Potența masculină – INFORMAȚII utile pentru un bărbat FERICIT

Potenta masculina
Timp de citit: 8 minute

Potența este un subiect delicat pentru unii bărbați care se confruntă cu diferite probleme legate de acest aspect. Reprezentanții sexului masculin pun mare preț pe satisfacerea sexuală a partenerei, așa că nu miră pe nimeni faptul că, în momentul în care încep să aibă prestații tot mai slabe la acest capitol, domnii în cauză au o stimă de sine scăzută și orgoliul lor masculin începe să se clatine serios. Aflați într-o situație de potență scăzută, bărbații mărturisesc că totul li se pare că se năruie în jurul lor, că nu mai simt nicio plăcere în viață, ajungând chiar să aibă probleme grave în cuplu.

În articolul de mai jos vei descoperi informații utile despre potența masculină, despre remediile și tratamentele de care ai putea beneficia în cazul în care treci printr-o astfel de situație, chiar și răspunsuri interesante despre acest subiect.

1. Totul despre potența la bărbați

Potența este un subiect care preocupă foarte mult reprezentanții sexului masculin, mai ales când din senin apar unele probleme. După o anumită vârsta se pare că se ivesc diferite modificări în organism, cauzate de procesul de îmbătrânire naturală, iar acestea deseori sunt legate și de scăderea nivelului de testosteron sau de apariția erecțiilor slabe, a ejaculării precoce sau a impotenței chiar.

Într-adevăr, nu doar persoanele mature se confruntă cu astfel de situații, ele pot apărea și la tineri în anumite momente, mai ales la cei fără experiență sau foarte emotivi.

Potenta masculina

1.1. Ce este potența

O definiție a potenței ar trebui să fie un prim pas către înțelegerea acestui subiect delicat pentru domni. Astfel, potența se traduce prin capacitatea de a obține și de a menține o formă de erecție optimă pentru a avea un contact sexual de calitate.

1.2. Când scade potența la bărbați

Unii bărbați sunt de părere că potența este extrem de importantă în viața lor și că nu și-ar putea imagina viața fără ea. Din nefericire, există un prag de vârstă când se ivesc diferite probleme erectile. Specialiștii consideră vârsta de 50 de ani ca începutul declinului. Producția de testosteron scade, testiculele își micșorează volumul, iar bărbații observă că răspund mai greu la stimulii sexuali față de modul cum o făceau în tinerețe.

Potenta masculina

1.3. Cauzele potenței scăzute

Fiecare persoană care se confruntă cu astfel de probleme nedorite, legate de potență, trebuie neapărat să înțeleagă cauzele care au dus la instalarea fenomenului. Cauzele pot fi de natură emoțională sau de natură fizică.

Cauze de natură emoțională, care reușesc într-un fel sau altul să influențeze viața sexuală a domnilor, sunt:

  • Una dintre aceste cauze, puțin luate în seamă de bărbați, este grija manifestată constant pentru orice lucru din jur. Problemele de la serviciu sau din familie pot contribui la micșorarea potenței și pot influența radical viața sexuală în cuplu;
  • Frica este un alt motiv al instalării acestui fenomen. Unii domni manifestă o teamă permanentă ca partenera să nu fie satisfăcută de prestația din dormitor, așa că se vor confrunta curând cu astfel de probleme de erecție;
  • Stresul cotidian reprezintă o altă cauză care duce la scăderea potenței. Deși toți specialiștii recomandă oamenilor să reducă stresul și să-l ia în considerare, totuși, nimeni nu pare conștient de el și de faptul că le poate influența viața, inclusiv în budoar;
  • Depresia duce în mod sigur la micșorarea potenței sau chiar la instalarea impotenței;
  • Lipsa de interes sexual față de parteneră poate fi menționată, de asemenea, drept cauză a problemelor de acest tip.

Potenta masculina

Cauzele de natură fizică sunt:

  • nivelul redus de testosteron;
  • efecte adverse ale unor medicamente;
  • diferite afecțiuni medicale (diabetul, afecțiunile renale);
  • îngroșarea arterelor odată cu înaintarea în vârstă;
  • consumul excesiv de alcool;
  • consumul de droguri sau de țigări;
  • intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea prostatei sau la nivelul tractului urinar.

Medicamentele ce tratează depresia, hipertensiunea, colesterolul mărit, antiinflamatoarele dereglează uneori sistemul hormonal al bărbaților, iar acest lucru le influențează într-o mare măsură potența. Nu este o regulă, însă se poate întâmpla la începutul tratamentului sau după mai multe luni de tratament. De obicei, problemele dispar dacă se întrerupe utilizarea medicamentului respectiv. Dacă erecția nu revine, atunci este necesar să se ia legătura cu medicul specialist.

2. Produse și remedii naturale pentru creșterea potenței la bărbați

Mulți domni sunt tot mai interesați de acest aspect, observând că după vârsta de 50 de ani nu mai au parte de acele erecții rapide din tinerețe. Înainte de a merge la medic, unii vor să afle dacă se pot îndrepta aceste probleme cu ajutorul unor afrodisiace, produse sau remedii naturale, cunoscute de-a lungul timpului din moși strămoși. Din fericire, acest lucru este posibil, păstrându-se în mentalul colectiv o mulțime de astfel de tratamente naturiste, însă, este indicat ca fiecare bărbat care se confruntă cu probleme legate de potență, fie ele și unele minore, să consulte înainte de toate doctorul.

Pentru a se bucura de performanțe sexuale pe o durată cât mai lungă de timp, un bărbat trebuie să facă multă mișcare fizică, ea având un efect antioxidant în organism. Practic, sportul încetinește îmbătrânirea prematură la nivel celular și la creșterea rezistenței fizice. Înotul, aerobicul, ridicarea greutăților sunt doar câteva dintre sporturile care reușesc să mențină viața sexuală cât mai activă și să stimuleze producția de testosteron.

Potenta masculina

2.1. Remedii pentru creșterea potenței masculine

Alimentația joacă un rol vital în viața oamenilor, chiar și când vine vorba despre potență. Nutriția adecvată este practic o bază solidă pentru obținerea unui organism capabil să facă sex de calitate. Pentru a mări producția de testosteron este util să fie cunoscute câteva tipuri de mâncare ce trebuie consumate:

  • carnea de vită, miel, pasăre;
  • peștele;
  • ouă;
  • produse lactate;
  • legume verzi;
  • semințe și nuci;
  • fructe cu puțin zahăr.

Alimentele sănătoase, care au în compoziție acizi grași Omega 3, sunt ideale pentru sporirea libidoului și a vieții sexuale în general. Rezistența sexuală poate crește serios cu ajutorul afinelor, bananelor, smochinelor, fructelor de mare sau usturoiului. Unele ingrediente, însă, afectează potența masculină. De exemplu, zahărul poate cauza un dezechilibru hormonal care afectează performanțele sexuale ale bărbaților. Carența de zinc este o altă cauză a potenței scăzute.

Potenta masculina

Diferite plante au rol de a crește potența:

  • Yohimbina, care se obține din scoarța unui copac originar din Africa (6 mg de 3 ori pe zi) și care îmbunătățește viața sexuală, dar are și unele efecte adverse (anxietate, variații ale tensiunii arteriale);
  • Ginsengul reușește să îmbunătățească rigiditatea penisului și durata erecției, oferind multă plăcere;
  • Maca este o plantă asemănătoare cu ridichea și se folosește pentru efectele afrodisiace (ajută la producția de spermă și ajută bărbații la tratarea disfuncției erectile);
  • Iarba caprei conține icariin, un ingredient care îmbunătățește funcția erectilă, ajutând la o circulație sanguină mai bună și la obținerea unei erecții mari;
  • Branca ursului sau ”planta iubirii” este un afrodisiac care are ca scop creșterea vitalității și tratarea impotenței (are acțiune vasodilatatoare);
  • Rădăcina de lemn-dulce poate fi folosită în ceai pentru efectul ei de creștere a energiei și a performanței sexuale;
  • Busuiocul are efecte puternice afrodisiace și este folosit și de bărbații cu probleme de ejaculare precoce;
  • Menta este un calmant natural și poate stimula libidoul când este băută cu regularitate, ajutând la disfuncțiile erectile;
  • Cardamomul este cunoscut și sub numele de ”sămânța dragostei” pentru că îmbunătățește categoric performanțele sexuale ale bărbaților;
  • Șofranul poate fi administrat de 4 ori pe zi, câte un sfert de gram sublingual, fiind ideal pentru prevenirea și tratarea impotenței.

Există numeroase suplimente naturiste pentru creșterea potenței sau pentru impotență, dar nu pot înlocui un tratament medical oferit de un medic specialist, care va ști să pună un diagnostic adecvat problemei.

2.2. Pompa cu vid pentru tratarea problemelor legate de potență

Unii dintre domni nu doresc să folosească medicamente sau tratamente naturiste, așa că se orientează către alte soluții care să-i ajute în problemele lor. Astfel, aleg pompa cu vid pentru a stimula funcția organului sexual masculin. Principiul de funcționare este unul simplu. Practic, se bazează pe crearea de vid în cilindrul din jurul penisului, ale cărui țesuturi sunt elastice. Penisul se mărește considerabil, devenind mai lung, mai gros și mai tare. Cine vrea să folosească o astfel de pompă cu vid trebuie să aibă grijă la acest aspect deoarece limitele de mărire sunt limitate.

Efectele sale pozitive sunt unele cu durată mică, însă pompa se poate folosi regulat, iar rezultatele vor fi din ce în ce mai bune. Se recomandă utilizarea pompei cu vid pentru perioade scurte de timp, altfel va apărea riscul de afectare a țesuturilor sau a nervilor. Pentru a obține partide de sex satisfăcătoare pot fi utilizate aceste produse, totuși, rezultate permanente nu vor fi posibile.

Potenta masculina

3. Tratamente medicale pentru potența slabă

Impotența poate fi tratată cu succes, în așa fel încât viața sexuală să devină tot mai satisfăcătoare. Medicii sunt cei care vor pune diagnosticul în urma unui examen clinic și a efectuării unor teste de laborator. În general, se vor adopta tratamente neinvazive, dar nici cele invazive nu sunt excluse. Tratamentul medicamentos are rezultate foarte bune pentru mulți bărbați, iar medicul urolog poate prescrie diferite medicamente care au ca efect relaxarea mușchilor și creșterea presiunii sanguine la nivelul organului genital masculin, ceea ce duce la susținerea erecției.

Pentru potență scăzută, însă, lucrurile s-ar putea să stea diferit. De obicei, problemele sunt de natură emoțională, așa că foarte utilă este consilierea psihologică.

3.1. Medicamentele pentru potență care se eliberează fără rețetă

Există diferite medicamente care pot fi achiziționate fără rețetă medicală și care reușesc să stimuleze fluxul de sânge către organul genital masculin:

  • Viagra;
  • Levitra;
  • Uprima.

De obicei, ele pot fi considerate leacuri foarte bune pentru astfel de probleme sexuale, dar au și unele efecte secundare destul de neplăcute, cum ar fi: dureri de cap, probleme digestive, congestie nazală.

3.2. Terapia transuretrală pentru creșterea potenței

Terapia transuretrală este foarte bună pentru cei cu astfel de probleme. Muse este un medicament care necesită consultul medical în prealabil, pentru că nu este eliberat fără rețetă medicală. Pastila se introduce direct în uretră și provoacă erecția penisului. Printre efectele sale imediate se numără:

  • relaxarea musculară;
  • dilatarea vaselor de sânge;
  • creșterea fluxului de sânge înspre penis;
  • erecție puternică.

Din momentul în care efectul pastilei dispare, fluxul sângelui revine la normal și erecția nu mai este tare.

Potenta masculina

În concluzie, problemele legate de potența scăzută ar putea să dispară ca prin farmec dacă bărbații ar adopta un stil de viață sănătos. Mișcarea fizică, renunțarea la fumat, alcool și droguri, reducerea stresului și efectuarea controalelor medicale de rutină sunt doar câteva lucruri care vor garanta prelungirea performanțelor sexuale după vârsta de 50 de ani.

4. Întrebări și răspunsuri despre potența masculină

Ce înseamnă potența?

Potența este definită drept capacitatea de a obține și de a menține o erecție utilă pe durata unui act sexual de calitate.

De la ce vârstă scade potența la bărbați?

Potența la bărbați începe să scadă în jurul vârstei de 50 de ani, deoarece scade nivelul de testosteron, testiculele se micșorează și își schimbă consistența, scade ritmul de formare a spermatozoizilor.

Care sunt cauzele potenței scăzute la bărbați?

Cauzele potenței scăzute la bărbați sunt de natură emoțională (stresul, grijile, depresia, furia, teama, lipsa de interes față de parteneră) sau de natură fizică (nivel redus de testosteron, efecte adverse ale unor medicamente, diferite boli, reducerea presiunii sangvine la nivelul organului genital masculin, consumul de alcool, tutun și droguri în cantitate mare, diferite operații chirurgicale).

Ce stimulente și plante sunt bune pentru creșterea potenței masculine?

Creșterea potenței poate deveni realitate cu ajutorul unor stimulente (creme, geluri, parfumuri) și a unor plante testate de foarte multă vreme, chiar din Antichitate. Astfel, se pot folosi: yohimbina, ginseng, maca, iarba caprei, branca ursului, busuioc, mentă, cardamom, șofran etc.

Ce alimente cresc potența?

Unele alimente sunt utilizate pentru a spori potența masculină, printre acestea se numără: stridii, țelină, miere, ghimbir, ardei iute, spanac, avocado, morcovi, carne, pește, vin roșu, ceai verde etc.

 

Surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *