Open mind – ce înseamnă și cum te poate ajuta în viața de zi cu zi

Cel mai probabil ai cunoscut pe cineva la un moment dat care te-a uimit prin capacitatea lui sau ei de a înțelege. Poate că ai admirat acea persoană sau pur și simplu ți s-a părut de pe altă planetă. Însă, de cele mai multe ori, este o persoană pe care ți-ai dori să o incluzi în viața ta deoarece pur și simplu poți vorbi orice cu ea fără să te simți judecată. Este cineva capabil să își explice opiniile folosind argumente pertinente, dar care nu se oprește aici și nu consideră nimic bătut în cuie. O persoană open-minded este gata oricând să audă păreri noi, fiind capabilă să înțeleagă foarte bine orice. Este imposibil să nu îți dorești să ai o minte deschisă. Este important de știut că drumul spre a deveni open-minded poate fi unul destul de întortocheat și va fi nevoie de muncă, mai ales dacă ai anumite credințe bine înrădăcinate în subconștientul tău. În primul rând, va trebui să te înțelegi pe tine, ca mai apoi să reușești să-i înțelegi și pe ceilalți.

1. Ce înseamnă open mind

Există câteva aspecte diferite ale unei ”minți deschise”:

În utilizarea de zi cu zi, termenul „minte deschisă” este adesea folosit ca sinonim pentru a fi fără prejudecăți sau foarte tolerant.

Dintr-o perspectivă psihologică, termenul este folosit pentru a descrie cât de dispuși sunt oamenii să ia în considerare alte perspective sau să încerce noi experiențe.

Deschiderea minții poate implica, de asemenea, adresarea de întrebări și încercarea de a-ți susține convingerile cu informații pertinente.

De asemenea, cuprinde convingerea că alte persoane ar trebui să fie libere să-și exprime convingerile și argumentele, chiar dacă nu ești neapărat de acord cu aceste opinii.

Opusul minții deschise este închis sau dogmatic. Oamenii care au o minte mai închisă sunt de obicei dispuși să-și ia în considerare propriile puncte de vedere și nu sunt receptivi la alte idei.

 

Chiar dacă te consideri o persoană destul de deschisă la minte, există probabil anumite subiecte despre care poți avea convingeri mult mai stricte: lucruri care te pasionează sau probleme sociale, de exemplu. A avea convingeri poate fi grozav, dar credința puternică nu anulează o minte deschisă. A fi deschis la minte înseamnă a avea capacitatea de a lua în considerare alte perspective și a încerca să fii empatic față de alte persoane, chiar și atunci când nu ești de acord cu ele.

Desigur, deschiderea minții își are limitele. Nu înseamnă că trebuie să simpatizezi cu fiecare ideologie. Dar efortul de a înțelege factorii care ar fi putut duce la acele idei poate fi util în găsirea unor modalități de a convinge oamenii să se răzgândească.

Iată care sunt caracteristicile oamenilor deschiși la minte:

  • Sunt curioși să audă ce cred alții.
  • Sunt capabili să aibă ideile contestate.
  • Nu se enervează când greșesc.
  • Au empatie pentru alți oameni.
  • Se gândesc la ce gândesc alții și încearcă să înțeleagă.
  • Sunt umili în ceea ce privește propriile cunoștințe și expertiză.
  • Vor să audă ce au de spus alți oameni.
  • Cred că ceilalți au dreptul să-și împărtășească convingerile și gândurile

 

2. Avantajele unei persoane deschise la minte

  • Obțin noi perspective. Provocarea convingerilor existente și luarea în considerare a unor idei noi îți pot oferi informații noi despre lume și, de asemenea, te pot învăța lucruri noi despre tine însăți.
  • Au experiențe noi. A fi deschis către alte idei te poate deschide și către experiențe noi.
  • Se dezvoltă personal. Menținerea unei minți deschise te poate ajuta să crești ca persoană. Înveți lucruri noi despre lume și despre oamenii din jurul tău.
  • Devin mai puternici din punct de vedere mental. Atunci când rămâi deschisă la noi idei și experiențe te poate ajuta să devii o persoană mai puternică, mai vibrantă.
  • Se simt mai optimiști. Una dintre problemele legate de mintea închisă este că adesea duce la un sentiment mai mare de negativitate. A fi deschis poate ajuta la inspirarea unei atitudini mai optimiste față de viață și viitor.
  • Învață lucruri noi. Este greu să înveți în continuare atunci când te înconjori de aceleași idei vechi. Împingerea granițelor și contactarea persoanelor cu perspective și experiențe diferite te poate ajuta să-ți menții mintea în stare proaspătă.

Cum reușește un om deschis la minte să își îmbunătățească viața

Să îți deschizi mintea poate fi un proces plin de provocări deoarece este nevoie să îți însușești noi convinegeri, înlocuindu-le pe cele existente. Însă acest lucru nu ar trebui să te sperie. Faptul că alegi să schimbi convingerile care nu îți sunt de folos te poate ajuta să înveți lucruri noi și să crești pe plan personal. Procesul presupune învățarea și dezvățarea unor comportamente. Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la ce îți spun ceilalți și la cum răspunzi la aceste lucruri. Atunci când ajungi să nu iei nimic personal și încerci să înțelegi, mai degrabă decât să îți impui credințele personale și să le consideri universal valabile.

Surprinzător, această nouă abilitate îți poate fi de ajutor în aproape orice aspect al vieții, deoarece indiferent de situatie, vei avea de-a face cu relații interumane. Deoarece oamenii sunt diferiți, este imposibil să cazi de acord cu oricine de fiecare dată.

A fi închis la minte ar putea duce la gânduri și comportamente nedorite care, la rândul lor, să ducă la argumente și, în cele din urmă, la resentimente. Aici intervine compasiunea. A avea compasiune în timpul ”certurilor” în care una sau ambele persoane sunt închise obiectivelor, punctelor de vedere și ideilor celuilalt nu este deloc o discuție constructivă. Este o luptă pentru putere.

Cu compasiune, ambii oameni ar trebui să facă un efort sincer pentru a înțelege cum se simte cealaltă persoană. Dacă ambii oameni dau dovadă de compasiune unul față de celălalt, atunci ambii vor putea rezolva un dezacord și vor crea o conversație mai deschisă, care poate include noi puncte de discuție și idei externe care s-ar putea să nu fi apărut atunci când oamenii se ceartă din furie conducând la conexiuni mai profunde în relațiile tale cu ceilalți.

3.1. Ce înseamnă să fii open mind în cercul de prieteni

Cei mai mulți oameni ar putea recunoaște, probabil, că nu sunt perfecți și că au făcut o greșeală sau două în viața lor. Cu toate acestea, admiterea acestor greșeli, asumarea consecințelor și încercarea de a-și cere scuze, sunt lucruri deosebit de dificile de făcut. Într-un mod similar, experiența petrecerii timpului cu oamenii toxici este, de asemenea, una cu care foarte mulți oameni sunt familiarizați și poate avea un impact asupra modului în care privești relațiile și rezolvi tensiunile interumane.

3.2. Deschis la minte în pat

De foarte multe ori, să fii open minded te poate ajuta să ai o viață sexuală mai bună. Desigur, asta nu înseamnă să te forțezi să faci lucruri care știi foarte bine că nu te fac să te simți bine, cu siguranță nu acesta este scopul. Să fii deschis la minte în pat înseamnă să încerci cât mai multe lucruri, ca să îți dai seama ce ți se potrivește. Acest lucru poate implica folosirea de jucării sexuale sau experimentarea diferitelor poziții sexuale alături de partener. Foarte multe femei evit să încerce un vibrator sau un dildo pentru că au impresia că își ”înșală” într-o oarecare măsură partenerul. Însă, o femeie cu mintea deschisă înțelege că prin faptul că experimentează aceste lucruri, poate afla diferite metode prin care poate ajunge la orgasm și că de asemenea, poate folosi jucăriile chiar și cu partenerul. Mai mult decât atât, a fi deschisă la minte în pat te poate învăța și încuraja să porți discuții cu partenerul tău în ceea ce privește preferințele lui și să i le accepți sau să găsiți o soluție de compromis ca să vă simțiți amândoi bine. Obținerea satisfacției sexuale nu consta atât ceea ce faci, cât modul în care gândești – și dacă ai o minte deschisă.

3.3. Deschis la minte în familie

Nimic nu se compară cu familia. Oamenii cu care ești legată de sânge și căsătorie ar trebui să fie cei mai apropiați aliați ai tăi, cele mai mari surse de dragoste și sprijin. Cu toate acestea, prea des, interacțiunile noastre cu familia sunt pline de neînțelegeri și resentimente. Cei pe care ar trebui să-i cunoaștem și să fim cunoscuți de cei mai buni, ajung să se simtă adversari sau străini.

 

Familia este locul în care sunt create primele și cele mai puternice amintiri emoționale ale noastre și de aceea apar în continuare. Iată de ce inteligența emoțională și mintea deschisă reușesc acolo unde alte eforturi de armonie familială eșuează. Să ai o minte deschisă te poate ajuta cu adevărat să îți îmbunătățești relațiile de familie. Conștientizarea activă și empatia – abilitatea de a fi conștient, de a accepta și de a fi permanent în acord cu tine însăți și cu ceilalți – îți pot arăta cum să răspunzi nevoilor celuilalt.

 

Inteligența emoțională este incredibil de puternică în familie, deoarece îți controlează relațiile cu părinții și copiii, frații, socrii și familia extinsă. Când știi cum te simți, nu poți fi manipulat de emoțiile altora; nici nu poți da vina pe conflictul familial asupra tuturor celorlalți. Majoritatea tehnicilor de îmbunătățire a relațiilor de familie sunt, prin urmare, centrate pe comunicarea sentimentelor tale celor care țin la tine, întrucât relațiile strânse sunt centrate pe sentiment. De asemenea, este important să fii deschis la ceea ce va spune celălalt, ascultând fără să judeci.

 

Fără această intimitate emoțională, contactul de familie devine o povară, deoarece nimeni nu se simte confortabil să petreacă atât de mult timp cu un străin. Dacă îți dorești ca membrii familiei tale să se cunoască și să se accepte cu drag, trebuie să începi cu propria sinceritate emoțională și deschidere.

3.4. Deschis la minte la job

A fi deschis la minte nu înseamnă doar a accepta idei noi și a tolera alte persoane sau a exprima un anumit grad de flexibilitate. Este mult mai mult decât atât și se exprimă prin atitudini și acțiuni – înseamnă a fi receptiv la tot ceea ce vine în cale, permițându-ți să îmbrățișezi diverse posibilități și oportunități, perspective, sugestii și preocupări. Înseamnă să renunți la prejudecăți, încăpățânare și rigiditate.
Este dificil de exersat, dar odată ce obține acest skill, îți va face viața mai ușoară și mai plăcută. Antreprenorii sau angajații cu minte deschisă sunt capabili să elaboreze strategii mai bune, să implementeze soluții noi, să asculte opinii diverse și să privească problema din mai multe puncte de vedere, venind astfel cu planuri mai eficiente. Nu înseamnă că ei cred, acceptă sau implementează tot ceea ce aud, dar ajută la realizarea unor aranjamente mai bune.

Cu alte cuvinte, să fii open minded te poate ajuta în foarte multe aspecte ale vieții tale, însă nu este un lucru ușor. Va trebui să începi să înțelegi mai bine oamenii din jurul tău și să ieși din zona ta de confort. Însă, dacă vei face aceste lucruri, vei avea numai de câștigat.

Sursa foto: Shutterstock.com

Categorie:
Articole Sex shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *