Jucării sexuale pentru bărbați, femei și pentru cuplu – Un ajutor pentru stima de sine

Timp de citit: 8 minute

În ziua de azi, viața sexuală poate fi condimentată în mai multe feluri, iar unul dintre cele mai la îndemână sunt jucăriile sexuale. Acestea sunt atât de variate, încât indiferent că ești femeie sau bărbat, mai timid sau mai îndrăzneț, ai de unde alege. Mai mult, ele pot fi folosite și în cuplu, deoarece sunt una dintre cele mai bune modalități de a va condimenta relația din mai multe puncte de vedere.

Dar ce te faci atunci când nu ai folosit astfel de jucării sau, pur și simplu, nu ai avut curiozitatea să afli mai multe despre ele, de câte feluri sunt, dar mai ales nu ai încercat nimic din ceea ce presupun ele. Primul lucru pe care este bine să îl știi este că prin sextoy nu trebuie să înțelegi că este vorba direct despre vibratoarele de care ai auzit și prin filme. Există mai multe categorii ale acestora, astfel că pentru a te simți confortabil, poți alege ce ți se pare potrivit: de la lenjerie intimă sexy și chiar parfumuri cu feromoni dacă preferi ceva mai soft, unul dintre rolurile lor fiind să te ajute să ai stima de sine mai bună.

Dacă ai anumite curiozități despre jucăriile sexuale, cu ajutorul acestui articol poți elucida câteva dintre ele. Mai mult, îți vei putea face și un top cu cele mai bune sextoys pentru femei, bărbați și chiar cupluri pe care le poți folosi în perioada următoare pentru a vedea efectele lor benefice asupra stimei de sine.

1. Jucăriile sexuale – ce sunt și cum sunt clasificate

Jucăriile sexuale sau erotice sunt, după cum le spune și numele, obiecte folosite pentru stimularea sau sporirea plăcerii în sau în afara actului sexual. Acestea pot fi folosite atât individual, de femei și de bărbați, dar și în cuplu. Vestea bună este că există atât de multe sextoys încât poți încerca noi metode de stimulare a vieții tale intime și de a te simți bine atât singur sau singură, cât și cu partenera, respectiv partenerul tău.

Una dintre cele mai mari curiozități despre jucăriile sexuale este dacă acestea pot fi folosite doar de femei, mai ales că multe persoane au auzit despre ele în diverse filme. Răspunsul este că există mai multe feluri de jucării erotice, nu doar clasicele vibratoare, astfel că acestea pot fi clasificate în funcție de mai mulți factori.

 

Cel mai simplu mod de împărțire a jucăriilor sexuale este în:

  • jucăriile pentru femei;
  • jucăriile pentru bărbați;
  • jucăriile sexuale pentru cuplu.

De cele mai multe ori, jucăriile sunt folosite ca stimulente sexuale care ajută la aprinderea imaginației sau care pot fi folosite pentru a obține plăcere în mod direct prin masturbare. Cu toate că pot fi utilizate individual, atunci când vă bucurați de ele în cuplu veți putea observa destul de rapid cât de bine vă veți simți unul cu celălalt, dar și cât de bine te vei simți în propria piele atât ca femeie, cât și ca bărbat.

1.1. Jucăriile sexuale pentru bărbați

Dacă până acum câțiva ani, femeile erau principalele ,,beneficiare’’ ale jucăriilor erotice, în ziua de azi și bărbații pot fi ,,răsfățați’’ cu diferite produse care să îi ducă pe cele mai înalte culmi.

Există mai multe tipuri de jucării pentru bărbați, astfel că aceștia le pot folosi pentru plăcerea lor proprie sau pentru a partenerelor lor. Printre acestea se numără:

  • inelele pentru penis;
  • stimulatoarele de prostată;
  • dopurile și vibratoarele anale.

Pe lângă acestea care pot fi folosite atât în intimitate cât și în cuplu, există și alte stimulente care să ajute la stârnirea imaginației, lenjeria sexy purtată de femei, fiind o metodă excelentă de condimentare a vieții intime.

În ceea ce privește efectele acestora asupra stimei de sine, mulți bărbați nu se gândesc la faptul că atunci când se cunosc pe ei foarte bine, acest lucru devine valabil și în ceea ce privește sexualitatea lor, vor emana acea siguranță în prezența restului lumii.

1.2. Jucăriile sexuale pentru femei

Femeile pot fi considerate foarte norocoase în ceea ce privește jucăriile pentru femei, multe dintre ele fiind inventate pentru ele acum destul de mult timp, în ziua de azi, acestea fiind destul de avansate.

Jucăriile erotice pentru femei au fost și sunt folosite cu precădere în lumea videochatului, acolo unde modelele se bucură alături de partenerii lor de discuții de adevărate partide incendiare chiar dacă acestea se bazează pe masturbare pentru ele. Un lucru sigur despre acestea este că stima lor de sine este la unul dintre cele mai înalte niveluri.

Chiar dacă nu ești model de videochat, acest lucru nu înseamnă că nu te poți bucura de unele dintre cele mai frumoase senzații pe care doar tu ți le poți oferi cu ajutorul sextoys-urilor. De la vibratoare, la dildouri și la bile vaginale, dar și lenjerie sexy cu ajutorul căreia să te simți cea mai frumoasă femeie, te poți bucura de toate acestea singură sau alături de partenerul tău care le poate folosi pentru a-ți spori plăcerea.

1.3. Jucăriile sexuale pentru cupluri

Multe dintre jucăriile sexuale prezentate mai sus pot fi folosite în cuplu, aceasta fiind una dintre cele mai bune metode de:

  • a evita monotonia în relație;
  • a evita înșelatul;
  • a vă deschide și mai mult unul față de celălalt;
  • a vă condimenta viața de cuplu;
  • a încerca lucruri noi atunci când va plictisiți;
  • a vă pune în practică anumite fantezii pe care le aveți.

Vibratoarele, inelele de penis, stimulatoarele anale, precum și lenjeria intimă, pe toate le puteți folosi nu doar individual, ci și în cuplu pentru a afla ce vă place unul altuia, dar mai ales pentru a vă satisface unul pe celălalt.

Folosirea jucăriilor sexuale în cuplu au rolul de a va cimenta relația și de a vă face să vă simțiți mult mai siguri pe voi în fiecare zi. Nimic nu este mai sexy decât un bărbat sau o femeie care inspiră siguranță, iar la aceasta contribuie de multe ori și ce se întâmplă în dormitor.

Cu toate acestea, nu toate jucăriile erotice sunt potrivite pentru toata lumea. De aceea este bine să știi ce îți place și cum să le alegi pe cele care simți că ți-ar plăcea să le încerci.

2. Jucăriile erotice și cum sa le alegi pe cele mai bune pentru tine

Cum în ziua de azi jucăriile sexuale nu mai sunt un tabu și nici numărul lor nu mai este mic, poți alege ce îți place să încerci sau ce știi că te ajuta să obții orgasmul, indiferent că ești femeie sau bărbat.

Dar cum alegi ce este mai bun pentru tine? Cele mai bune jucării sexuale sunt cele cu ajutorul cărora nu doar că ajungi să atingi orgasmul perfect, ci și cele prin care îți poți îndeplini toate fanteziile erotice. Nu degeaba, modelele de videochat nu se folosesc doar de vibratoare sau dildouri, ci și de alte produse, precum măști, cătușe și diverse accesorii cu care îi înnebunesc pe cei cu care vorbesc.

Jucăriile erotice se folosesc pentru a completa viața sexuală, pentru a-i adăuga acel strop de ceva care să te facă să te simți pe culmea plăcerii și să uiți că mai există altceva decât plăcerea pură. Iar acest lucru este valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Atunci când sunt folosite în cuplu, cel mai probabil veți reuși să vă faceți unul pe celălalt să vă simțiți în al nouălea cer.

Alegerea jucăriilor erotice o puteți face:

  • individual, astfel că fiecare alege ce îi place, făcându-i o surpriză celuilalt;
  • în cuplu, mai ales atunci când vreți să încercați ceva nou.

Indiferent de situație, nu există limite în ce puteți încerca în materie de sex atunci când folosiți jucăriile sexuale.

2.1. Top jucării erotice pentru bărbați

Cu toate că nu există un top al jucăriilor erotice pentru bărbați sau femei, acest lucru nu ar trebui să te împiedice să îți faci unul personal. Pentru asta, însă, ar trebui să încerci ce crezi că ți-ar plăcea mai întâi. De aceea este bine să păstrezi o atitudine open-minded despre folosirea sextoys-urilor.

Dacă ar fi să alegi o jucărie sexuală preferată ca bărbat, o idee bună ar fi să experimentezi ce ți-ar plăcea să simți în timp ce o folosești. Pe de altă parte, cu toate ca inelele, manșoanele și prelungitoarele de penis sunt printre cele mai folosite, poți fi mai îndrăzneț și încerca și vibratoarele sau dopurile anale pentru stimularea prostatei.

Abia după ce ai încercat destul de multe produse, poți realiza un top al jucăriilor sexuale preferate, la acesta putând contribui și partenera ta de viață. De altfel, nu este nimic rău să explorați împreună diverse opțiuni pentru a-ți face o idee despre ce îți creează plăcere.

Plăcerea, mai ales în cuplu, nu se referă la ce poți face de unul singur, ci și de cum te poate satisface femeia cu care îți împarți patul, așadar, nu ezita să încerci și să o implici și pe ea în diverse jocuri sexuale pentru a obține plăcere exact așa cum îți dorești. Pentru o utilizare ușoară, puteți folosi diverși lubrifianți și uleiuri cu mirosuri plăcute, în așa fel încât experiența să implice toate simțurile voastre.

Un alt criteriu după care te poți ghida când realizezi un top al jucăriilor sexuale este cât de mult te poți baza pe ele pentru a-ți îndeplini fanteziile sexuale, pentru că da, acestea joacă un rol destul de important din acest punct de vedere.

2.2. Cele mai bune jucării erotice pentru ea

Când se ajunge la femeie și la cele mai bune jucării sexuale pentru ea, se poate spune că oferta este mai generoasă, doamnele și domnișoarele putând alege dintr-o gamă mai variată de produse. Cu toate acestea, vibratoarele și dildourile rămân preferatele multora, în special pentru că pot fi folosite și în lipsa unui partener sexual. Dar ele pot fi folosite și alături de jumătatea ta, dacă și acesta este deschis la o astfel de experiență.

Ca și bărbații, și femeile ar trebuie să experimenteze și să vadă ce le place pentru a ști către ce să se orienteze în materie de satisfacție sexuala. Pe lângă vibratoare, poți descoperi că jucăriile anale îți pot oferi și ție plăcere.

Dacă ești într-un cuplu, pe lângă jucăriile sexuale te poți folosi și de felul în care arăți pentru a te pune în valoare și a-l înnebuni pe bărbatul de lângă tine. Bodystockings, costume și rochițe sexy, le poți purta pentru a te simți bine, dar și pentru ca partenerul tău să se excite doar când te vede.

Cele mai bune jucării erotice pentru ea sunt cele care îi stârnesc plăcerea, iar pentru a ajunge la această plăcere, la fel ca și bărbații, trebuie să încerci. Să știi ce te excită, ce te face să te simți bine și cum poți ajunge la orgasm, fie cel vaginal, fie cel clitoridian, mai ales că ai și ,,uneltele’’ care ți le pot oferi pe amândouă. În acest fel îți vei putea ghida partenerul atunci când doriți să vă oferiți cele mai bune momente unul altuia.

Deși nu par sau par a nu avea vreo legătură cu felul în care te simți, dacă nu ai încercat până acum, jucăriile sexuale te pot ajuta să te simți mult mai bine în pielea ta, mai sigur sau sigură pe tine atât în intimitate, cât și în societate. Sexualitatea a fost dintotdeauna un atu exploatat atât de femei, cât și de bărbați, aceasta având puterea de a convinge și de a seduce.

În ziua de azi, lucrurile au evoluat destul de mult încât sexualitatea nu mai trebuie folosită ca o armă, ci ca pe ceva care te ajuta să te simți bine, să ai stima de sine la cele mai înalte cote, contribuind astfel la o personalitate puternică. Te pot ajuta jucăriile sexuale în a-ți atinge acest scop? Sigur că da! În primul rând pentru că nimeni nu te cunoaște mai bine decât tu însuți sau însăți, iar cunoașterea începe cel mai bine în intimitate.

 

În concluzie, jucăriile sexuale, fie că sunt pentru bărbați sau femei, fie că sunt folosite în cuplu pot contribui la o stimă de sine la cele mai înalte cote!

Surse foto: Unsplash.com, Pixabay.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *