimuleze, labiile pot fi îndepărtate de către unul dintre parteneri cu ajutorul degetelor. Desigur, separarea cât mai eficientă a picioarelor poate rezolva această mică „ajustare”, însă femeile au construcții diferite ale vulvei, ceea ce înseamnă că sexul oral trebuie adaptat conform nevoilor din acel moment.

Există mai multe tehnici de cunnilingus pe care partenerii le pot pune în aplicare. Pentru început, indicat este să se înceapă cu o stimulare mai ușoară, precum: sărutări pe picioare, pe abdomen, folosirea vârfului sau numai a unei părți ale limbii, a nasului, bărbiei, buzelor sau orice găsesc cei doi excitant. La rândul ei, limba poate fi introdusă în vagin în mișcare sau rigidizată.

Se recomandă începerea actului sexual cu un cunnilingus, pentru ca partenera să ajungă la un orgasm cât mai puternic și mai satisfăcător. Totuși, pentru cei care își doresc o partidă cât mai lungă, masajul este o tehnică foarte bună de început. Se pot folosi uleiuri de masaj care ajută stimularea. Așadar, începe cu sărutări în zonele erogene ale partenerei tale și un masaj excitant.

Bărbații trebuie să cunoască faptul că unele femei nu sunt cele mai încântate cu privire la aspectul propriei vulve. De aceea, complimentele vor ajuta foarte multe. Același lucru se poate spune și despre contactul vizual. El este chiar încurajat, pentru că ajută la crearea intimității. Desigur, nu toate femeile se simt foarte comod atunci când sunt privite în timpul actului, așa că este cel mai bine să vezi reacția partenerei tale.

Cunnilingus nu este un mod universal valabil de a performa sex oral. Fiecare femeie este diferită și este necesar să experimentați împreună cât mai multe poziții, pentru a găsi ce vă este pe plac mai mult. Nu uita de mâini și de degete, pentru că au un rol extrem de important. În cazul în care te întrebi când penetrarea poate începe, răspunsul este unul cât se poate de simplu: atunci când partenera ta îți va comunica asta. Dacă vă doriți să condimentați lucrurile, puteți apela și la jucării sexuale. Astfel, vibratoarele sau jucăriile anale devin elemente cheie pentru a îmbunătăți experiența.

Atunci când vine vorba despre cunnilingus există câteva preconcepții sau temeri pe care ambii parteneri le pot avea. Prima dintre ele poate fi teama bărbatului că organul sexual feminin are un anume miros și gust neplăcut, iar femeile se tem și ele de acest lucru. Dacă astfel de gânduri se instalează, experiența nu poate fi una prea plăcută. Cel mai simplu este să te asiguri că ai o igiena intima perfectă. Un duș înainte de cunnilingus va îndepărta această frică.

Pentru multe dintre femei, cunnilingus este modul preferat de excitare sau chiar singura experiență care le aduce un orgasm așa cum au visat. Astfel, dacă vrei să îți impresionezi partenera, aceasta este alegerea ideală.

Pentru a face un cunnilingus perfect, trebuie să fii atent la două detalii cheie: atenția asupra partenerei și răbdarea, adică să nu te grăbești. De asemenea, dialogul și complimentele sunt binevenite. Nu uita că trebuie să ai la îndemână lubrifianți și geluri, pentru că vor intensifica plăcerea resimțită de amândoi. Nu ezita să vă descoperiți unul pe celălalt, să vă jucați și să vă bucurați de moment, pentru că nu doar stimularea organelor genitale este importantă în cunnilingus, ci și intimitatea și conexiunea dintre voi.

Mituri despre cunnilingus

Mulți bărbați pot considera faptul că sexul oral nu este un sex în adevăratul sens al cuvântului. Nimic mai fals. Dacă o femeie poate avea un orgasm intens și simte o astfel de plăcere, el devine o parte importantă a unei relații intime. De asemenea, unele persoane consideră că pentru un cunnilingus perfect, doar clitorisul trebuie stimulat. Acest lucru este fals, pentru că jucăriile sexuale, mâinile, ochii, gemetele sau degetele folosite cum trebuie sunt elemente care excită foarte mult. Zona din jurul clitorisului este, la rândul ei, sensibilă, iar ea trebuie explorată.

Un lucru important pe care femeile trebuie să îl cunoască este legat de spălăturile vaginale. Acestea nu vor modifica gustul sau mirosul vaginului și pot fi periculoase dacă nu sunt practicate doar atunci când medicul le recomandă. Factori ca mirosul și gustul țin de alimentație și de o igienă cât mai eficientă. Nu uita de fapul că sexul oral nu este 100% sigur. La rândul lui, poate transmite infecții și virusul herpesului genital.

Așadar, dacă iubești femeia de lângă tine, cunnilingus este o metodă excelentă la care poți apela pentru a o face să se simtă apreciată. Totuși, nu uita că fiecare persoană este diferită și că trebuie să urmărește semnele care arată nivelul de plăcere al partenerei tale!

Sursa foto: Shutterstock.com, Unsplash.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *