Punctul G: unde se localizează și cum contribuie la satisfacerea sexuală

 

Despre punctul G s-a vorbit foarte mult de-a lungul timpului, atât în rândul femeilor, cât și în literatura de specialitate. Cu toate acestea, puține reprezentante ale sexului frumos știu cu adevărat ce înseamnă acesta, unde este localizat sau cum poate fi stimulat.

         Pentru mulți oameni activi din punct de vedere sexual, punctul G reprezintă încă un mit. Inclusiv existența acestuia a fost deseori pusă sub semnul întrebării de către diverși cercetători ai domeniului, stârnind o și mai mare confuzie atât în rândul femeilor, cât și printre bărbați. Cu toate acestea, specialiștii te pot asigura nu numai de faptul că punctul G există, ci și că poate reprezenta un element cheie atunci când vine vorba de satisfacerea sexuală.

         Citește acest articol pentru a afla ce este punctul G, unde este localizat și cum îl poți stimula (atât singură, cât și prin contact sexual) pentru a putea ajunge pe culmile plăcerii. 

Cuprins:

1. Punctul g: ce este punctul G și unde se află acesta

Contrar denumirii sale, punctul G nu reprezintă o parte distinctă a anatomiei feminine. Acesta este mai degrabă un segment al sistemului reproducător, fiind interconectat cu clitorisul și putând fi considerat o prelungire internă a sa. 

Astfel, punctul G nu este doar un „punct” situat în interiorul canalului vaginal, ci o întreagă arie care poate varia ca poziționare și dimensiune de la o femeie la alta. În general, acesta este localizat la 5-8 cm adâncime, pe suprafața peretelui vaginal anterior, între deschiderea vaginului și uretră. 

Multe reprezentante ale sexului feminin consideră că orgasmul provocat de punctul G este mult mai intens decât cel provocat de stimularea clitorisului, senzația acestuia variind de la o persoană la alta. Acest lucru se datorează faptului că este conectat de clitoris, ceea ce înseamnă că, în timpul oricărui raport sexual, odată cu punctul G, este stimulat întreg canalul vaginal.

         Reprezentând o descoperire relativ nouă în domeniul anatomiei feminine, punctul G a fost pentru prima dată denumit astfel la începutul anilor ’80, când acest concept al zonei erogene a început să capete popularitate. Numele său provine de la ginecologul german Ernst Grafenberg, care l-a studiat și a scris despre el pentru prima dată în 1950, într-unul dintre articolele sale despre anatomia femeii. În prezent, specialiștii în domeniu afirmă că punctul G reprezintă o sursă de stimulare sexuală la peste jumătate din populația feminină activă sexual.

2. Localizarea punctului G: cum îți poți localiza singură punctul G

Pentru că localizarea exactă a punctului G poate să difere ușor în funcție de anatomia fiecărei femei în parte, este important să îți descoperi singură propriul corp pentru a putea atinge, ulterior, orgasmul alături de partener. Iată, deci, cum poți afla unde este localizat punctul G în cazul tău, prin câțiva pași extrem de simpli. 

Înainte de toate, trebuie să știi unde să îl cauți cu aproximație. Pentru că punctul G este situat de regulă la câțiva centimetri distanță de deschiderea vaginală, începe cu această arie. Dacă nu simți niciun fel de stimulare, explorează zona imediat învecinată, la stânga sau la dreapta. Este ideal să faci acest lucru folosind, în primă instanță, degetele, pentru a putea atinge și simți mai bine suprafața peretelui vaginal, trecând, apoi, la anumite jucării sexuale pentru intensificarea senzațiilor.

De asemenea, specialiștii susțin că, în mod similar penisului erect în cazul bărbaților, punctul G își lărgește suprafața atunci când te afli într-o stare de excitare, ca urmare a intensificării circulației sângelui în regiunea pelvină. 

Așadar, înainte de a începe procesul de explorare a propriului tău corp, creează-ți contextul prielnic pentru acest lucru: îmbracă-te într-o lenjerie sexy, aprinde câteva lumânări și gândește-te la cele mai intense fantezii pe care le ai. În funcție de propriile plăceri, atinge zonele erogene ale corpului tău înainte de a trece la stimularea vaginală.

Când consideri că starea de excitare este îndeajuns de intensă, poți trece la explorarea propriu-zisă. Specialiștii în sex therapy recomandă să folosești mai întâi degetele, inserându-le 6/7 cm în interiorul canalului vaginal, curbându-le și îndreptându-le ca într-o mișcare de „vino aici”. 

Dacă te folosești de o jucărie sexuală, aceștia recomandă să o inserezi din spate, pentru a intensifica raportul de contact dintre ea și peretele anterior al canalului vaginal. În unele cazuri, aria punctului G se poate simți puțin mai aspră decât restul suprafeței peretelui, însă acest lucru poate să difere de la o femeie la alta. Astfel, cea mai bună cale de a descoperi unde este localizat acesta este prin experimentare și prin ascultarea propriului organism, care îți va da semne clare atunci când punctul G este atins.

 Acum că ai aflat cum îți poți localiza punctul G, probabil te întrebi ce poți face pentru a-l stimula. Dacă te-ai folosit de degete pentru a-l găsi, continuă prin a-i atinge suprafața, aplicând presiune asupra ei. Specialiștii recomandă să folosești o mișcare circulară sau de „sus-jos” pentru stimularea ideală. Dacă aceasta nu este îndeajuns, probabil este nevoie să aplici mai multă presiune asupra suprafeței pentru a intensifica senzațiile.

         În cazul în care consideri că este nevoie de un stimul adițional, folosește-te de o jucărie sexuală. Alegerea ideală este cea statică cu vârf curbat (precum un dildo), însă poți opta și pentru vibratoare, dacă acest lucru te stimulează mai tare. Înainte de a-l folosi, este recomandat să îl lubrifiezi pentru a asigura frecarea optimă între el și peretele vaginal. Pentru a putea spori șansele unui orgasm, mărește ritmul și presiunea acestuia și joacă-te cu diverse mișcări, în funcție de ce observi că îți place.

3. Despre punctul G: cum îl poți stimula pentru atingerea orgasmului

Contrar opiniei majoritare, atingerea orgasmului vaginal prin stimularea punctului G nu este atât de greu de realizat precum ar putea părea. Acesta poate fi atins atât prin contact sexual alături de partener, mai ales în cazul unor poziții sexuale specifice, cât și pe cont propriu, prin folosirea diferitelor tipuri de jucării. Iată ce te sfătuiesc specialiștii:

3.1.Stimularea punctului G prin jucării sexuale

 Deși majoritatea jucăriilor sexuale pot fi folosite cu brio pentru stimulul orgasmului vaginal, anumite modele îți pot intensifica plăcerea și pot grăbi atingerea acestuia. Dacă alegi jucăria potrivită nevoilor tale, cu siguranță vei putea ajunge pe culmile plăcerii chiar și atunci când partenerul tău nu se află lângă tine. Iată câteva informații pe care este bine să le știi despre astfel de jucării înainte de a achiziționa și tu una:

  • Care sunt cele mai bune vibratoare pentru stimularea punctului G?

         Există pe piață o varietate de modele de vibratoare dintre care poți alege, ceea ce te poate pune puțin în ceață, mai ales dacă este prima oară când achiziționezi o astfel de jucărie. Pe lângă vibratoarele clitoridiene, destinate în special stimulării externe, poți opta și pentru numeroase vibratoare vaginale, pentru stimularea internă. Acestea se găsesc sub diverse forme, de la cele realistice, care imită îndeaproape penisul, până la cele baghetă (magic wand).

         Dacă nu ai mai experimentat până acum cu auto-stimularea, optează pentru un vibrator clasic cu vârf curbat. Dacă te simți însă încrezătoare și aventuroasă, poți apela la vibratoarele-ou sau gloanțe (bullet), căci vârful acestora este rotunjit și va reuși să atingă cu exactitate aria sensibilă a punctului G. 

Dacă îți dorești să stimulezi atât zona internă, cât și clitorisul, alegerea ideală sunt cele de tip rabbit sau duble, cele din urmă putând fi folosite chiar și în timpul contactului sexual, provocând plăcere atât ție, cât și partenerului. De asemenea, dacă scopul tău este stimularea punctului G, există anumite vibratoare cu un design special conceput pentru acest lucru, care te vor ajuta să atingi orgasmul mai ușor.

  • Ce este vibratorul destinat punctului G?

         Vibratoarele pentru punctul G sunt concepute special pentru stimularea acestuia, având vârful curbat și putând fi folosite în intensități diferite, în funcție de propriile preferințe. De asemenea, majoritatea acestor vibratoare au și un segment pentru stimulare externă integrat, ceea ce facilitează chiar mai mult atingerea orgasmului.

  • Ce alte jucării pot folosi pentru stimularea punctului G?

         Dacă vibratoarele nu sunt pe placul tău, te poți folosi și de jucării statice (dildo) pentru atingerea orgasmului vaginal. Când alegi o astfel de jucărie, ține minte că mărimea nu este întotdeauna cel mai important aspect. Gândește-te la fanteziile și plăcerile tale și alege un model care să se potrivească cel mai bine acestor nevoi. Poți opta, astfel, atât pentru dildouri clasice, cât și pentru unele realistice, dacă îți dorești ca acestea să imite cât mai exact organul genital masculin.

3.2.Stimularea punctului G în cuplu: poziții sexuale recomandate

  Deși varierea pozițiilor în timpul contactului sexual poate provoca atingerea orgasmului, nu trebuie să-ți fie teamă să te folosești și de diverse accesorii sau jucării alături de partenerul tău (cătușe, bile vaginale sau orice altceva îți poate intensifica plăcerea). Iată totuși care sunt pozițiile sexuale care pot stimula mai intens punctul G, sporind astfel șansele atingerii orgasmului:

  • Poziția laterală

         Această poziție se numără printre preferatele sexului feminin, căci intensifică stimularea punctului G. Datorită unghiului în care sunteți poziționați atât tu, cât și partenerul tău, atingerea suprafeței peretelui vaginal frontal, asociată punctului G, este facilitată. În același timp devine mai ușor și accesul la clitoris, ceea ce permite realizarea stimulării externe în mod simultan cu cea vaginală. Pentru un contact sexual în poziția laterală, așază-te pe o parte și lasă-ți partenerul să te îmbrățișeze de la spate, ridicând puțin genunchii.

  • Femeia deasupra

         Oferindu-ți control deplin asupra intensității și vitezei penetrării, această poziție te ajută să îți ajustezi mișcările astfel încât să îți poți stimula punctul G în mod ideal. Pentru a putea atinge orgasmul vaginal, experimentează cu unghiul poziționării tale, cu viteza sau cu felul în care te miști.

  • Poziția șarpelui

         Fiind asemănătoare poziției capră, poziția șarpelui facilitează atingerea peretelui vaginal anterior, unde este situat punctul G. Deși controlul este, în acest caz, deținut de partener, îți poți ajusta unghiul corpului ridicându-ți puțin șoldurile sau punând o pernă sub ele. Pentru un contact sexual în această poziție, nu trebuie decât să te așezi pe burtă și să îți lași partenerul să varieze viteza sau mișcarea, spunându-i ce îți place.

  • Poziția capră

         Numărându-se atât printre preferințele principale ale femeilor, cât și printre cele ale bărbaților, poziția capră garantează stimularea punctului G datorită puterii adânci de penetrare și unghiului care permite atingerea peretelui vaginal anterior. Specialiștii recomandă să variezi mișcarea clasică cu una „dintr-o parte în alta” pentru a intensifica stimularea zonei erogene. Astfel, propune-i partenerului să schimbați puțin regulile jocului și să îți miște șoldurile de la stânga la dreapta (sau invers) în timpul actului sexual.

  • Poziția cu picioarele pe umeri

         O ultimă poziție care poate intensifica stimularea punctului G este cea a picioarelor pe umeri, facilitând penetrarea mai adâncă și accentuând astfel șansele atingerii orgasmului vaginal. Pentru această poziție, nu trebuie decât să stai pe spate și să îți așezi picioarele pe umerii partenerului tău, lăsându-l să își ajusteze viteza și mișcările după preferințele amândurora. Trebuie însă să ai grijă: pentru că penetrarea poate fi profundă, există riscul ca partenerul să îți lovească cervixul, provocându-ți, astfel, dureri destul de mari. 

 

Stimularea punctului G nu trebuie să fie un mister atât de mare precum este considerat de numeroși oameni. Pentru a putea ajunge la un astfel de orgasm, nu este nevoie decât de dorința de a-ți explora propriul corp și de o comunicare sinceră și deschisă cu partenerul. 

Dacă simți că nu ești satisfăcută îndeajuns în timpul contactului sexual, încearcă să descoperi ce îți provoacă plăcere și propune-i partenerului tău noi idei de poziții sau jocuri sexuale. Include din când în când și jucării sau accesorii adiționale pentru a evita monotonia și a-ți spori plăcerea. În final, nu uita: o viață sexuală satisfăcătoare este foarte importantă pentru sănătatea organismului tău, deci folosește-te de orice mijloc ai la dispoziție pentru a-ți îndeplini nevoile, dorințele și fanteziile. 

Surse foto: Shutterstock.com.

4. Întrebări și răspunsuri frecvente despre punctul G

 

 

  • Ce se întâmplă cu punctul G în starea de excitare?

 

Pentru că punctul G este o zonă erogenă, acesta reacționează similar organului genital masculin atunci când ești în stare de excitare. Suprafața acestuia se mărește și poate deveni puțin striată. 

 

  • Este posibil să atingi orgasmul doar din stimularea punctului G?

 

Deși majoritatea femeilor răspund cel mai bine stimulării clitorisului, poți ajunge la orgasm și prin stimularea punctului G. Acest lucru este cunoscut sub numele de „orgasm vaginal” și, deși este mai dificil de realizat, poate fi mult mai intens decât orgasmul clitoridian. Poti gasi aici stimulente sexuale care sa te ajute la atingerea orgasmului.

 

  • Cum poți stimula punctul G?

 

Punctul G poate fi stimulat atât prin contact, cât și prin folosirea unor jucării sexuale alături de partener sau pe cont propriu. Pentru a-l stimula, experimentează cu diverse poziții și unghiuri în timpului actului sexual și descoperă singură ce îți provoacă cea mai mare plăcere.

 

  • Unde este localizat punctul G?

 

Punctul G este localizat pe suprafața peretelui vaginal frontal, la 5-8 cm de intrarea vaginală. Cu toate acestea, poziționarea lui poate să difere în funcție de anatomie.

 

  • Cum îți poți ajuta partenerul să îți stimuleze punctul G?

 

Comunicarea cu partenerul este extrem de importantă atunci când vine vorba de satisfacerea sexuală. Pentru a-ți ajuta partenerul să îți satisfacă nevoile, este important să îți explorezi mai întâi singură propriul corp, pentru a-l cunoaște. Înaintea începerii actului sexual, propune-i partenerului să încercați noi poziții plăcute pentru tine sau să includeți în rutina voastră accesorii sau jucării care să îți satisfacă dorințele.

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *