Preludiul – ,,Ingredientul’’ principal pentru partide de sex de neuitat

romantic atmosphere
Timp de citit: 8 minute

Sexul este unul dintre cele mai importante părți dintr-o relație, iar descoperirea plăcerii alături de partener este una dintre cele mai incitante moduri de a adăuga sare și piper timpului petrecut în intimitate. La fel de frumos ca partida în sine este și preludiul, acele clipe în care atât femeia cât și bărbatul au grijă ca celălalt să fie pregătit pentru a face dragoste.

Despre preludiu nu se vorbește foarte des, deoarece multe cupluri aleg să sară peste el fie din grabă, fie din obișnuința de a trece ,,direct la acțiune’’. În realitate, acesta este unul dintre cele mai importante ingrediente dintr-o partidă de sex, chiar dacă uneori pare că nu ai nevoie. Importanța sa are legătură atât cu partea emoțională, dar și cu cea fizică, având în vedere ca în acest timp corpul se pregătește pentru ceea ce înseamnă activitate sexuală.

Este diferit preludiul la femei și la bărbați? Există metode de a transforma această perioadă a așteptării și anticipării într-unul dintre cele mai frumoase experiențe dintr-o relație? Cu siguranță că da! Iar mai jos poți descoperi trucuri prin care îți poți face partenerul sau partenera de viață să te dorească și mai mult cu ajutorul acestui ,,ingredient’’.

1. Preludiul – Definiție și câteva lucruri mai puțin știute despre el

 

Preludiu

 

De cele mai multe ori, nici bărbații, nici femeile nu se gândesc prea mult la preludiu și ce înseamnă acesta pentru ei. Iar cum ritmul vieții din ziua de azi este atât de rapid, multe cupluri se gândesc la partide de sex cât mai rapide care adesea presupun să sară peste el.

Adevărul este însă că din punct de vedere medical, preludiul este definit ca orice activitate dinaintea unui act sexual, asadar, de cele mai multe ori atât femeile cât și bărbații au parte de el fără să își dea seama.

Tocmai pentru că nu i se dă foarte multă importanță, acesta este unul din ingredientele principale și este chiar unul dintre cele mai puternice stimulente pentru femei și bărbați înainte de a face sex, având mai multe roluri, printre care:

  • acela de a lubrifia vaginul în cazul femeilor;
  • instalarea erecției în cazul bărbaților;
  • apropierea emoțională dintre parteneri, acesta fiind unul dintre cele mai importante roluri ale sale, ceea ce îl face și un ,,ingredient’’ indispensabil într-o partidă de sex

Există mai multe metode de preludiu, astfel că atunci când ai o imaginație bogată, acesta poate lua orice formă dorești tu și partenerul sau partenera ta.

 

1.1. Preludiul sexual, unul dintre cele mai importante momente în cuplu

 

a couple hugging on the sofa

 

Ce înseamnă preludiul în dragoste? Acesta este diferit pentru femei și pentru bărbați ca percepție, fiind mult mai important pentru primele. Este și unul dintre cele mai importante și frumoase momente din intimitate, creând acea legătură emoțională de care doi oameni au nevoie pentru a se  deschide, a se relaxa, a se dedica celuilalt și, bineînțeles, pentru a se simți bine.

De multe ori, preludiul pentru ea este mai important deoarece femeile au nevoie de puțin mai mult timp pentru a se relaxa, însă un mic secret care te poate ajuta să îți ajute iubita sunt stimulentele sexuale precum lubrifianții, dar și vibratorul sau alte jucării pentru amândoi. De asemenea, sexul oral pentru ea sau cunilingus, este una dintre cele mai puternice metode a o face să se simtă pregătită pentru o partidă incendiară.

Preludiul într-o relație poate avea o semnificație diferită pentru fiecare partener în parte, mai ales că pe fiecare îl excită altceva, iar ceea ce face acest ingredient atât de important este să descoperi ce îl înnebunește pe celălalt pentru a vă bucura împreună de cele mai bune partide de sex.

 

1.2. Ce înseamnă preludiul pentru bărbați?

 

two young people, a girl and a boy sit under a blanket and touch each other

 

Multe femei se întreabă dacă preludiul este important și pentru bărbați, iar răspunsul este ca da. Cu toate că poate părea că aceștia nu au nevoie sau că au trecut direct la acțiune, adevărul este că multe activități dinaintea actului sexual propriu-zis reprezintă ,,începutul’’ pentru ei.

Pentru un bărbat, preludiul romantic:

  • poate însemna orice atingere sau sărut;
  • poate însemna chiar stimulare vizuală cu ajutorul lenjeriei sexi purtată de partenera sa.

Chiar și sexul oral și folosirea unor jucării sexuale pot însemna preludiu pentru bărbați. La fel ca și femeile, și bărbații au nevoie să fie stimulați pentru a putea avea starea fizică și mentală bune pentru a face sex. Așadar, atunci când crezi că iubitul sau soțul tău nu are nevoie de un stimulent, orice mic detaliu care îi atrage atenția și care îl stârnește este, de fapt, începutul pentru o partidă de amor.

Când vine vorba despre ce înseamnă preludiu la femei, apar mai multe întrebări, acestea fiind mai sensibile, dar și mai diferite din punct de vedere emoțional în comparație cu bărbații.

 

1.3. Ce este preludiul pentru femei?

 

a couple hugging on the sofa

 

În ce constă preludiul pentru o femeie? Iată o întrebare la care se tot caută un răspuns. Adevărul este că nu există unul universal, acesta putând să însemne orice, la fel ca și pentru bărbați. Mai precis, el poate fi orice o stimulează pe aceasta să se excite.

Alte întrebări legate de preludiu pentru femei sunt:

  • cât durează sau cât trebuie să dureze preludiul;
  • cum se face preludiul.

Răspunsul la primele întrebări este că nu este o limită de timp stabilită, astfel că nu există preludiu prea lung sau prea scurt. Pentru a doua, acesta se face în orice fel doriți și poate presupune o simplă atingere, un sărut sau orice altceva o excită pe femeia respectivă.

Pe ce ar trebui să se pună accent când vine vorba despre cum se face preludiul la femei? Pe latura emoțională. Astfel, bărbatul trebuie mai întâi să afle ce o face pe aceasta să îl dorească, iar prin intermediul acestor dorințe să o ajute să intre în starea care o va face să se dăruiască total. În acest fel, plăcerea va fi la superlativ pentru amândoi. Așadar, iată un motiv pentru care ,,începutul’’ este ingredientul-cheie al partidelor de sex cu adevărat explozive.

 

2. Preludiul și sexul – De ce este importantă legătura dintre cele două?

 

man lying on top of woman cuddling under blanket in retro photo

 

Importanța preludiului constă în faptul că ajută atât bărbații cât și femeile să aibă experiențe de neuitat, așadar, cum fiecare partidă de sex este unică, același lucru poate fi spus și despre cum începe ea.

Legătura dintre cele două este foarte importantă din mai multe puncte de vedere, unele dintre ele ținând de pregătirea fizică, iar altele de cea emoțională. Atunci când unul dintre parteneri simte că nu se bucură de un preludiu destul de lung sau că acesta este inexistent există diverse trucuri și idei de care va puteți folosi pentru a vă intra în ritm. Pe de altă parte, nerăbdarea poate grăbi lucrurile, astfel că puțină răbdare vă poate ajuta.

Ceea ce trebuie să știți amândoi este că preludiul perfect pentru el nu înseamnă același lucru pe care îl crezi tu, așadar, fie vorbiți despre acest lucru, fie vă folosiți de produse pentru sex care să va ajute să prelungiți acest moment. De asemenea, puteți inventa sau folosi diverse jocuri erotice prin care să vă pregătiți pentru o partidă incendiară.

Cum se face și cât ar trebui să dureze preludiul sexual? Acest lucru depinde de voi și de preferințele voastre, însă și de alți factori, precum locul în care vă aflați, momentul zilei și chiar timpul pe care îl aveți la dispoziție.

 

2.1. Preludiul – Ce înseamnă acest ,,ingredient’’ pentru o viață sexuală sănătoasă?

 

passionate kissing between a blond man and a woman

 

Dacă ar trebui să se vorbească despre preludiu, probabil că discuțiile nu s-ar opri niciodată, mai ales că fiecare persoană îl percepe în felul său. El ține de mai mulți factori, printre care:

  • preferințele sexuale ale fiecărui om în parte, iar acestea sunt la fel de diferite cum sunt și persoanele între ele;
  • cât de deschis sau de inhibat este un om;
  • de lucrurile care îl excită și îi fac plăcere;
  • de partenerul sexual.

Nu în ultimul rând, preludiul ține și de momentul în care are loc partida de sex. Ceea ce este adevărat însă, este că el contribuie la o viață amoroasă sănătoasă și chiar la armonia în cuplu. Un lucru știut și demonstrat din punct de vedere medical este că acesta are rolul de a pregăti corpul pentru un act sexual, iar pentru femei acest lucru este foarte important. Dar și bărbații au nevoie de stimulente care să îi ajute să aibă și să mențină o erecție.

De multe ori, atunci când unul dintre parteneri este mai inhibat, cuplul se poate folosi de anumite jocuri, tehnici sau trucuri pentru preludiu, masajul erotic fiind unul dintre cele mai senzuale moduri de a stârni plăcerea celuilalt. De asemenea, mai sunt și alte sfaturi prin care atât femeile cât și bărbații pot beneficia de stimulare fizică sau vizuală care să îi facă să se relaxeze pentru a se simți bine. Printre acestea se pot regăsi:

  • striptease-ul făcut de oricare dintre parteneri este un preludiu romantic într-o relație;
  • vizionarea de filme erotice în cuplu poate fi și el un stimulent destul de puternic nu doar pentru bărbați, ci și pentru femei;
  • atingerile scurte dar intense, fără a începe direct un act sexual sau teasing-ul este o altă tehnică de preludiu atât pentru el cât și pentru ea;
  • săruturile sunt unul dintre cele mai puternice afrodiziace și senzoriale experiențe când vine vorba despre preludiu.

Pe lângă acestea, role play-ul poate fi o idee bună pentru preludiu atunci când în cuplu a intervenit monotonia, iar cei doi doresc să reînvie acea pasiune mistuitoare de la început. Așadar, el contribuie nu doar la o viață sexuală sănătoasă, ci și la menținerea libidoului și la satisfacția personală de a ști că partenerul de viață este fericit.

 

2.2. Preludiul la femei și bărbați – ,,Cheia’’ către partide de sex incendiare

 

a blonde woman leans over the man trying to trick him into a passionate kiss

Cum se face preludiul? O întrebare foarte simplă cu un răspuns pe măsură: cum vreți voi! Dacă aveți anumite fantezii sexuale sau dorințe, acesta este punctul de început către partide de sex de neuitat. Toata tensiunea creată în aceste momente nu va face altceva decât să dezlănțuie toată pasiunea pe care o aveți unul pentru celălalt, oferindu-vă acel sentiment de anticipare și așteptare a ceea ce urmează să se întâmple.

Cum nu există reguli pentru un preludiu perfect, puteți folosi jucării pentru bărbați, dar și pentru femei, precum inelele pentru penis, respectiv vibratorul sau chiar un dildo, pentru o stimulare cât mai apropiată de un act real, astfel încât atunci când ajungeți la penetrare, orgasmul să fie incendiar. Iar dacă alegeți să folosiți astfel de obiecte, nu uitați și de produsele de igiena sexuală precum spray-urile de curățare pentru a vă putea bucura de ele cât mai mult timp.

Preludiul are rolul de a pregăti corpul pentru sex, dar în același timp pregătește și mintea pentru cel mai minunat moment de la finalul partidei: orgasmul.

Ce se întâmplă dacă săriți peste preludiu? Există mai multe posibilități, iar satisfacția mai scăzută, precum și ideea că partenerului nu îi pasă prea mult de sentimentele tale sunt printre cele mai întâlnite. Acest lucru poate duce atât la o scădere a libidoului, cât și la partide de sex făcute ,,din datorie’’ și lipsite de acel ceva magic.

Sexul este una dintre cele mai frumoase, mai relaxante și mai intime momente dintr-o relație, iar la început, simpla vedere a partenerului este preludiul perfect atât pentru el cât și pentru ea. După o perioadă însă, când chimia este deja stabilită, el ajută la menținerea unei vieți sexuale la fel de frumoase și intense.

Fie că apelați la trucuri pentru un preludiu reușit, fie că discutați despre ce vă place sau alegeți să mergeți pe intuiție, aceasta este una dintre cele mai importante părți în inițierea unei partide de sex și nu ar trebui să săriți peste el.

În concluzie, preludiul este cheia sau ingredientul principal din orice partidă de sex, rolul său fiind să pregătească atât fizic, cât și emoțional femeile și bărbații pentru momente de neuitat indiferent că relația este la început sau are mai mulți ani în spate.

Sursă foto: Pexels.

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *